BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, September 26, 2012

:ok fineeeee!!!!!!!!!!:

" budak budak macam nie tak leh di marah sangat"
"kene cakap elok elok dengan dier baru dier ok"

OKFINEEEEE!!!!!!!!!!!

masalahnya aku bukan suka sangat nak marah marah anak
tapi kalau aku cakap elok elok pon dier takmo dengar
ko nak aku buat apeee....tengok jeee dier melompat sana sini
dahle tue kat rumah orang....pulak tue penuh dengan barang
kang kalau terpecah kang aku nak jawab apeeee???? 
maka sebelum pecah sana sini....baik aku ajar dulu anak aku tueee

Monday, September 24, 2012

:kehilangan sesuatu:

assalamualaikum

duhhh aku tau aku banyak benda nak cite kat korang
banyak entry aku tertangguh tangguh nak publish
bile dah menaip tetiba masuk draf..terus blah g wat keje
aku sekarang nih adelah sangat biziiiiiiiii
nie pon aku mencuri-curi masa untuk buat entry nih tau
alasan duk depan pc sebab nak siapkan report haha
tapi dalam masa yang sama aku menaip entry baru untuk korang
tapi lepas aku sudah siap publish entry nih
aku sambung pulak buat report aku tuh
sungguh weekend baru baru nih aku amat sibuk
hari sabtu abang kembar aku nikah
hari ahad pulak dier bersanding rumah sebelah perempuan
kenduri rumah kitaorang pulak hari sabtu nih
so selain dari bizi dengan keje, aku jugak bz dengan kenduri 
nanti lepas dah settle semenya aku harap 
aku dapat berblogging macam biasa lah kan
sebab aku rasa macam kehilangan sesuatu bile aku
tak dapat nak mempublishkan sesuatu untuk korang tau

Friday, September 21, 2012

:dier yang lebihnyeeee:

update siap-siap nanti takut tak sempat hahaha
 
 



hahaha tengok gambar pon tahu kan 
saper yang lebih nyeeeeee.....(mirza lettew)
pegi beraya rumah orang dibuatnya macam rumah sendiri
mainan orang habis di mainnyee macam mainan sendiri
pastue masa nak balik siap habaq kat aku dier takmo balik sabo jelah

Wednesday, September 19, 2012

:membalas budi:

rentetan dari entry semalam itu
ramai yang request kat aku nak tahu cite sebenar
ader tue siap request suh cite penjang lebar lagi hahaha

 so memandangkan ramai yang ingin tahu cerita sebenar 
insyaALLAH akan aku cerita kan di belog ini
bile???aku tak pasti lagiiii sebab aku kene karang
betul betul supaya seme yang membacanya paham

lagipun sekarang nih aku tengah bizi 
bizi nak membalas budi tan sri william cheng
so uolls yang berminat tue tunggu jelah dulu yerp

Tuesday, September 18, 2012

:aku sekeluarga dah "terkena":

assalamualaikum.....+_______+
3 hari cuti uolls buat pe eh
aku nye schedule penuh untuk 3 hari tue
penattt sangat-sangat sampaikan hari nie malas 
nak pegi keje hahahahha 

korang kan percaya tak adenyaa ilmu hitam nih?
bile orang cite dier kene santau kee 
ataupun kene buatan orang kee korang percaya tak?

yelahkan sekarang zaman dah moden beb
mesti ader orang pikir celah mana nak cari bomoh -
bomoh tue seme nak santau or buat orang kan
tapi aku cakap kat korang ehhh percaya lah
benda nih memang ader tau even sekarang 
nih zaman dah moden tapi ader jugak orang busuk hatiii
ader jugak orang yang tak ingatkan ALLAH dan
balasan balasan ALLAH kerana dier menyekutukan ALLAH

ekceli aku nak cite tentang aku sekeluarga dah "terkena"
tapi aku tak tau kat mana aku nak mula dulu dan 
aku tak tau aku nak cerita macam-mana kat korang

papepun kalau tetiba aku up cerita sebenar
korang seme jangan salah faham lah eh 
aku cite pon bukan sebab aku nak aib kan sesape
cuma aku nak ader kenag kenangan dalam belog nih
 dan aku nak kite seme sentiasa beringatlahhh

