BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, November 30, 2011

:tanda tanda ada dah....tapi:

hurm mesti uolls baca tajuk tue uolls rasa neves kan kan.. Tanda apakah yang aku maksudkan 2? Tanda nak bersalin ker...owh no no.. Salah sangat dah 2 sebab aku bukanlah ibu mengandung yang tengah tunggu masa nak bersalin tew..

maka apakah yang aku maksudkan ini..haha nanti kalau menjadi jangan pulak ada yang menjeles dengan aku.ekeke.. Ok ok aku confirm uolls tak sabar nak tahu kan.ekceli aku tengah tunggu bendera merah ni.tanda dah ada cuma datang je belum lagi nie +___+

*suka sangat buat saspen kan..hehehehe

:marathon 3 series of twilight movies:

cuti-cuti bosan kat rumah aku pinjam la dvd cite twilight kat adik aku.niat aku nak tengok dvd secara marathon berjaya sebab mirza tido (aku tengok cite nie dari pukul 12 sampai pukul 5 pagi)

first tengok twilight..second tengok twilight new moon then third aku tengok twilight eclipse pulak, aku habiskan 3 series ni dalam satu malam tau..overall citenya memang best sebab cinta antara bella dan edward adalah cinta sejati.

tak rugila aku korbankn masa tido aku hanya semata-mata nak tengok cite ni..tak rugiii..yang ruginya kalau uolls tak tengok.

dan aku tak sabar nak tunggu adik aku beli dvd twilight breaking dawn sebab aku nak pinjam.hahaha...

*lagi best tgk dvd kat rumah berbanding kat wayang.hehehe

Tuesday, November 29, 2011

:entry khas untuk nano:

Aku rasa nano xbaca kot entry aku tentang baju free utk mika..so aku buat en3 khas untuk nano.hopefully na baca n then drop alamat mu na kat ruang komen en3 aku ni ok.aku nak pos ari jumaat ni sebab alamat ena aku da dapat.tinggal alamat ko je aku belum dapat lagi. Lagipun aku nak pos cepat-cepat takot terlupa lak...hehehe dan kalau ko nak tau baju ape ko pegilah baca entry aku hari jumaat lepas.hehe...

*aku buat en3 nie lepas xdapat respon dari nano..

Sunday, November 27, 2011

:ape azam aku tahun baru nie:

harini aku update just nak wish salam maal hijrah pada semua,ape azam tahun baru uolls.

aku lak nak continue azam tahun lepas.sbb xpuas hati dengan hasil di hujungnya...

Eh azam ape tu mun...? ;-) hurm uolls paham2 le sendiri ye.hehe...k daaa

*takde gambar best nak letak aku letak je gambar anak aku sedang tido...B-)

Saturday, November 26, 2011

:mama update blog mirza baca buku:

Hari minggu bosan2 aku gla lepak rumah mak.rumah mak meriah sikit.ada sepupu & adik bradik aku yg lain.

Kalau kt rumah aku mana ada nak meriahnya.aku pandang mirza,mirza pandang aku..last2 dua dua trtido depan tv..hehe.nak kuar malas.kecuali kalau ada benda nak dibeli..:-D

hurm ni tengah duk tgk majalah 3...cite tentang uzbezkistan (betul ke eja ni hihi) cite xbest plus mata mengantuk ni..kang aku tido sape lak nak tengok mirza.

Sian korang baca entry merapu aku ni.sorryla eik aku saja update blog time bosan gini.daaa

Friday, November 25, 2011

:kesayangan mama & papa:

harinie 25hb novenber 2011 genap mirza setahun 8bulan..lagi 4 bulan mirza nak masuk 2tahun. dan tahun depan nanti genaplah tahun ketiga perkahwinan aku dan incik b...

hurm sudah besar anak aku kan...sekejap je masa berlalu....kite duk pejam celik pejam celik tahu-tahu dah nak cecah 2tahun...tahu-tahu dah nak masuk tiga tahun hidup bersama.....

