BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, September 30, 2011

:hancur luluh hati aku:

hati aku luluh pabila melihat gambar ini

 sumber dari mymetro

teringat akan anak aku di rumah 
teirngat akan aku ketika aku marah marah mirza 

*tak sabar nak balik..nak peluk mirza kuat2

Thursday, September 29, 2011

:9.5 kg jeee:

ada orang tanya kenapa aku suka update hari-hari
orang bertanya aku pon jawablah...aku suka berblog
sehari tak buka, sehari tak update rasa tak tenteram di jiwa

pagi tadi awal-awal lagi aku sudah bangun
bersiap-siap...sudah siap, aku siapkan mirza pulak
eh nak kemana???aku bukan nak pegi keje okay
aku nak bawa mirza checkup 18 bulan
loooh sudah 18 bulan anak aku eik
jap je rasa mirza sudah besar
macam tidak percaya pon ade hehehehe

aku pergi berdua jeee dengan mirza tadi
berdua kan lebih baik..memang baik pon
mirza behave jeee masa di clinic tadi alhamdulillah

berat mirza 9.5kg tinggi pulak 86cm
berat naik sikit jek dari yang lepas
tinggi pulak macam banyak jeee naik
maka bmi die takde lah naik banyak mana pon
pastu arinie kene cucuk imunisasi
anak mama hero nangis kejap jee
pastu boleh rilex jalan ke kereta sendiri

sekejap jee kan aku g checkup +___+
tambah pulak arinie sudah khamis
patotnya aku bawa mirza checkup hari isnin
tapi yaa ampun mak lupa nak ada appoinment
nasib nurse tak bising-bising  hehehehe
selesai checkup aku masuk keje lor macam bese

Wednesday, September 28, 2011

:cara deco frame paling murah:

penah tak uolls rasa dinding kat rumah seperti kosong
means takde decorations...takde frame-frame
aku penah +__________+

keinginan aku nak deco wall memang sentiasa ada
cuma kadang-kadang kekangan budget
al maklumlah kan....
once u dah buat mesti nak buat yg tercantik
nak buat yang cantik pulak mesti kene ade ongkosnya

tapi takpe walaupun ada kekangan budget
itu tak bermakna kite tak boleh deco wall
hehehe uolls boleh ikut jeee cara aku nie...



- first beli frame murah-murah di ikea
(ala yang kayu jeee tue)
- then beli solatape yang bercorak
(aku beli dalam rm2.50 ada 7 corak)
- nak lekat kan frame beli double side tape 
(if tanak lekat, uolls boleh paku je)
- gambar -gambar yang bersesuaian
(aku print jeee gambar kat opis)

caranya hias frame gambar tue dengan solatape bercorak
mengikut citarasa sendiri...pastue masukkan gambar dan tutup 
frame rapat-rapat, .n then lekatkan double side tape di belakang frame
cari spot yang sesuai untuk diletakkan frame-frame gambar itue
dah sesuai semuanya lekat jelah....dan hasilnya cantik jugak
haaa senang je kan jimat pon jimat...hehehe

Tuesday, September 27, 2011

:aku sedih sebab tak dapat kawal mirza:

semalam aku pergi pasaraya zemart
membeli segala barang dapur
ramai giler orang kat sana
sampaikan nak tolak trolley pon susah

hurmmm ekceli aku bukan nak cite 
tentang pembelian aku di zemart semalam
tapi nak cite kat uolls semua
tentang peel anak aku mirza semalam

sampai jee kat area trolley tue
mirza elok jeee mintak nak duduk dalam troli
aku pon apeee lagi kan bagai pucuk di cite
ulam mendatang, terus aku masukkan mirza dalam troli

dah masuk beli itu beli ini
pastue duk melilau mencari barang lagiii
sebabnya aku tak senaraikan barang ape nak beli
so susah sikit le kan sebab tak ingat barang ape dah habis
kecuali lalu di tempat sabun ...baru teringat sabun habis haaa
lalu area minyak...susu gula baru teringat nak beli..haaa

pastue mirza sudah mula buat hal
barang yang aku nak beli semua dia sibuk nak pegang
pastue nak campak keluar trolley...huhuhu

