BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, February 29, 2012

: I-Pad for mirza:

hurm banyak pulak benda nak cite +____+
plus nak edit-edit gambar lagi
so aku hold dulu cite percutian di PD tue eik

lagipun hari nie kan last day of february
so aku rasa better aku mulakan cite aku tue pada esoknya
sebab esok dah masuk MARCH kan...hehehee
 ok mun siryes alasan nie tak masuk akal langsunggggg
tapi disebabkan ini belog kau maka kau buat lah ikut suka kau

hari sabtu lepas aku ke zemart sebab incik b dah gaji
hurmmm macam biasalah kan..hehehehe
sebulan sekali aku mesti membeli barang dapur
beli siap-siap stock simpan kat rumah...ate nanti nak guna
tengok-tengok dah habisss tak payah nak pegi membeli lagi
 masuk jer stor ambik stock terus guna...hahahaha

dah beli barang dapur...beli pulak barang mirza kan
stock susu,dypers,vitamin..scott emulsion dan lain2 lagiiii
tengah jalan sambil aku tolak troli yang ader mirza plus barang2
dan incik b pulak tolak troli yang dah penuh dengan 4 pack drypers
dan 4 pack susu mirza tetiba aku ternampak sesuatu

eh eh ipad for kids laaaa b
mana..mana yang... (saje buat tak nampak)
nie haaa depan mata je tau (merajuk jap)
oooohhh ok ke yang????
ok kot meh kite try dulu

tekan tue tekan nie..siap ader lampu bagai seme
incik b cakap oklah yang kite ambik satu untuk mirza

muka kegembiraan dapat mainan baru ipad

hah tangan tekan tapi mata tengok ape entah

okeh sudah kembali ke pangkal jalan ipad nya semula

 aku beli ipad nie murah je tao rm16.90 jer harga asal 26.90 kottttt 
tapi disebabkan new item dier kasi murah sikit
harga pengenalan katanya...murah lah kan...takde postage bagai

mirza punye ipad kaler biru putih (ader kaler pink jugak)

so pada sesape nak boleh dapatkan di pasaraya zemart bandar enstek
nak promote lelebih dier tak bayar aku kan...hahahaha 

*ipad nie jek yang aku bawa g pd buat mirza main dalam kete

:2days1night@Port Dickson:

assalamualaikum seme +_____+
2 hari belog aku senyap tak berupdate langsung
unique visitors pon kurangggggg tau huhuhu

ekceli aku tak menghilang ke mana-mana pon
cuma menghilangkan diri pergi bercuti di Port Dickson
tak lama pon pegi 2 hari 1 malam je weyhhh (weekdays)
sebab weekend incik b nak keje, dier takmo cuti
hurm nasib cuti aku dan dia banyak lagiiiii...

malam ahad dah siap-siap pack barang seme...
aku siap de list lagi tau nak bawa barang ape hehehe
takut kang takde list ader jee barang yang tertinggal

pagi isnin tue kul 8 pagi dah siap seme nya
sebelum tue pegi breakfast dulu kat kedai makan fav.aku
bukan mcd bukan kfc tapi kedai makan tepi jalan jew
makanan kat situ leh tahan sedap..dah sedap murah lak tueew

settle bab sarapan terus kami memulakan perjalanan
pukul 9.30 pagi kami dah sampai ke Port Dickson...
syukur  perjalanan ke Port Dickson berjalan dengan lancar
dan sampai terus pegi tengok resort tempat penginapan kami...
nak check in awal lagi so kami ke Pantai Blue Lagoon


memang aku plan nak sampai awal kat sana sebab
 aku boleh bawa mirza mandi laut sambil lepak2 tepi laut
selesai mandi manda seme kami terus mencari tempat makan
 selesai makan tengahari kami call makcik runner tue 
sebab nak request nak masuk bilik awal dalam kul 2 petang
check in asal pukul 3 petang tapi disebabkan bilik kosong
so bolehlah kami check in awal hari tue hehehe 

dah check in..aku terus mandikan mirza bagi susu
pasang aircond bagi sejuk-sejuk terus dier terlena
aku pon lepas solat, terlena sama-sama...
pukul 5.30 petang..bangun, solat pastu siap-siap
sebab kami nak turun jalan-jalan area resort pulak....
malam kami makan malam di restoran terapung tg.agas

pagi esok nya pulak kami sarapan ala kadar jer dalam bilik
 sebab nak bawa mirza mandi kat waterpark pulak...
kul 12 check out pastu singgah di Teluk Kemang jap
lunch kat sana sambil pekena coconut shake & cendol durian
bile  perut dah kenyang kami jalan-jalan area Pantai Teluk Kemang
pastu terus balik ke rumah, sampai rumah kul 3 ptg
zzzZZzzzZZ  tido sampai lah kul 6 ptang..huh penattttttt

* cerita penuh bergambar akan menyusul kemudian yeee

Friday, February 24, 2012

:perginya takkan kembali:

1. bila anak merengek bangun malam,janganlah marah dia. Jangan merungut kenapalah kene bangun malammmmm...mengantuk..etc.That might be the last night that he/she does that

2. bila anak mintak mainan atau sesuatu kalau mampu, kita cubalah berikan. That might be the last night that he/she ask for something.

3. bila anak nak susu, berikan dengan penuh kasih sayang......That might be the last day that he/she drinks it. Sama ada susu ibu atau FM, dua dua sama je. Pemberian dari ibu/ayah kepada anak.

4. bila anak buas/nakal, bersabarlah. That might be the last day that we can see him/her being active.