So maybe next year aku plan utk bagi adik pada mirza.hihi insyallah :-P semoga Allah murahkan rezeki aku sekeluarga.

:baby tshirt free utk...:

Salam jumaat seme... Semalam incik b gaji so aku suruh die blik awl sbb nak g bl brg dapur...
then masa beli barang dapur tue sempat lagi aku rembat dryper yg ada free baju tue..tinggal 2 pack je tau..pack lain aku belek-belek dah takde dah....so cepat2 rembat sebelum orang lain rembat...

hurm dan dua baju free nie aku ingat nak bagi pada anak nano dan ena.sbb diorang berdua niii kan kiranya tukang komen tegar blog aku.so sila lah email aku alamat korang eik.

dan gambar kat atas tue nasi goreng lada hitam hasil air tangan aku.dah malas nak masak so aku masak je yg 2. nasib le laki aku xkisah sgt.janji ada makanan.

*harga barang mahal btol la sekarang ni kan...

Thursday, November 24, 2011

:berkhasiatlah sangat kan:

Sarapan pagi with biscuit fiber wheat..sungguh berkhasit kn..haha. tp kan mana le kenyang.xkenyang xpe kite mkn pulak roti bersalut peanut butter.hmm br kenyang tau. berkhasiat lah sgt kn.ekekeke

Wednesday, November 23, 2011

:bosan2 update blog:

Whoa...senang je nak update blog dari hp ni.tgh meeting pn boley.haha....tp arini aku xde idea lg nak update pe.otak jam sbb bnyk hal nak diupdatekn.ekeke..
So maybe esk aku akan buat entry best.Kot..??haha..tata

:Update from my handphone:

Salam semua..
Aku update blog guna henpon tau skrg ni..lama gile xbuat.terlupa seme step.trpaksa lah aku goggle semula

Tuesday, November 22, 2011

:sungguh aku sedih:

ye kawan-kawan sungguh aku sedih
sedih aku kali nie bersungguh-sungguh tau
sebab ape yang membuatkan aku sedih bersungguh-sungguh nie
sebabnya.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku tak boleh dah nak update blog 
bersungguh-sungguh macam dulu......+________+

*jiwa aku sudah sebati dowh dengan blog nie

:tujuh lagi:

ekekek..ape yang tujuh lagi tue mun
hah cer korang teka...ala teka lah dulu
agak-agak korang ape eik...????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tujuh lagi tau
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sabar-sabar....
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
.
.
.
tujuh lagi nak dapat follower yang ke 100
alaaa kecoh arr mun nie...seratus je ponnnn
walau seratus jeee pon tapi kan aku dah janji
ader hadiah istimewa untuk follower ke seratus tue

Thursday, November 17, 2011

:berhenti kerja atau di berhentikan kerja:

hurm hurm hurm.....
idea banyak kot kat kepala nie
tapi tenet opis lak blocked blog...sadis sungguh

kalau tak blocked memang setiap hari
aku akan buat dua entry baru...
makin rajin update blog 
makin banyak idea datang
kalau sekali sekala macam nie
hurm lama tenung skrin duk pikir ayat pemula

dari pagi tadi tew duk baca blog orang
tapi nak comment tak ley lak..sedih hukhuk

keje kat sini pon makin hari makin membosan kan
lama kot keje sini..dah 3 tahun lebey
rasa macam nak cari angin baru
hurm tengoklah macam-mana...
mana tahu ader rezeki kat tempat lain insyaallah

*okeh sekian entry merapu aku di petang hari

Wednesday, November 16, 2011

:nasib ada 3 design je:

hyep uolls ingat lagi tak entry bertajuk

ekceli aku sudah dapatkan kesemuanya
tamak kan aku nie??eh takde lah tamak sangat hehehe
cuma aku rasa t'shirt tue best...design pon cantik
kain pon sedap....dan besar..leh mirza pakai lama


okeh pada sesape belum dapatkannya..cepat tao
nasib ader 3 design jek..kalau sepuluh...
sepuluh jugak aku rembat...wakakakaa

