BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, December 29, 2017

:mencuba alternatif lain:

eo copaiba dan thieves in the houseeee


tujuan utama beli eo copaiba nie adalah sebab tonsil 
anak anak aku kalau demam mesti sebab tonsil 
takde lain masalahnya..masalah tonsil
aku ader terbaca eo copaiba nie baik untuk tonsil

 hurm bila terbaca artikel tue aku rasa aku nak cuba lah
mencuba alternatif lain selain daripada menelan ubat-ubat doktor

selain untuk tonsil banyak jugak kebaikkan copaiba nie tau
nak tahu boleh google dan baca sendiri hahaha


dalam banyak kegunaannya...antara yang aku suka
powerful anti-inflammatory, dan pain relief
kalau tonsil kan dier membengkak dan sakit
so memang sesuai lah sifat copaiba nie pada pengidap tonsil

selain itu copaiba boleh jugak digunakan jika ada masalah seperti
infection, stomach ulcer, bronchitis, sinus dan lain lagi


dannnn sebenarnya sudah dua malam aku guna pada Mirza
kebetulan memang tonsil Mirza tak berapa nak baik lagi
cara guna...dilute kan eo copaiba nie dengan vco lepas tue sapu
nak sapu dalam tekak pun boleh..nak sapu luar pun boleh
aku pilih sapu diluar ...bahagian leher Mirza


dannn bangun pagi tadi aku tengok Mirza cergas je
macam tak suffer lah sakit ke ape kan.
aku tanya dah ok ke?sakit lagi tak?
dier kata dah ok sikit mama....dah tak berapa sakit dah
alhamdulillah....kita mampu usaha je apepun Allah yang menyembuhkan

Thieves pulak untuk antiviral, antiseptic,
antibacterial dan anti-infectious.
Thieves ini jugak elok untuk budak yang ader tonsil..
Sifat sifat thieves nie yang menyebabkan aku beli eo ini


al maklumlah anak anak dah nak mula sekolah dah minggu depan
untuk elakkan anak anak tak sihat elok sangatlah guna eo ni
sebab thieves nie elok untuk boost imunisasi kite
kita pun boleh guna jugak tau, bukan anak anak je

cara nak guna eo thieves nie uolls boleh diffuse ataupun dilute.
dilute dengan vco lepas tue sapu di tapak kaki sebelum tido
selain tue uolls boleh diffuse macam biasa..pastu on kan diffuser.

Thursday, December 28, 2017

:hasil bbw:

sebenarnya aku tak pergi pun BBW haritu
nie hasil dari kiriman pada kawan je
thanks la pada kawan aku tue 
sudi mengambil kiriman aku hahahaha


sudah selesai kirim..pass pulak pada member terdekat 
terdekat dengan aku lah senang untuk aku ambik
dah peram lama baru lah pergi ambil semalam lepas balik keje

buku mirza dan marissa sama banyak...
mirza banyak buku bacaan jelah
marissa banyak buku tulisan dan yang lain tue sampingan je

Wednesday, December 27, 2017

:Hari Terakhir di Resort World Kijal:


hari last cuaca cerah alhamdulillah


tapi laut masih lagi bergelora....


breakfast hari terakhir aku makan western jelah
muak pulak makan nasi je tiap hari


lepas makan anak anak mandi kolam lagi sekali
aku naik bilik mengemas barang barang nak checkout

sebelum checkout jom jenjalan dulu 


pool dewasa nie takde orang sangat nak mandi sebab dalam


Mardhiah masuk Smarty Club nie takmo keluar
macam macam mainan ader dalam tu


jom kite tawaf sekitar hotel



budak nie suka sangat dapat berjalan jalan
asal nak bergambar je tangan kat hidung tau, kenapa entah


tengok tue tangan kat hidung lagi


mirza tak lekang dengan kereta dier.


kakak rileks je walaupun panas


anak manja mama....anak first memang macam ni kot


susah nak tangkap gambar bersama sama


kalau bosan duduk hotel boleh lepak di tepi laut..


tempat makan pun ader di situ


redup dan nyaman je kat sini.....
memang sesuailah untuk berhoneymoon


oasis beach bistro


malam malam happening ye di sini..


muka masam Mardhiah.....
banyak sebab kenapa mukanya masam haha


belah sana untuk orang kaki golf
luas jugak padang golf tu..berapa lubang tak pasti pulak


dah jom lah kite balik, jauh lagi perjalanan kita nie huhu


Mardhiah dapat lepas suka sangat lah 
ok done balik kampung sambil berjalan jalan
alhamdulillah semua urusan di kampung dipermudahkan