Friday, September 14, 2012

:bubur ikan masin dan mandi kolam:

semalam inick b de appointment dengan dentist dier
so lepas jumpa doctor tue de lah buat sikit operation kecil
then lepas operate tue macam beselah kan
doctor dier advise suh makan benda lembut-lembut jerp
panas sangat pon jangan sejuk sangat pon jangan so so jerp


maka aku lepas balik keje gigihle memasak bubur
campur kentang campur carrot campur ikan masin
ikan masin tue incik b request suh letak sekali
aku kan takmo jadik isteri derhaka so aku letak lah jugak
walaupun hati meronta-ronta nak goreng je ikan masin talang tu
tapi takpleh kan kite layan jer peel orang sakit nih


sambil masak bubur sambil tengok budak ini
 tetiba pulak angin dier datang nak mandi kolam


kolam besar takde so mandilah ko nak dalam kolam kecik tu


tapikan budak budak mana kisah kolam besar ke kecik
janji dier dapat mandi sambil main airrrrrr
main air tue takpe lagiii lah aku leh maafkan
bab main sabun tue aku geram, habis satu botol dikejekannya 
tapi nasib baik le dier dengar kata jugak bile 
aku suh dier kuar sebab dah nak maghrib kan..... 

Thursday, September 13, 2012

:ruang makan yang simple jerpp:

harinie pulak aku nak cite pasal ruang makan


 nie ruang makan aku yang simpleee
takde pape yang menarik pon kan hahahaa
 meja makan tue aku beli lama dah.... rasanya


pastue aku just beli table runner yang colourful tuh
niat asal nak beli kaler coklat sama dengan langsir
tapi tengok punye tengok tak berkenan lah pulak kan
sudahnya mata aku berkenan jugak dengan yang tueee
aku suka sebab kaler dier naik....terangggggg hahaha

bunga kecik tue ekceli memang plan nak beli pon
sebab pokok cactus 3 serangkai aku sudah berubah kedudukan
maka nak nampak serinya aku carilah bunga murah2 kat nilai 3 
opppps nilai 3 lagiiii hahaha..kata dekat dengan rumah kan

biler tang meja dah selesai aku pikir tang lain pulak hehehe
aku banyak tengok orang deko rumah suka letak cermin kat dining area
so aku pon gediks jugak nak letak kan hahaha....beli kat nilai 3
motip letak cermin besar kat situ leh tengok diri sendiri masa makan
hehehhee takdelah saje je nak bagi nampak rumah lagi luasssss


 nie jerp kuih raya yang de kat rumah aku masa awal raya haritue
2 jenis kepek 3 jenis kuih raya.....takde banyak pun hahah

so inilah ruang makan aku....aku nak saratkan dengan perhiasan 
pon aku tak reti pluasss aku tak suka rumah yang sarat dengan barang
so ape macam korang...ader idea-idea bernas tak yang nak tambah???
kalau de jangan malu jangan segan drop ur comment eh hehee

Wednesday, September 12, 2012

:ruang tamu rumah comel aku:

aku malu sebenarnya nak share dengan korang
seperti yang aku cakap sebelum-sebelum nieh
rumah aku bese-bese jeee....deko mengikut budget
kalau ikutkan banyak lagi item rumah yang pending
pending sebab satu takde budget kedua sebab tak jumpa yang berkenan


haritue kan aku dalam dilema +______+
sebab tak tau nak pilih warna langsir kan
nak pilih gold nanti kang sama dengan jiran sevelah
so aku pilih lah kaler coklat ikut warna carpet aku tueee
yang day curtain tue ekceli warna cream 
tapi bile dah pasang xnampak sangat cream nyaaa nampak putih jee
ala tak kisahlah kan janji langsir baru....heheheheee

beli kat mana???of course ler kat nilai 3 kan
beli sebelum pose lagi tau hahaha gigih tak gigih aku 
nasib le aku gigih gak pergi mencarik sebelum pose tau
aku memula ingat senang le nak mencarik kaler coklat tue
pastu bile dah sampai sana hah hambekkkk berpeloh peloh nak mencari
ekceli kaler coklat memang banyakkkkkkk tapi kebanyakan yang 
aku jumpa tue tak berkenan kat hati dan mata tapiii
lastnyaaa dapat jugak yang berkenan, dahtue aku terus rembat ler


sofa memang takde budget ler nak beli baru kan
lagipun sofa yang dok ader tue elok lagiii so kite pakai dulu
cuma aku tukar sarung kusyen kecik tue kaler hijau
pastue cermin tue seme orang tau yang tue cermin ikea
itupun lama dah membelinye masa aku g zoo negara haritue
dekat 3-4 bulan kot baru laki aku nak pasang hahaha

karpet pon aku guna jerp karpet lama tueee
sebab sama macam sofa hahahaa..takde budget hihihi
barang-barang perhiasan takde pun aku beli
sebab satu aku tak tau lagi nak hias macam mane
sebab kedua aku ader mirza...tangan dier kan tak reti duk diam
so aku rasa eloklah rumah aku macam nie sajeeeee

hurm pastukan aku rasa aku nak cari sumthing lah
untuk diletakkan kat dinding area tv tue tapi tak tau nak cari ape
sampai sekarang masih lagi duk berpikir-pikr nak letak ape

lagi satu aku nak cari lampu nak letak kat sudut tepi langsir tue
tapiii kan tak tau nak cari lampu yang macam mana hahaha
berangan itu ini tapi sampai masa nak buat semenya tak kena 
fuh fuh lega dah habis dah satu hutang dengan uolls
baru satu habis..de banyak lagi tak settle tue *pening sekejap*

