BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, October 27, 2017

:therobekkk raya 2017: Raya yang seterusssnya

Hari Ketiga 26 June 2017
breakfast depan bilik wehuuuuu
mirza kalau makanan western memang suka
cer ko bagi nasi lemak ke, roti canai ke muncung je muka


makan kenyang jenyang tau
kite nak p jalan jauh nie hahaha


haishhh anak banyak beg pun banyak nak kene bawa


awak nampak biru arini

pergi ke rumah mertua dulu yea


tidolah dik supaya kamu segar nanti di rumah orang


elok sampai je depan rumah orang dier dah terjaga


rumah besan mentua kite...dier buat open houseee
eh elok pulak Mardhiah duduk dengan biras aku
makan dah kenyang, sembang pun sudah sembang


si Marissa nie mata dah layu ...

makanya jom lah kita balik ke bilik kite
anak anak semuanya dah layu nak tido 
anak anak aku nie memang jenis tido petang
jomlah kite balik hotel bagi depa tido dulu
dah segar kang kite p jenjalan pulak

maaflah malam takde gambar sebab dah malas nak ambik gambar

nextt day Hari Keempat, 27 June 2017
husband pagi -pagi lagi dah bawa Mirza dan Marissa 
sarapan dan mandi kolam terusssss


Mardhiah tak boleh mandi kolam ye ader klorin tau
so Mardhiah duduk dengan mama dalam bilik nie
teman mama packing baju bajan...


bye bye terengganu..ecewahhh


kakak ambik tempat dier 
mehla duduk dengan mama huhuhu
ok setel sudah cerita raya puasa kite yeayyyyy
nexttt entry therobekkk raya haji pulak haha

:therobekkk raya 2017 - Hari Raya Pertama:

 Ahad 25 June 2017

Selamat Hari Raya Aidilfitri

lepas sembahyang raya dan sudah bermaaf maafan
jom kite pergi makan dulu
alang alang pihak hotel dah sediakan makan tue


makanan seme tema makanan Arab
owner hotel nie orang Iraq tau 
berkawen  pulak dengan orang terengganu
lepas tue bukak hotel style arab gini


adik takde baju kurung so pakai jelah gaun di pagi raya


aku tak makan sebab nak simpan perut
 nak makan kat rumah mertua


husband pun tak makan jugak minum teh je
nampak tak belakang tue ramai
tue orang kampung suami jugak
stay di sini sebabnya alasan sama macam aku

gambar di rumah mentua tak ada huhuhu
bapak mentua tak sihat...
mak pulak sibuk dengan orang datang umah
aku pulak sibuk menolong mak di dapur..
ecehhhh sibuklah sangat kan
makanya takde gambar kami sefamili di sana


ini gambar dalam kete nak ke rumah sedara
berlemuihhh dah muka aku huhu
pipi Mardhiah pun dah mula merah masa nie panaskan


sampai umah sedara Mardhiah p bantai menangis
orang geram nak dukung dier, dier pulak takmo kat orang
sebelum orang amik dier..baik dier menangis dulu haha

sudahnya aku try masukkan dalam buaian
memula dier macam tak nak sebab tak pernah tido buai
lama lama dier tertewas jugak hahahahaha
lama okeh dier tido, baru senang mak nak borak borak

dalam pukul 3 kami balik ke bilik
Mirza n Marissa pun mengantuk haaa nak tido
malam lah pulak kite sambung jenjalan ye



jom kite ke rumah sedara 


ini mak sedara laki aku
budak budak suka datang ke sini
sebabnya kawasan rumah luas lepastu ader gazebo diluar rumah


adik pun suka haaaa, nasiblah tak menangis macam siang tadi

dah jom balik ...bapaknya ajak pergi rumah kawan pulak


kawan husband dari bujang sampailah anak 3
dari badan kecik sampai badan dah mengembang masing2
ini lah rumah last malam tue..
dah dah le tue, kita sambung esok pulak ye


balik bilik masing masing kelaparan
nasibla ader bawa bekal makanan (yang agak banyak) haha
mirza tengah makan bubur nasi segera haha
makanan lain ader je tapi dier takmo


kakak nak makan jugak tapi nak makan nasi impit
nasi impit kosong je takmo rendang takmo serunding


makanlah kakak ...
nak makan atas katil haa jangan terabur sudah


adik dah kenyang....mata duk tengok tv je


pipi nampak dah merah sikit sikit huhuhu......
k nextttt day pleaseeeeeeeeee

:therobekkk raya 2017 - Al Safina Kijal Beach Resort:

gigih tak aku hahahaha
nak jugak cite pasal raya yang lepas 
tak kisah dah lepas pun janji ader cerita di sini hehe
alaaaa ni kira therobekkk raya lah yea haha

