BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, April 27, 2012

:sujud syukur aku kepadaMU:

syukur alhamdulillah rezeki kami sekeluarga
incik b dapat naik gaji 13 percent
dapat sekali dengan backdated 3 bulan
dapat lagi elaun travel......
alhamdulillah Ya ALLAH......sujud syukur aku kepadaMU

:berita baik:

berita baik untuk seme pelanggan ASTRO
dari 27 april hingga 6 may kite seme berpeluang
menonton 130 channel ASTRO secara PERCUMA


tetiba ASTRO baik hati pulak kan...
tapi bukan tetiba tau hahah ader sebabnya
sebabnya ASTRO menang +_______+

 Top Best of the Best Brand Award
 at the Putra Brand Awards 2012,
  
hurm cuti aku xdpt balik kampung sebab incik b kene keje 
so kalau tak ke mana-mana boleh lah aku melayan
cerita dari 130 channel astro tuh...
dan jangan lupa spare battery untuk remote hihihui
mana lah tahu tetiba battery kong sebab asyik duk tekan sana sini

Thursday, April 26, 2012

:pemilihan warna langsir rumah aku:

setahun  sudah aku duduk rumah sendiri
setahun jugaklah aku tak bertukar langsir hahaha
maksudnya setahun jugaklah langsir aku tak pernah basuh

maka tahun nie azam aku nak buat langsir baru
BUT aku tak tau nak buat kaler ape..
kaler ape eik agak agak nya yang sesuai  dan matching

 okeh ini pemandangan rumah aku yang comel nie
seperti mana yang uolls nampak rumah aku simple jeeee

langsir hijau pemberian ehsan dari mak aku
tue le langsir aku pakai sampai la nieee tau dak
sedih tak sedih...nak bukak basuh takde langsir gantian
so biar jelah ianya tak berbasuh selama setahun

lepas tengok tengok aku tak tau nak pilih kaler ape
ingat nak buat day n night curtain....
so uolls any idea??....leh kongsi dengan aku 

*sorry gambar ulangan malas pulak nak tangkap gambar lain

Wednesday, April 25, 2012

:ruginye anak ko tak full BF:

#1. rugilah mun anak ko tak full BF
#2. berapa lah ko kuor modal beli FM eik???mesti banyakkan.....
      kalau BF senang tak payah kuor modal
#3. nape susu sikit eh??ko tak pump ke???
#4. minum susu ibu, anak kuat tak sakit sakit mcm minum FM

harinie genap mirza dua tahun 1 bulan perkembangan mirza syukur alhamdulillah positif sangat plus dah bijak macam budak berumur 3..4 tahun.aku bersyukur jugak selama 2 tahun mirza tak pernah sakit...demam sikit-sikit tue adelah....takdelah melarat sampai ke hospital, mirza pon tak pernah masuk hospital kecuali masa melahirkan die lah

syukur sangat-sangat anak aku membesar dengan sihat, walaupun anak aku tak full breastfeed sampai umur 2 tahun cuma setakat 2-3 bulan je minum susu aku pastu dah minum susu FM....hurm sebab ape sekejap je mirza minum susu aku??sebab pertama susu aku sedikit sangatttt dan sebab kedua bile aku dah start keje mirza keliru puting 

walaupun mirza minum susu FM alhamdulillah mirza sihat, tak mudah sakit....antibodi pon kuat insyaallah semoga berterusan ader yang kata bagi anak minum susu ibu anak tak mudah sakit...tapiiii aku tengok ader gak yang full BF anak dier tapi anak dier asyik sakit so macam mana??hurmmmmmm aku rasa susu mana pon sama kottt cuma kite kene berbalik kepada keadaan kite semasa peknen dulu dulu......