Tuesday, November 15, 2011

:ko sorang jelah yang betul kan:

salam semua nya….
arinie mood aku nak masuk keje amatlah teruk
tak pasti mengapa……mmmmm +_______+
mungkin sebab dah bosan kot keje kat sini
korang penah tak alami situasi
di mana segalanya korang buat tak betul

cakap salah tak cakap salah
jemput salah tak jemput pon salah
senyap salah..cakap banyak pon salah
makan salah tak makan pon salah
hurm datang salah tak datang pon salah
gurau salah bila serius pon salah
buat tak tahu salah…..layankan aje pon salah

pendekkan cerita pape yang di buat pon ade jelah yang salahnya
aku kan kalau situasi macam nie aku simpulkan sebagai 
diorang yang bercakap tue tak suka aku means
kalau aku buat baik amik hati diorang pon still  salah lagi
 soooo better  baik aku buat jahat jek senang cerita

dah alang-alang memang salah kan
dah alang-alang memang sudah di cop  jahat kan
dah alang-alang memang di cop laser kan
ape lagi kan……aku bagi laser jelah

tapi masalahnya diorang nie bercakap belakang aku
kalau depan senang jeeee aku melaser…..hurm camne eik???

Friday, November 11, 2011

:ape ada dengan 11 November 2011:

11.11.11 cantik kan nombor tue...
mesti ramai nikah harinie
sebab nakkan nombor cantik tue....dan
sape yang lahirkan anak hari nie mesti lagi bestkan

okeh sekian terima kasih kerana membaca entry 0 ini

Thursday, November 10, 2011

:macam-mana berpantang kalau bersalin c-zer:

semalam kawan aku text aku tanya macam-mana 
nak berpantang kalau bersalin c-zer eik

hurmm nak menjawab persoalan ini memang susah
sebab lain orang lain caranya tapiiii
 aku harap entry ini dapat membantu kawan aku ini

1. aku pantang selama 60 hari...setengah orang 44 hari
but aku rasa ape salahnya kalau di teruskan pantang sehingga 60 hari

ahh takpe alah bisa tegal biasa....chaiyok chaiyok

3. aku pantang 4 benda ini selama setahun..
kalau selama nya pon lagiiiii bagus.

4. dan tak lupa....ini cara aku berpantang selama 60 hari itew...

5.last sekali jangan lupa makan jamu tau....

Wednesday, November 9, 2011

:lepas raya berat badan aku naik hampir 2 kg:

hari nie dan esok ada kempen kesihatan
kat opis aku nie....aku baru jee p buat tadi

result???hurmm aku kecewa dengan hasilnya
bukan kecewa pasal service ke hape..tidak
cuma kecewa sebab timbang sampai 2 kali pon
berat tetap gitu gak......naik 2 kilo tau
huhuhuhu sentap mak tengok penimbang tue


inilah penangan raya...asyik duk makan jeee
makan tak hengat-hengat....asal sedap je makan
asal sedap jeee makan walaupun perut dah penuh

dan inilah hasil makan tak hengat aku selama 2 hari
berat badan aku naik 2 kilogram...banyak tueee.
dahle berat aku nie susah nau nak turun 

benda dah jadi redha jelah kannnnn.hurmmmm :( 

:geng mirza:

raya haji balik raya rumah nenek kat subang jek
tak kemana-mana sangat...+________+
dalam tak kemana-mana tue boleh pulak
aku sambung cuti semalam...hehehehe

hari sabtu lepas aku keje
pastu time nak balik suami member
 datang bawa anak nak jemput die
so kami ape lagiii tak lepas peluang lah

sekejap jee dapat jumpa ammar harraz

pegang harraz terasa macam mahu baby lagi

comel kan muhammad ammar harraz nie

baik je budaknya...suara tak dengar langsung
hadiah tue bukan hadiah harraz tau 
hadiah mama harraz, aku yang bagi..hadiah untuk harraz
dah selamat letak dalam kete..tak sempat nak captured...