Sabtu 24 June 2017


legaaaaa Mardhiah tido sepanjang perjalanan
pukul 6 petang okeh baru sampai sana..dekat 12 jam haa
sampai lambatttt sebab jem lama gilaaaaa
selalu jem jugak tau tapi ini jem yang takmo gerak gerak

dah agak dah memang akan sampai lambat
so aku kol budak receptionist tue bagitahu aku sampai lambat
kalau tak diberitahu manalah tahukan 
bilik aku diberi pada orang lain


kali ini selama 4d3n kami stay di


aku ambil bilik Family Room, dua bilik bersambung di tengah


bilik ini ada 2 katil supersingle...1 katil queen


yang tue pintu masuk, bilik nie mengadap pool


bilik yang ini pulak 1 queen
pintu belakang bilik nie mengadap ke laut


nampak tak dua bilik bersambung
belah sana bilik anak2
belah sini bilik mak pak ye hahaha


bilik air biasa biasa saja...yang penting bersih dan tak berbau


bilik sini ader tv...bilik sana pun ader tv
so takde berebut nak tengok cite ape dengan anak-anak


view malam


hujung sana tempat makan


semua bilik mengadap pool


nie area belakang, 
tempat makan dan ada taman permainan


tempat lepak petang petang mengadap ke laut

(gambar semuanya ihsan dari web al safina)

dah berehat malam lepas maghrib jom ke rumah tok ki


Marissa siap bawa bunga api lagi nak main kat umah tokki

ye ye ye...memang kami tido hotel pada Hari Raya yang lepas
nak buat macam mana dah bilik takde ..bukan takde, tak cukup
dah bertahun begini hahaha ..mentua pun dah paham sangatt
kadang balik je kampung dier akan tanya tido di mana haa gituuu
lagipun kan aku menyusu...tak elokla nak lepak lepak gitu je
laki pun kata eloklah duduk hotel, senang cerita

Thursday, October 26, 2017

:bila anak request nak makan ice cream:

mak korang nie takdelah rajin sangat 
tapi bila anak anak asyik cakap nak nak je
maka mak yang tak berapa nak rajin nie buatlah jugak


tadaaaaaaaaaaaa
homemade ice cream perisa oren sunquick
senang sangat buat ice cream nie

aku bancuh je oren sunquick tue
pastu letak dalam mould ice cream n then tutup dan bekukan
buat pagi..petang dah beku...dah boleh makan yeayyy
anak anaklah yang yeayyy nye 
depa suka sangat dapat makan ice cream
aku tak suka makan ice cream jenis ni berlemuihhh habis

Wednesday, October 25, 2017

:sekali sekala boleh la kan:

kalau datang ke sini wajib anak anak aku main benda nie
sekali sekala oklah kan, kalau selalu rabak poket mak nak
 tapi kalau tiap minggu ke sini agaknya depa pun bosan jugak
 dah takmo main....silap haribulan depa jeling pun taknak 


Marissa suka tapi tak reti nak handle benda ni
maka terpaksalah abang bawa adik adiknya


sorang depan sorang belakang
tapi yang depan tue kene tengok jugak bukan boleh percaya tu
silap masa nanti dier terjun je gitu bahayaaaa


adik takmo naik dah..adik dah bosan
yang tak pernah bosan si Mirza dan Marissa nie


tapi paling win Mirza lah semua benda dier nak naik
adik adik seme dah surrender..dah takmo dah
dier naakkkkkkkk jugakkkkk
layankan jelah selagi boleh kan
nanti dier dah besar, dah matang dah takmo naik dah

Monday, October 23, 2017

:11bulan:

Mardhiah dah 11 bulan yeayyy
rambut ala ala nak tumbuh gitu, belakang je banyak


walau dah sebelas bulan tapi gigi satu pun tak tumbuh lagi
risau jugak apesal lambat sangat gigi nie tumbuh
tapi dalam masa yang sama legaaa jugak 
sebab takdelah keje nak mengigit orang


dah mula bertatih tatih....jatuh bangun jatuh bangun
dahi tue dah berapa kali lebam 


memanjat tak berapa nak pro lagi masih tengah mencuba


beg tangan memang benda yang dier paling suka
dah nama pun perempuan kan hahaha
tue haaa duk buat ape dengan beg mama tue
ok tunggu bulan depan ye saya dah SETAHUN

Friday, October 20, 2017

:Bekal Minggu ini 2:

ishhhh bosan dah nie tak tahu nak update ape 
jomlah kite throwback bekal minggu minggu lepas haha


ikan goreng, bendi goreng pedas dengan salad


yang nie bekal hari malas
nasi goreng dengan nuget goreng
sebenarnya nuget atau makanan berproses tak boleh makan


sambal ikan dengan ulam ulaman


ayam masak halia dan salad

bawa bekal menu sihat sihat
orangnya pun dah sihaaaaatttt sangat dah ni haha

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...