aku masa peknen....memang mak aku jaga betul-betul..tak boleh kuar malam...kalau keluar pon sebelum pukul 10 dah kene balik, jangan pakai baju terdedah sana terdedah sini..angin masuk, jaga kelakuan jaga percakapan..jaga mata...jaga telinga...jangan terlalu enjoy di luar..tengok wayang...jangan makan fastfood sangat...makan kene makanan yang berkhasiat, memperbanyakkan bacaan ayat-ayat Al-Quran dan selalulah  mendekatkan diri dengan ALLAH

hah banyak sungguhlah pantang larang mak aku masa aku peknen dulukan tapi aku ikutkan jee....ye aku mengaku memang aku anak yang mengikut perintah mak walaupun kadang-kadang aku rasa "banyak nye benda tak boleh dari boleh"...hati merungut tapi aku still ikutkan jugak...aku pasti orang tua-tua ade alasan tersendiri..lagipun dier makan garam dulu dari aku......dan hasilnya alhadulillah  mirza sekarang ini lah... 

ekceli entry nie bukanlah bermakna aku riak dan memperlekehkan susu ibu tue tapi sometimes aku tak paham ape teruk benor ke bagi anak minum FM hah???kite sebagai ibu bapa memang nak bagi yang terbaik untuk anak kite BUT jika tak mampu kite cari alternatif lain.....dan aku tak pernah pon nak merungut keluarkan duit tiap-tiap bulan nak beli susu mirza....ANMUM lagiii..ko ader???so sebelum bercakap...sebelum bertanya dan sebelum ko riak aku rasa better ko kaji selidiklah dulu yerp....okbai +_______+

:ww:colourful:

Tuesday, April 24, 2012

:berjimba @ FunFair Nilai:

semalam tak online langsung
maka takdelah update pape kan...hehehe
 sebenarnya dah lama dah aku pegi FunFair nih
tak silap aku lah kan awal bulan 4 haritue
nie dah hujung-hujung baru gedik nak bawak kuar kan

berdua saje sebab incik b keje
 aku nie memang penakut nak naik funfair nie
tapi bile ader anak kene lah mengalah sikit

maka dengan berat hati terpaksalah join sekali
 
 yang nie awal-awal lagi aku dah warning takmo naik

aku pening naik kuda nie tapi mirza rilex jeee....
 
mak aku yang beria sangat nak bawa mirza naik funfair nih
 
geram dowhhh aku tengok patung hijau nih
 
apelah yang ditengok oleh mirza tue

jalan jalan sekitar funfair tetiba mirza nampak kete
terus dier tengok aku senyum senyum tanda nak naik

sekali naik 3 token...1 token rm2 so korang kiralah sendiri yerp

naik kereta sambil menyanyi papa ku pulang dari kota
papa ku belikan kereta.....bla bla..bla..tapi nyanyi dalam hati jerp
 
 pehal aku sorang je yang selok pandang kamera nih

 tukar posisi pulak sebab mirza berebut nakkan stereng
sudahle aku muat-muat je dalam kete tueee hukhuk

 bersedia untuk naik..dan bersedia untuk takotttt hahaha

 sibuk mirza duk pujuk aku naik naik kete lagiii
takmo ahh aku dah dua kali kot naik kete tueee malu la mama

lastnya aku pujuk mrza naik cup terbang nih
tapi tengoklah tue mirza macam tak suka jeee

selesai memperabiskan duit dalam funfair terus kami balik rumah
bangun pagi esoknya tetiba mirza ajak "mama g funfair lagi nak"
 okeh boleh mirza tunggu mama jadi tokey funfair yerp..hahahhaa

Friday, April 20, 2012

:antara Preve & Polo:

belum pon habis kecoh pasal proton Preve 
keluar pulak model terbaru Polo sedan

 ini Proton Preve Sapphire...sporty

ini pulak Proton Preve standard

 yang nie dah dimodifikasi....smart gak ehhh

dan ini pulak Volkswagen Polo Sedan

mana satu idaman kalbu uolls seme...
bile usha tengok lebih kurang je design nyaa kan
nak tukar pon duit jugak ehhh hahaha
maka nya pakai jelah cik chev aku tue 