Saturday, November 5, 2011

:selamat hari raya aidil adha:

sedar tak sedar esok dah raya haji kan
uolls balik raya mana….aku tak balik
raya kat sini jeeee sebab laki ku kene keje huk huk

lagipun raya haji jeeee….cuti pon dua hari…
sebab hari nie kami laki bini keje…normal
sempena raya haji nie aku sajee jek nak tempek
peel anak aku time pegi raya rumah orang 

DSCF1835
tengah mengodek beg camera

DSCF1829
berlari-lari anak….

DSCF1830 
tengah berebut casing camera

DSCF1834
akhirnya dapat jugak ke dia

DSCF1837
dengar lagu menari pulak 

DSCF1838
lap air liur….meleleh lagiii air liur mirza nih

DSCF1842
hah suka betul buat mimik muka angry bird

DSCF1847
time nak balik…apesal muka macam tak puas hati je nih

Friday, November 4, 2011

:pening pala mak nak:

semalam pergi giant...
bosan tak tahu nak buat ape kat rumah
jalan-jalan menghabiskan duit..boleh gituuuu

hehehe takdelah..aku keluar cari barang
tapi barang yang di cari tak jumpa-jumpa jugak

pastu kan korang tau aku beli ape semalam...

 appeton multivitamin with lysine
keluar punya lama satu benda tue je aku beli

ekceli benda tue memang aku nak beli pon
selepas tengok review-review blogger 
maka aku yakin nak bagi anak aku makan vitamin nie

mirza dulu makan jeee ape saje....asal suap, makan je dia
tapi sekarang semacam jadi memilih makanan
kalau die suka die makan lah
kalau tak suka die akan luahkan balik
takpun tutup mulut rapat-rapat sambil gelengkan kepala

aku pening pala...mak aku pon pening pala
pikirkan macam-mana nak attract mirza bagi makan
makanan sudah dipelbagaikan
persembahan makanan jangan cakaplah
segala bowl..spoon....sudah beli yang menarik
tapi masih belum mampu untuk menarik minat mirza

aku harap selepas mirza makan vitamin nie
akan meningkatkan selera makanan dia
tak payah dah nak pening-pening pala kan
so kite tunggulah keputusannya selepas 2 minggu
nanti selepas dua minggu itu aku kasi review sikit

Thursday, November 3, 2011

:mahal nak mamp**:

nasi goreng ikan masin satu
nasi goreng paprik satu
air carrot susu satu
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 RM17.50
perghhh mahal nak mampusssssss

:lepas baca letak tajuk sendiri….boleh?:

bersiaran dari windows live writter
 pestime buat harapnya pestime jadiii…
apeee nak aku buat tutorial…???
alamak lupa lah…sebab aku dah lama buat
windows live writter nie…cuma harinie
baru gedik nak guna…ekekke…
sebab utama..sebab bosan kot kat opis nih
sekian entry merapu dari aku pagi ini
+____________+
 
*tunggu masa nak pegi lunch je nie

:lima sebab kenapa aku suka datang kerja awal:

pertama sebab aku tak suka jam....walaupun tahap jam
kat area aku nie takdelah lagi sampai tahap jam kt KL tu

keduanya sebab aku boleh park kete kat 
tempat favorite aku...dan aku nak elakkan kene
park kete kat luar bangunan sebab parking penuh

ketiganya sebab aku nak cepat-cepat online leh baca entry korang

keempatnya sebab pagi-pagi otak aku fresh so
sambil mengadap laptop sambil pikir entry baru...

kelimanya sebab aku tak suka LAMBAT lah weiii 

*korang pulak macam-mana.....

