BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Tuesday, October 11, 2011

:caj bersalin di Hospital Serdang:

petang-petang bile free ginie
sambil teguk air nescafe panas makan cekodok pisang
tetiba aku dapat satu tajuk nak buat entry
dah ada idea mula lah jari-jemari aku menaip
bile dah menaip maka terhasil lah entry ini...

wah panjang gile pendahuluan ko nie mun
ahh korang nie macam tak biasa...

sejak aku buat entry kenapa hospital serdang
menjadi pilihan aku..ramai pembaca 
yang bagi komen dan bertanya
mengenai prosedur nak booked first class
macam-mana rate die...kerajaan camne..swasta lak camne

maka hari ini..ingat tau hari ini aku akan
menyelesaikan segala kekusutan mom to be semua













okeh kat atas nie adalah caj bersalin mengikut kelas
kalau tak clear ...sila click pada gambar untuk lebih jelas 

seperti umum di ketahui aku pas bersalin duduk wad class 1 (1 bed)
wah giler berlagak ko mun nak cakap kat semua orang
argh takde mase arr aku nak berlagak ke ape..gov jee pon
ekceli entry nie bukan nak SHOW OFF ke hape
cuma aku nak  bagi info pada yang tukang tanya tue

aku sebelum bersalin memang sudah decide nak bersalin
di hospital serdang but aku tak penah decide pown nak wad class1
tetiba masa daftar incik b request nak wad class pertama

nak boleh tapi kene booked dulu
booked bukan main-main isi borang jee tapi kene 
deposit rm800....kalau tetiba sudah bersalin
takde bilik kosong di wad class 1 so diorang 
akan transferkan kite ke wad lain..dan duit booking
tadi akan di pulangkan semula..ada paham???
kalau booked dan luck kite ade pulak bilik kosong
di wad kelas pertama..so perkiraan kite kene bayar macam 
nie lah..lebih kurang okeh....aku tak ingat sangat

kata bersalin c-zer..n then kite amek wad 1st class
kene bayar rm800...(ini rm800 yang deposit tue tau)
caj wad sehari rm80 kalau 3 hari rm240
pastu caj rawatan rm10...
total (rm800+rm240+rm10) baru RM1050

ko bersalin c-zer baru kene bayar RM1050..
bagi aku berbaloi-baloi lah kan..
sebab servis tip top,rawatan bagus, ada kepakaran
makanan best (tapi takleh makan)
1st class (1 bed) ada toilet sendiri
husband boleh temankan tido
dan tentu-tentulah aircond kan

tapi kalau ko bersalin normal lagiii jimat
tak percaya korang kira lah sendiri..

*ini untuk swasta...kalau goverment rate aku tak tau lah
* masa lepas bersalin tue.nurse tue cakap pestime 
die tengok orang bersalin amek class pertama aku lee tu

9 comments:

sharEna said...

bestnya first class dia...hihi =p

manelah tau nanti2 terbukak hati nk bersalin gomen pulak heheh

Aishah Rahim said...

Kita rasa, HSAJB punya caj pon macam ginilah Mun. Kita dulu masuk 1st class jugak tapi yang 4 bed. Deposit letak RM800, pastu satu malam dia caj RM40. Kita bersalin normal so, RM40 + RM300 = RM340.

Tapi oleh kerana kita kakitangan kerajaan, caj bersalin tu dia tak caj. Kita cuma bayar harga bilik semalam aje. So, kita dapat balik pulangan deposit dalam RM760 lepas tolak harga bilik semalam.

Luv like this.... said...

ayoo..murah tp shah alam agk jauh la dri serdang @pjaya y mne hosp dia bes skit la.mgkin next time bole cube

NURUL JAMIAN said...

deposit rm800 mun?

dulu nurul redah je bersalin kat serdang hehe tak booked pun. bayran yg dikenakan pun nurul dah lupa

antalya said...

aritu sy bersalin spital sg.buloh jer.wad kelas 2.share 6org sebilik.tp ada toilet & bathroom sekali la dlm tu.very comfortable lah.hospital baru kan.bersalin normal aritu.charge dlm seratus lebih jer.tp sy gomen guna guarantee letter terus FOC ko hihi. for 2nd baby ni cadangnya nk bersalin kt spital ampang pulak

Dayu said...

aku dok 2nd class (4 katil)
bayar rm1 je (:

Ana Mama Aryan said...

ana pn bersalin dulu kt serdang..
ambil ko dr PJ-Serdang..nasib baik dia terima..
ana nk 1st class..dh full...2nd pn full..so terpaksa masuk wad biasa (3rd class)...ana bersalin normal + vacum..total RM71 je nok..suka laki mak..murah..huhuh

laluna said...

Nak tanye, kalau nk booking wad class pertama kena tunjuk GL ke? Sbb tahun 2009 saya bersalin anak di hosp serdang, masa dtg visit nk bookng, nurse tuh ckp tak boleh booking kalau takde GL so kena walk in je...
Lg satu masa. Booking bpe awal b4 bersalin?

laluna said...

Nak tanye, kalau nk booking wad class pertama kena tunjuk GL ke? Sbb tahun 2009 saya bersalin anak di hosp serdang, masa dtg visit nk bookng, nurse tuh ckp tak boleh booking kalau takde GL so kena walk in je...
Lg satu masa. Booking bpe awal b4 bersalin?

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...