*all pictures kredit to www.arenakereta.com

:nasib laki mak tak kisah:

petang semalam lepas balik keje
aku buntu sekejap kat dapur pikiq nak masak ape

bukak stock almari tengok pe yang ader
tetiba ting....masak megii goreng lah hahhaaa
aku text incik b bagitau aku nak masak megi goreng je
dier cakap ok..tengkiu....wah bestlah mak laki mak tak kisah

selama setengah jam tung tang tung tang aku kat dapur
maka terhasillah megi goreng aku...+_____+


orang lain tempek resepi gempak-gempak kat belog
aku lak tempek megi goreng je....hahhaa 
nak buat camno kan..resepi gempak2 aku tak pandai buat
yang simple simple jeeee aku belasah buat 2-3 kali....

resepi tak payah le aku tempek kat sini
caranya sama je macam uolls goreng mee, goreng bihun
  yang membuatkan ianya berlainan sebab aku guna megi...
okbai....

Thursday, April 19, 2012

:2nd birthday mirza @ resepi rahsia:

kali nie kami bertiga jerp celebrate birthday mirza di Secret Recipe
mengapa pilih Resepi Rahsia sebab ianya ader banyak pilihan kek

 tengah mengorder menu...

mak dengan anak sama je posing nye

aku bangun nak p usha-usha kek
bile datang nak duduk balik tengok tengok hah
incik b tengah duk bagi mirza minum ais
tengok tue tangan mirza siap pegang straw sendiri
haish tak boleh jadi macam nie...
terus aku suh incik b pulang ke tempat dier semulaa
 
sabar yeee mirza kite makan dulu baru makan kek
salad aku punye...bukan diet tapi aku dah makan di rumah
dan aku nak relaxkan  perut sebab jap g ader menu best nak telan
berselera benor incik b makan yerp...
mirza tumpang makanan aku sebab dier pon dah makan 

selesai makan kami order desert pulak...nyummy nyummy
wajib kot bergambar dengan makanan....
ini aku punye...banana split yang sedappppppp..
blueberry cake yang aku rasa so so je 
sebab aku tak suka tapi incik b suka +______+
suka tak suka mirza telan saje sebab manisssss

lepas makan..dan lepak lepak terus kami balik ke rumah
sebab nak tonton SUPER SPONTAN kat astro warna hahaha

Wednesday, April 18, 2012

:CH day 3 hari terakhir di sana:

hari terakhir kami seme tidak kemana-mana 
sebab pukul 12 dah kene checkout

 sempat lagi bergambar dekat vege n fruits nih

bergambar secara berjemaah pulak
lepas puas bergambar....tetiba hujan turun 
kami terus menuju ke pekan Tanah Rata untuk lunch

lepas lunch kami singgah membeli di kedai cenderamata buat kali terakhir
 
sempat lagi singgah air terjun lata iskandar nih
 
yan membeli petai...laki aku membeli madu tualang
aku pulak takde nak membeli ape..
just beli asam 3 bungkus untuk hilangkan mabuk 

selamat sudah cerita percutian aku ke Cameron Highlands nie 
thanks for reading n comments....aku harap entry CH aku nie 
dapatlah memberikan panduan pada uolls yang pertama kali nak ke sana

:d.i.y. cactus in the green mug:

assalamualaikum seme +______+
samalam aku baru dapat gambar CH dari camera bapak aku
so harinie aku akan cuba sedaya upaya untuk update dan 
masukkan gambar yang sesuai dalam entry CAMERON HIGHLANDS aku
 gambar adelah banyak so aku rasa better aku tempek je kat belog nie
sekurang-kurangnya boleh buat perhiasan mata korang seme hahaha

 ok...paginie kite hold dulu cite CH sebabnya
aku nak share decorations yang aku buat hujung minggu lepas

cer korang tengok gambar nie...
agak-agak ape lah yang lainnnn eh jeng jeng jeng

 sebelum nie meja makan aku kosong je tau
aku yang tengok hari hari pon borink
maka aku buat sedikit tambahan agar ianya xkosong lagi
iaitu pokok kaktus dalam tiga cawan hijau yang comel......