pastu nampak pisang nak
nampak air vitagen nak
nampak bola nak
huih pengsan jap aku kat situ
okeh tipu aku tarak main arrr pengsan2
aku sound selamba jeee anak aku depan orang

lantak arr ape orang nak cakap kan
kalau ikutkan laki aku semua nya nak di bagi nya
pastue lepas kene sound die okeh jap
pastu jumpa lak sepupu aku kat sana
die mengada-ngada pulak..nak turun
aku turunkan lah...lepas aku turunkan die
die boleh pulak senyum kat aku tanda suka

haaa pastue ape lagi bertawaflah mirza dalam zemart tue
sambil tawaf sambil tolak trolley...yeee trolley
yang penuh dengan barang tue die tolak jeee

then aku terus jee ajak incik b g bayar
tak payah dah membeli lagi
beli tak le banyak pon...tapi banyak 
melayan kerenah mirza....sabar jelah

masa kat kaunter membayar tue
mirza nie sibuk lah nak menolak troli
incik b yang kat depan tue menahan lah troli tue
tapi die kat belakang nie duk menolak jugak

takut terkepit incik b ikutkan jeee
belum lagi cashier habis tag barang -barang tue
anak aku dah tolak troli keluar zemart

aku malas nak layan aku biar jee incik b layan 
elok-elok aku siap bayar..nak angkat barang
tengok anak aku tolak troli masuk dalam zemart semula

aku masukkan barang dalam troli tue
then aku nak pegang lah mirza
die takmo okeh nak jugak main troli
aku geram aku cubit arr telinga die
die nangis jap tapi nak jugak main troli
huhuhu sedih aku sebab tak dapat nak kawal anak

dah kuar zemart nak balik hujan pulak
sambil  tunggu hujan reda....sambil lah
anak aku mirza main tolak troli kat luar tue

pastue aku umpan mirza buah sunquick
umpan aku menjadi..duduk diam jap
sementara incik b g amik kete
sampai je kete aku terus masukkan mirza dalam kete
huh penat-penat aku, aku rasa uolls lagii penat kan
sebab entry aku kali nie sungguhlah panjang
maka sekian sudah cite aku untuk kali ini...






Monday, September 26, 2011

:tips atasi anak nakal:

aku pergi open house satu rumah nie
then masa nak balik tuan rumah tue 
cakap sumthing kat aku

korang nak tau tak die cakap ape
die kata ada satu petua nak atasi anak nakal
aku pon dengan rasa teringin nak tahu
aku tanya lah balik..."hurm ape die"

korang rasalah kan ape die jawab
haaa jeng jeng jeng
sungguh aku tak tau pon petua tue

aci tak kalau kite main scroll scroll ke bawah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hehehe scroll le lagi baru tau
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jawapan nya adalah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
beri mirza adik

katanya mirza mau sparing partners
huh sungguh aku terkesima kat situ +____+

:26 & 27 syawal:

hari sabtu dan ahad tidaklah kemana-mana
sebabnya suami saya bekerja
dan sebab lagi satu adalah memenuhi undangan 
rumah terbuka di area bandar enstek tue


di hujung-hujung syawal nie
masih ada lagi yang membuat open house
raya kan sebulan...masa raya lah nak
buat makan-makan jemput orang datang rumah


ekceli masa tak raya pon boleh jugak
tapi lebih meriahnya masa raya lah kan

aku arinie kebosanan di opis
tak tahu nak buat keje ape
bile tak tau nak buat keje ape
maka keje aku baca belog orang jelah

Friday, September 23, 2011

:collagen, vitamic C, EPO atau pape jelah:

sejak-sejak umo nak masuk linkungan 30-an nie
aku risau arr tentang kedut tentang kusam 
tentang penuaan..tentang kecantikan

maka aku nak cari product yang boleh 
lawan semua benda nie...

tapi kan aku tak tahu mana satu yang bagus
ke nak kene amik semuanya huhuhu

mak runsing lah pikir hal nie
+________________+
sape-sape yang ada pandangan boleh tolong tak
ke sape yang penah cuba sesuatu produk
dan hasilnya amat bagus kongsi lah dengan aku

aku nak sangat pandangan kamu semua
hopefully dapatlah membantu aku yang runsing nie

