BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, December 23, 2015

:baby patchwork:

lama dah mengidam baby patchwork nie
sekali hari tue duk usha usha ig littlepearlheart 

 

sudahnya aku terbeli jugak bukan satu tapi dua
pastu alang alang beli aku rembat sekali pillow case tue 


haaaa ini budak teruja dapat patchwork
tak menyempat aku nak basuh dulu dier dah try
memang nampak marissa suka sebab 
dibawanya ke hulu ke hilir selimut tue
so sesape yang nak beli boleh terjah ig littlepearlheart 

:hanya ALLAH yang tahu:


so solutionnya 


Friday, December 18, 2015

:Smart Reader Concert & Graduation:



 assalamualaikum korangggg
 29 November yang lepas school Mirza adakan
Concert & Graduation
Graduation hanya untuk budak 6 tahun
Mirza hanya terlibat dalam concert je....

baju concert muat muat je pada badan Mirza


sampai awal pukul 8 pagi orang takder lagi muahaha
tapi better awal dari lambatkan
kalau awal boleh pilih nak duduk kat mana

pukul 9 pagi majlis bermula
dimulakan doa yang dibaca oleh budak 6 tahun
lepas tue ucapan pembukaan dari Pengetua SR
dan sedikit ucapan dari Penasihat SR iaitu 
YBHG Datuk Abu Hassan Din Al-Hafiz

kemudian disusuli dengan persembahan dari budak 4 tahun


persembahan boria dari budak 6 tahun


persembahan koir dari budak 5 tahun
tak terang gambarnya sebab malas nak ke bawah amik gambar

ader persembahan pantunlah puisi lah
pastu persembahan ku anta
persembahan inang
persembahan bollywood
hasihhh banyakla persembahan pada haritu

lepas persembahan ader penyampaian anugerah 
yang nie untk budak 4 dan 5 tahun


masa nie tinggal graduation untuk budak 6 tahun
majlis habis pukul 12.30 tghari


sempatlah amik gambo di sini
bertiga jelah +________+


tahniah Mirza 
semoga tahun depan lagi cemerlang

Friday, December 4, 2015

:Hafazan Competition Final Round 2015:


alhamdulillah Mirza dapat masuk ke final
takde pun mengharap Mirza kene menang haritu
at least dier mencuba buat yang terbaik


total peserta pada haritu 50 orang 
5 tahun dan 6 tahun


Mirza nombor 43 


juri juri pada haritu


nasib papa ader kan haritu
bersemangat sikit Mirza biler papa ader
al maklumlah anak papa


sampai dah giliran Mirza


mendengar soalan dari emcee
sila baca doa sebelum tido & doa belajar
baca beserta maknanya sekali 


alhamdulillah mirza do the best
cuma tang makna nya tak berapa tepat sangat


hadiah haritu di taja oleh Maybank Islamic

papepun mama bangga dengan mirza
walau tak dapat jadi juara tapi Mirza
ader keyakinan untuk bercakap di depan orang ramai
alhamdulillah

Wednesday, December 2, 2015

:Smart Reader Sports Day 2015:


ahhaaaa lama giler peram baru nak keluar
hari sukannya awal tahun haritu
lambat update pun takpelah janji update hihi


mirza rumah hijau







adik pakai hijau 


aku pakai hijau



papa jer takde baju hijau
nak selamat pakai baju putih muahahaha



sebelum balik meh kite bergambar dulu
dengan penasihat Smart Reader Tadris
YBHG Datuk Abu Hassan Din Al-Hafiz

Monday, November 16, 2015

:Swiss Garden Beach Resort Kuantan 4 :


disebabkan semalam anak anak tido awal
so awal pagi jugaklah depa bangun huhuhu
bangun bangun dah nak mandi kolam
rileks dulu yeeee kite sarapan lepas sarapan kite p mandi

sarapan suh incik somi tapau je pastu makan kat bilik
incik somi tapaukan nasi minyak n nasi dagang
sedap masakan orang kampung situ
memang kene dengan tekak aku

lepas sarapan terus ke kolam


masa nie baru pukul 8 lebih tapi ramai dah orang



suka mirza dapat bercuti



adik rest sekejap sebab kesejukan hahaha
aku tengok je last last baru turun ke kolam
nak turun awal awal malu sebab ramai orang




sejuk ye dik

kalau sejuk jom kite p panaskan badan



jom mandi lautttt pulak



takut adik sebab tak biasa



nak mandi tapi takut
nasib ader abang jadi kawan penenang

lepas mandi laut p mandi kolam pulak
untuk second round
dalam pukul 10.30 pg aku ajak depa naik bilik



after checkout



incik somi dengan famili nya

lepas checkout terus jenjalan cr mee calong
pusing sana pusing sini jumpa jugak mee calong

Friday, November 13, 2015

:Swiss Garden Beach Resort Kuantan 3:



siapkan depa berdua dulu
barulah senang aku nak bersiap



jom selfie hahaha
pakai simple je malas nak bersiap beria sangat



menunggu keluarga mentua



adik kene dukung
kalau tak jenuhla nak kejar dier



plan asal nak ke Tanjung Lumpur makan
tapi disebabkan ader hal tertentu tak jadi hurm
sedih aku malam tue tau huhuhu
redho jelah mun (nanti lain kali kite pergi pulak)



lambat menunggu makanan sampai
nasibla aku bawa buku n pensel utk anak2
takdelah depa buat perangai sangattt malam tue

makanan malam tue bese bese je tapi mahal
bagi aku mahal lah hahaha sebab xder menu istimewa pun
dahla mahal servis lambatttt nau
so disebabkan aku kecewa takde pun aku amik gambar makanan
lepas makan balik hotel berehat jaaaa 

Thursday, November 12, 2015

:Swiss Garden Beach Resort Kuantan 2:


over haaa anak anak aku macam tak pernah jumpa katil
untuk marissa aku amik babycot
tapi bukan adik yang tido dalam tue abang yang tido


dalaman biasa je bagi aku 
yang penting bersih dan bilik tak berbau kepam


bilik air nya pun sama bersih


cermin besar haa puas nak belek badan time mandi


bathtub pun bersih

aku ingat petang tue nak rest dalam bilik je
tapi anak anak aku dah merengek nak ke kolam
oklah anak anak jomla kite turun 


redup je petang


bilik kami tingkat 4 atas sekali


aku xmasuk malas nak basah basah haha
bagi papa dier masuk tengok tengokkan anak2



suka dua beradik nie
mandi lama jugak sampai kul 6 petang
nasiblah aku mengajak naik depa nak naik  hehe

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...