:lelaki melayu terakhir:


terakhirlah sangat kannnnn

Tuesday, September 11, 2012

:apa kes anak aku nak malu pulak:


"eh dah besar tak malu hisap susu botol"
"lorrr pakai pampers lagi ke?"
"dah besarla mirza tak maluuuuu"

malu malu malu....ape kes anak aku nak malu pulak??
fyi anak aku nih baru 2 tahun lebey hokayyyyy
so memang patut ler dier bersusu dan berpampers bagai

ekceli aku bukanlah nak hangin kan tapi memang aku hangin pon
setiap kali orang duk cakap macam tue.....aku dah agak
mesti diorang bajet mirza 3-4 tahun sebab mirza jenis tinggi
tapi hagak-hagaklah weiiii ntah berapa kali aku dah cakap tau
aku kawen pon baru masuk 3 tahun +________+
tup tup ko bajet anak aku dah 4 tahun..gilaaa ke apeee
haaaa kan dah keluar perkataan gilaaa dah grrrrrrrrr

aku tak suka okeh nak sound-sound orang nih 
walaupun aku memang suka sound orang hahahhaaa
kata hari raya kan so tak elok lah nak bergaduh seme kan
hurm nak taknak aku diamkan jelah khennnnn
lastnye aku mengadu ler kat blog aku yang satu nih 

:aku kan anak mak:

aku kan anak mak so mak pegi beraya 
even rumah kawan dier pon aku ikut hahaaaa


 lagipun aku memang kenal sangattt dengan kawan mak yang ini


so takdelah nak malu malu kucen nak datang beraya khennn


cuma nya aku kenelah menkontrol anak aku mirza nih hahahaaa

*grrrrr nampak sangat takde benda nak update hahaa

Monday, September 10, 2012

:hilang pedoman:


biler weekend jerp ader jee open house
bile dah pergi open house konfem-konfem makan kan
bile dah makan TERhilang ingatan sekejap +_____+
makan makan makan jeeee yang aku tahu
sebab seme yang ader depan mata aku seme nyee SEDAP
kalau de 2 menu satu rumah...2 menu tue aku bantai makan
 tetiba HILANG PEDOMAN sekejap takleh nak mengawal nafsu huhuhu
so sekarang nie nampak penimbang jeee takuttttt 
takut nanti timbang berat badan naik aku takleh terima kenyataan

:join facebook??:

assalamualaikum
pagi tadi bukak email terjumpa ini
  kenkawan ivite aku join facebook
ekceli nie bukanlah kali pertama aku di invite
dah berkali-kali kot rasanya hahaha


tapi hati nie terasa malas lah pulak nak join
lagipun aku suka blog dari facebook kot hahahaaaa

takpelah nanti-nanti mana tau kemudian hari tetiba
aku teringin nak bukak akuan facebook kan 
kalau aku TERbuka akaun facebook nanti 
aku invite ler korang jadi kawan aku eh

Friday, September 7, 2012

:JP Jati Beriani Dengkil:

semalam aku el atas sebab sebab tak dapat dielakkan
maka harinie aku kembali mengupdate belog hahaha

hari sabtu lepas aku keje...pastu masa lunch kenkawan 
ajak makan kat luar.... dekat nasi beriani dengkil... aku okayy saje


orang tak ramai sebab bulan beraya kott
ramai yang datang pon tapau bawak balik jerp


makanan aku..nasi beriani dan ayam masak merah
sedapppp sangattttt...harga untuk sepinggan nih rm9 jee
 

kek birthday aku....sedapppp tapi dah kenyang tak leh makan banyak
 

penuh meja dengan makanan masing-masing


kami berempat jeee pun hahaha
dah makan lupa pulak nak tangkap gambo berempat 
untuk buat kenang-kenangan sebab ct dah resign so tinggallah kami ber3