*nak jaga kulit muka awal...supaya tak menyesal di hari tue

:budak 2 tahun di perkosa:

aku marah...geram, benci
memang binatang lah si pelaku tue
kalau ko nak sangat pegilah cari pelacur

huh emosi betul aku bile baca berita
budak 2 tahun di perkosa
aku emo..memang emo sangat- sangat

pengasuh budak tue perempuan
macam-mana die boleh terlepas pandang
hurm mintak simpang lah malaikat 44 
aku harap anak-anak aku nanti sentiasa di lindungi ALLAH


Thursday, September 22, 2011

:tips nak ajar anak tido tanpa buai:

hye semua +_________+
hari nie pagi-pagi lagi sudah hujan
mood pulak macam ok jeee :)

so bile mood ok aku macam
terasa nak kongsi sesuatu hehehe
aku nak kongsi dengan uolls
tips nak ajar anak tido tanpa buai

1. lap-lapkan badan anak dengan air suam
2. sapu lotion johnson&johnson bedtime 
pada badan anak...seluruh badan lagi ok
3. sapu bedak n vicks kat dada dan belakang badan anak
4. sapu minyak yuyi pada tapak kaki, perut anak
5. pakaikan baju tido yang bersih yang lama basuh
6. buatkan susu suam-suam...
jangan panas tau kang melecur lidah anak
7. bentangkan toto @ tilam anak @ baring atas tilam anak
8. baring atas toto bersama anak....tutup lampu, tv segala
gangguan yang boleh menganggu anak tido
9. sambil tepuk-tepuk anak dodoi lah sikit, mirza suka
aku berzikir..so aku berzikir la..ikut selera anak
10.lama-lama anak akan tido sendiri...
lama-lama means u kene sabar banyak2


for the first time memang susah sikit la
susahnye sebab akan ambik masa yang lama
untuk anak kite biasakan diri tido di bawah

tapi lama-lama bila sudah biasa sekejap je
percayalah....sebab mirza macam tue
minum susu....bile susu habis, mirza pon tido
boleh refer entry dulu alah bisa tegal biasa

sekian sudah tip-tips arinie
ade lagi tip akan aku kongsikan bersama 
semoga berjaya +____________+

*tips paling senang jgn ajar langsung anak buai


Tuesday, September 20, 2011

:main embun di tengah malam:

ekceli nie sambungan dari entry semalam
tapi sebab entry semalam sudah banyak gambar
so aku separate kan ia buat entry lain

  mirza yang taknak di dukung 
 
 tuan rumah

bersama hasyim n nadia

 peace mirza cepatttt

ok sekian sudah gambar-gambar open house aku
thanks pada yang sudi datang...
tetamu terakhir aku adalah jiran sebelah rumah
die dan suami dtg kul 12 tengah malam
nasib makanan ada lagiii :)

die nak datang awal dah tadi
tapi malu sebab ramai sgt orang
so die tunggu lah..tapi tunggu punya tunggu ramai lagi
last-last datang jugak die kul 12 malam

paling lama lepak kat rumah aku 
mestilah family n sedara mara
pukul 4 pagi diorang balik rumah tau
aku tak kisah..bukan selalu pon kan..
aku harap next year aku dpt pggl lagi ramai kawan

Monday, September 19, 2011

:rumah terbuka kami sesi malam:

nie sambungan entry pagi tadi
........................
aku buat dua sesi sebab senang
satu senang aku nak melayan tetamu
kedua senang tetamu nak lepak lama sikit
ketiga lak sebab rumah aku kecik

 mirza tak sudah2 dengan spec die

tunjuk kat aunty ct

aikkk mirza ngorat aunty nadia keee

nak bergambar pon duduk tepi nadia

lepas makan kami lepak2 kat luar
bagi laluan kat family aku nak makan2 lak

 nie lak ahli keluarga aku dan sedara mara

sekejap je pastue masuk balik
makan untuk second round lak

 kali nie ader satay..sedap buat cicah sambal kacang

wah mirza taknak kat mama eik

mirza masih lagi di pangku aunty ct

adeh penat leee mengupload gambar
tak habis lagi nie..esok arr aku sambung eik

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...