kalau korang nak buat senang jeee...petik jari dah siap
hehhee aku gurau je..kalau petik jari dah siap magik le nama nya kan

first uolls boleh cari cawan or bekas cantik yang dah tak pakai
then amik botol air plastik keratkan muat-muat masuk dalam cawan tue
n then uolls boleh letak tanah dan cucuklah pokok cactus tueee yee...
dah siap letakkan di tempat yang ingin kamu letak +______+

aku letak kat center of meja makan

ader yang tanya kenapa aku pilih pokok cactus eh???
sebab pokok nie senang di jaga dan tak mudah matiiii

memang mudah dan menjimatkan duit poket uolls seme
sebab uolls tak payah keluar kos sangat pon
pokok cactus tue aku amik kat rumah mak aku hahaha
tapi kalau korang takde boleh je beli...berapa sen je sepokok kan
okeh sekian dari aku..thanksforreading yaaaa selamat mencuba bubye

Tuesday, April 17, 2012

:d.i.y. polkadot tablecloth:

selingan di petang hari hahahaha

projek do it yourself tablecloth
bukan aku punye projek..orang punye aku kongsikan saje

 nice n simple jer kan...boleh cuba itu pun kalau aku rajin hahaha
 
nak buat?? uolls boleh tengok tutorialnya di sini
v
v
v
v
v
v

:CH day 2 - Boh Tea Centre & 2nd birthday Uwais Mirza:

turun dari Big Red Strawberry Farm kami 
meneruskan perjalanan ke destinasi pilihan yang kedua

 park kerete jauh bawah sana...merasa lah kami mendaki ke atas

okeh sikit lagi dah nak sampai 
ayat penyedap hati walaupun nafas dah tercungap-cungap

sampai je wajib tau bergambar di sini

 tadi beramai-ramai..kini bertiga pulak...

cantik betul pemandangannya

huh lega dapat duduk...hilangkan penatttt....

aritue kan aku de cakap pasal plan nak sambut birthday mirza di sini
maka pagi lepas breakfast..merayau lah kami di pekan brinchang cari kek
nasib jumpa satu kedai kek....usha..usha halal.....alhamdulillah
kek pon ngam ngam tinggal 2 jeee satu 2kg ..satu lagi 1 kg
 so aku amik yang ini...kek inilah aku bawa semasa mendaki tadi tau


mirza dah tak sabar nak cekau kek dier

aku yang terlebih happy untuk mirza hahahaha

 kami tak order pon makanan cuma order minuman

 teh dan hot chocolate....seme minum sambil makan kek
sambil menghirup udara segar....sambil menikmati pemandangan 

apesal lah bapak aku nie amik gambar mak aku cam gitu

lepas tue jalan-jalan dalam kedai teh boh....
tengok kilang..tengok video cara pembuatan teh boh
bile seme dah letih baru kami turun bawah semula

naik ikut ladang teh...turun pulak ikut jalan tepi tue..

huh penat weyhhh walaupun menuruni bukit....
keluar dari boh tea plantations kami ke BEE FARM
gambar dalam bee farm akan di update kemudian ye

lepas jalan-jalan dalam bee farm kami ke ROBINSON FALLS

ape ader di robinson falls???jawab aku takde pape pon

air terjun jeee..tapi xleh mandi lah sebab bahaya....
 dan ianya juga bukan tempat perkelahan pon.......
maka robinson falls adelah destinasi terakhir kami pada hari itu
  
aktiviti malam kami hanyalah makan-makan saje

makan di Pak Nik Ikan Bakar & TomYam 
kat mana??kat pekan brinchang belakang hotel green garden

sejuk okeh...aku pakai 2 lapis baju pon 
tak peluh walaupun makan bihun sup panas +____+

tak caya tengok tangan mirza siap bersarung lagi tuh

yong tau fu paling sedappp penah aku makan
walaupun aku bukanlah penggemar makanan ini

lepas makan kami balik ke apartment semula
lepak-lepak je dalam apartment dan tidoooo 

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...