Wednesday, November 2, 2011

:aku dah beli rumah....korang bila lagi?:

best kot ader rumah sendiri
of course lah best kan leh deko-deko
boleh nak renovate suka suka hati mak....+___+
pastue duit keluar ponnnn mengalir laju macam air terjun



 rimbun @ enstek....rm350k


hurm sape taknak ade rumah sendiri kan
semua orang nak tapi disebabkan harga rumah naik 
mencanak-canak..rasa seram sejuk pulak aku

aku rasa setingkat sekarang nie pon dah lebih rm 150k
tue baru setingkat belum tengok dua tingkat lagiii
haaa kalau tengok semi d...pengsan kot tengok harga
banglo jangan cakap arrr....memang tak mampu kot

tambah-tambah kalau korang nak beli rumah
dalam kawasan panas....memang PANAS leeeeee
 
tapi kan kalau mampu, ader duit ape salah nya
beli rumah nie ibarat pelaburan
sebab makin lama makin naik harga rumah tue
bukan macam ko beli kete....nanti nak jual balik murah

tapi kan aku panas siikit kalau orang desak-desak aku suh beli rumah nie
bukan panas ape.....aku tahu arrr korang mampu kan
aku setakat nie tak mampu lagi kot....tapi insyaallah 
kalau tahun tahun depan aku mampu aku beli insyaallah

Tuesday, November 1, 2011

:akhirnya pecah jugak bola lembik aku:

dapat BOLA LEMBIK dari member aku
mula-mula memang ingat takmo bagi mirza main

pastu entah cmner hari tue mirza duk meragam jee
aku kuarkan lah bola lembik tue.....

mula-mula takottt..nak sentuh pon tak berani
bile sudah berani.....seronok main..
sampai pecah bola lembik tue

suka sampai meleleh air liur

best boleh picit-picit

 melekat melekit kat lantai

 melekit melekat kat dinding jugak

ini jelah kenangan bersama bola lembik
pastu pecah....habis kuar airnyeee...huhuhu sedih

:sippy cup ohh sippy cup:

semalam nak update tapi tak sempat
so hari nie pagi-pagi aku update
hujung minggu aku tak kemana-mana
musim hujan lah sekarang nie
tak best kuar time hujan-hujan nie

aku kan sejak-sejak mirza nak 
masuk dua tahun nie (dlm 5 bulan lagi)
aku cuba nak train mirza minum susu
atau air masak guna sippy cup @ training cup

haaa ni sippy cup yang ada setakat nie....

 merah kuning cam bendera selangor tue brand annakku
yang biru dinosaur ader straw tue brand tesco
dan yang paling latest warna hijau tue brand fiffy
seme murah-murah jeee...tapi yang penting BPA free

bukan takmo beli yang mahal...
tapi rasa macam membazir lak sebab
mirza jenis yang ikut mood..kalau nak oklah
kalau tak duduk lah semua sippy cup tue dlm almari

dan bile mirza sudah sebati dengan sippy cup hmmm
baru aku usha yang branded-branded lak hehehe

setakat nie mirza masih lagi menggunakan botol susu
belum sepenuhnya menggunakan sippy cup
bile mood mirza ok...dan die nak, aku bagi lah
kalau die takmo janganlah duk sibuk nak bagi
memang die tenyeh jeee susu tue kat lantai
takpun tak minum langsung..huhuhu

dan harapan aku...bile mirza dua tahun
die sudah sebati dengan sippy cup
dan akan say NO pada botol susu +________+
ini harapan jee tau belum tentu termakbul

tapiiii kalau termakbul alhamdulillah syukur
dan macam aku cakap tadi lah kan
kalau mirza ok boleh lah aku beli yang mahal sikit
geram aku tengok sippy cup comel-comel nie..hihihi

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...