Tuesday, December 26, 2017

:Bercuti di Resort World Kijal - Day 2:



next day breakfast di hotel pagi tue
sebenarnya kami dapat dua kupon je sehari
kanak kanak di atas 6 tahun dah kene bayar
so bayarkan untuk Mirza jelah haritu


masa nie orang tak ramai lagi


pagi tue sengaja turun breakfast awal 
sebab anak anak dah berzikir nak mandi kolam


aku macam biasa muka tak siap hahaha
tudung bibik tak bawak maka sarung je tudung yang ader


budak budak nie bukan makan sangat pun
makan kokocrunch dengan buah je 


makanan amatlah banyak, pilihla nak makan ape
makanan malaysia ada, kalau takmo
makanan barat pun ada 


aktiviti lepas makan


sukalah depa dapat mandi kolam jugak akhirnya


aku melepak tepi kolam je 
malas lah pulak nak membasahkan diri sendiri


ikutkan nasihat doctor Mardhiah tak boleh mandi pool
tapi haritu sengaja cuba tengok ada apa apa yang terjadi tak
alhamdulillah lepas mandi pool takde ape pun
so mandi pool Mardhiah dah lulus ye 


lepas mandi pool diorang jenjalan area hotel
aku dalam bilik bersiap nak p kenduri
sambil tue masakkan bubur untuk Mardhiah


depa nie sebenarnya dah mandi
 tapi saja aku bagi pakai baju tido dulu


tempat breakfast kitaorang


2017 tahun melawat Terengganu....
2018 tahun melawat mana pulak eh????


cuaca pun elok masa nie....mendung je


dah siap nak pergi kenduri cousin suami di Marang


bergambar lah korang sementara tunggu papa amik kete


Mardhiah dah buat muka geram tue nak turun

akhirnya sampai jugak kami ke Marang 
dalam nak tak nak pergi tue hahahaha
bukan sesaje takmo pergi cuma takut banjir nanti stuck di sana


akhir cerita sekian dari aku
gambar dengan pengantin nya takde ye 
sebab pengantin dah tukar baju biasa

Wednesday, December 20, 2017

:Bercuti di Resorts Wolrd Kijal - Day 1:

Ya Allah malasnya lahaiiii nak update blog nie
kenapa entah padahal banyak je benda nak cerita huhu


kakak tido dalam carseat..adik tido atas riba mama
adik takmo duduk dalam carseat nie tau
nasibla sepanjang perjalanan dier tido dan tak banyak kerenah


hahaha abaikan muka sememeh takde makeup tue
bertolak pukul 6 pagi memang takdan lah nak makeup bagai
lepas solat subuh je sarung tudung dah sudah
alaaaa pagi pagiii takde sape pun nak tengok kan 


pukul 11 pagi kamidah selamat sampai di Kijal
pukul 12 tengahari dah boleh checkin hotel
kali nie aku book Resort Wolrd Kijal
tiga hari dua malam di sana


cantik bahagian lobinya...five star lah katakan


checkin sekejap je tak payah nak tunggu lama
masa checkin pun staff tue tanya nak bilik macam mana
katil king atau dua super single...aku pilih king senang besar


walaupun interior dalaman nya berwajah lama
 tapi seriusss bersih sangat tau..sangattt
karpet tue ko takkan nampak langsung habuk ke rambut ke
betapa bersihnya bilik ini..memang 5 star lah aku bagi


husband tengah menyusun barang barang


kakak tue ape lagi mengadap kartun lah tu



adik pulak amik kesempatan nak merayap
sampai ke bilik mandi dier pergi tau, memang kene tengok


takde balkoni..hanya ader tingkap
bukak tingkap nampak pemandangan dibawah


pemandangan luar bilik..nampak kolam kanak kanak
cuaca haritu mendung..angin pun kuat


yang nie kolam orang tua...6 kaki ye dalam nye
nampak laut bergelora di hujung sana


bath tub memang wajib ada


bilik shower yang bersih


toilet macam nie lulus sebab ader paip air


besar bilik mandi nie tau...
yang penting semuanya di asingkan


panaskan lauk yang ada lepas tu makan dalam bilik
aku bawa bekal ayam masak merah, daging masak bali
pasta goreng, lepat cendol dan buah


lepas makan ingat nak keluar tapi sebab hujan lebat sangat
lepak lah dulu dalam bilik bagi anak anak mandi tub
dah penat mandi main air...diorang tido pulak


pemandangan dari bilik kami


nampak menarik lantai lobby hotel nie kan
orang ramai je tapi sebab hotel nie besar takde nampak crowded


petang jugaklah kami baru gerak ke rumah tokki 

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...