Wednesday, September 5, 2012

:adoyaiiiiinyeeepunnn:

hari merdeka haritue memang plan nak ke rumah 
pak sedara aku kat sungai pelong sungai buluh
walaupun incik b keje tapi takpe sebab
aku boleh mengikut mak bapak aku hahahahaa

aku suka pergi beraya rumah orang nih
tapi tuela yang tak bestnye anak bujang aku tak reti duduk diam
kadang-kadang aku pergi jugak kalau ader yang menJEMPUT
tapi aku takkan duduk lama-lama lah huhuhu
kalau aku duduk lama-lama haaaa macam-macam berlaku

tapi haritue rumah pak sedara aku
takkan aku datang makan-makan sembang sikit 
dah nak gerak balik kan +_________+
so aku lepak-lepak lah dulu sebab tengok mirza pon okay

tapiii mula-mula jer okayyy nyeeee
lepas tue tak hokayyyyy la jugakkkk sebab 
mirza dengan anak pakcik aku duk berebut beskal
moh kite tengok adegan-adegan berebut beskal haritue


mintak slow-slow dulu


 tak dapat+__+ mintak kat atuk dier
 

tak dapat+____+ takpe kite bergambar jelah
asyik duk tak dapat jer kan lastnyeee mulalah berebut
 

kakak main tetiba dier naik...dah tak leh jalan dah


dah arrr amik beskal kakak pastuekan tolak kakak ke tepi

adoyaiiiinyeeepunnnnnn anak aku uwais mirzaaa
lastnye aku lah menjadi tukang leraiiii
mirza nie nanti kang tangan dier laju jee nak buat orang
sebelum dier membuat orang baik aku lerai siap2
aku terus je angkat mirza masuk dalam rumah
nanges mengamuk jugaklah anak aku tue kan
tapi ader aku kesah....dah bergaduh tak payah main langsung

:rambut raya mirza part II:

gilerrr lama nak tunggu part two kan 
tuelah gedik nak buat part by part....lastnya terlupa
bile aku belek-belek entry bulan lepas baru aku tau
aku ader hutang banyak sangat entry dengan korang +________+

so harinie aku nak menyetelkan bab rambut raya mirza
maka inilah rambut mirza yang baru
baru takdelah baru sangatkan sebab dah nak habis raya pun

 
 susah nau aku nak tangkap gambar mirza sekarang nie


 kalau ader pon time cenggini lah time dier tido hahaha
lepas potong haritu nampak le kemas sikit kan
tapi paginie aku tengok dah panjang dah rambut mirza
dah serabut-serabai mata aku menengoknye...
budak-budak rambut cepat panjang meh...?????? 
ok dah papepon aku dah selesaikan satu hutang hahahhaa

Tuesday, September 4, 2012

:surprise menjadi:

28 hb baru-baru nih birthday adik aku laila
 haritue kan seme baru naik keje so takdelah plan ape pun
yang beria plan abang aku dengan tunangnye lah..aku ikut jeee
so masa hari kejadian abang aku bawa kek dan satay ke rumah aku dulu
kebetulan diorang (adik aku)  nak keluar pegi nilai cari barang malam tu
so aku dah pesan siap-siap kat abah aku suh tinggalkan kunci rumah

lepas je diorang dah pegi nilai kami seme bergerak ke rumah mak
buat itu buat ini...nak bagi surprise leee kat adik aku tue kan
bile dengar je kete abah aku masuk car porch terus kami diamkan diri
masa adik aku bukak jee pintu rumah seme menjerit happy birthday lela
memang betul betul surprise okeh hahahahaaaaaa..
aku sukaaa sebab plan menjadiiiii


 kek pada haritue......


menu utama adelah satay atuk


kek ape eh aku pon lupa namanyaaa


cer tengok mirza tueee menyibukkk je kat tepi


dah selesai potong kek mariii kite makan makan

Monday, September 3, 2012

:syawal ketiga beraya di Melaka:

assamualaikum seme
syawal pertama beraya di subang 
syawal kedua beraya di perak (takde gambar nak diceritakan)
syawal ketiga kite kiteorang beraya di melakaaaa


moyang aku...mak aku...aku dan mirza
moyang aku sihat lagiiii cuma dier nyanyuk jerp
jap jap tanya aku sape..jap jap tanya lagiii aku sape
 

mirza pantang jumpa kepek keje makan jelah dier


 nielah keje bapak aku tangkap gambar candid


kalau tak candid pon ginilah jadinyaaa
mulut laki bini penuh dengan makanan..
pastue nak senyum pon mulalah semacam jeee kan
 

 mirza manja betul dengan mak adik


 haaa tengok anak aku menguyah kepek dari mula sampai,
sampaiii le kitaorang nak balik...takpe janji dier makan sesuatu kan
ekceli nie rumah kedua kitaorang pegi beraya
rumah pertama takde gambar pon sebab terlupa nak ambik gambo
rumah ketiga pon takde so gambo beraya di melaka yang ini jelah

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...