5. bila suapkan anak makan, suaplah dengan penuh kasih sayang...That might be the last food that he/she eats.

inilah 5 pesanan dari ayah arwah adik Faris yang membuat aku terasa sedih dan tetiba terkenang kan kepada anak aku mirza


aku memang ikuti perkembangan arwah...di belog mazidulakmal.com  

kalau nak baca full story tentang arwah adik faris boleh klik link kat atas tue

dan tetiba semalam aku terkedu pabila membaca adik faris sudah meninggal kan dunia...

inalillahwiinalillahirojiunnnn....sungguh berat dugaan yang diberi kepada keluarga arwah

marilah kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah....

:gambar pernikahan Yusry & Lisa Surihani:

assalamualaikum seme...
hari nie kan mesti seme sibuk duk google
nak caro gambar perkahwinan lisa dan yusri

aku pon penyibuk gak....hahahah
siap save gambar tue seme nak masukkan dalam belog










ok dah bye bye...nanti rajin aku update g

Thursday, February 23, 2012

:jalan-jalan diPantai Morib:

setelah bersusah payah berhempas pulas
dapat jugak aku gambar-gambar p MORIB aritue
kalau makanan lama dah kotttt di buang dalam tong sampah

sampai jeee kat Pantai Morib tue kami lepak sini dulu
 
 abah aku main tangkap jek gambar tau 

suka sangat mirza dengan bola batu nie

haaa kan aku dah cakap mirza suka benda nie

apehal aku senyum macam tak ikhlas jek tueee

aku jeee beriaaa yang tengok kamera hahaha

 aku lepas je mirza terus die nak panjat benda nie

tadaaaaaaaa jumpa awek pulak..terus hilang minat ke bola batu

dah puas melepak kami jenjalan sekitar Pantai Morib 
gambar takde sebab ramainya manusia di kala itu

sempat beli aiskrim dan makan secara berjemaah
mirza aiskrim takmo tapi kon aiskrim dier makan *peliks*

beli kopok lekor yang banyak tepung dari ikan
beli goreng pisang yang mana pisang kelatttt sebab muda lagi
nasib beli air cincau dalam tin so takdelah terasa manis gula tue

aku mencik gambar candid tau

haaaa macam gini barulah okey leh buat peace yooo

ok pasrah memang abah aku suka ambik candid

dah jalan perut pon dah kenyang tetiba tengok langit gelap
okeh sebelum hujan turun kene paksa diri untuk balik
sebab kami takde payung untuk disediakan sebelum hujan...
nasib kami cepat tau, sebab sampai jek ke kereta hujan pon turun 
syukur alhamdulillah YA ALLAH

ok sudah-sudah aku dah tak larat nak upload gambar dah
nie pon aku amik yang penting-penting jeeee

*dah settle hutang aku kat korang seme

:menternak lemak di malam hari:

assalamualaikum seme...+_________+
semalam aku lepak rumah mak sebab incik b tengok bola
hurm ginilah gayanya kalau laki kaki bola
aku bab-bab nak tengok bola nie memang kurang minat sikitlah

disebabkan aku dah tau awal-awal semalam ader bola
aku text incik b kata nak lepak rumah mak lama sikit
sebab nak tengok cite tv9...+________+ laki aku balas ok

sedang tengok cite amrah hawa di tv9 tue
tetiba teringat kupon kawan aku bagi ke aku pagi tue
aku amik tanya adik aku nak tak??? dier kata nak
aku cakap kalau nak kene beli malam nie jugak

ok fine kami pujuk-pujuk abah mintak tolong belikan
abah ikut jelah janji dapat makan freee

  so semalam kami bersupper piza pada pukul 11 malam yerp 

kasi zoom sikit......3 jenis pizza berlainan n 6 bowl mushroom soup

di antara tiga tue aku suka yang nie tuna mayonis dier sedapppp

tengah makan pizza aku text incik b kat rumah
dier kata sedappppnyaaa tapi dier malas nak mai makan
dier suruh aku tapaukan dier....
dapatlah 2 ketul pizza n mushroom soup

*promotion tue semalam last tau  hihihih

Wednesday, February 22, 2012

:aku rela menerima:

haritue aku cite kes laki aku terpaksa rela menerima
hari nie aku nak cite kes aku pulak rela menerima....
terima ape???terima ini.....

 external hardisk kaler merah pujaan hati

ok..ok aku tau aku ketinggalan zaman hahahha
dulu tak penah teringin pon nak membeli 
tapi disebabkan capacity laptop dah nak full dan aku tak tau
nak transfer kemana segala khazanah aku tue
so aku decide meminta incik b benda ini
 tapi aku mintak duit je kat incik b yang tolong beli kawan aku
nape kaler merah eik????sebab laptop aku kaler merah

:dah buang okeh:

assalamualaikum semua +___+
aku dah buang word verification tue


sorrylah kawan-kawan yerp sebab aku lambat buang
siap mintak tolong ena lagiiii nak buang cmner
tapi sedih sebab tak dapat respon hahahaa
last-last aku godek-godek sendiri dapat jugak buang

*gambar kredit to akuislam

Tuesday, February 21, 2012

:nasi goreng black pepper:

inilah penangan bile aku sudah malas masak
sudah malas nak pikir menu ape nak masak
dan sudah malas nak masak beria-ria sangat.........

maka aku duk tung-tang tung tang kat dapur 
lastnya terhasillah menu di bawah ini


nasi goreng black pepper (w/o sayur)
ayam goreng kunyit brand ayamas
keropok ikan dari terengganu

*masak nie pun sebab permintaan dari laki aku

:terpaksa rela menerima:

aku rasa dah lama kottt laki aku tak beli kasut bola
last aku ingat sebelum kawen dengan aku
ate sebabnya kasut bolanya berlambak-lambak
 sampai ader kawan-kawan pinjam :P

dan baru-baru nie laki aku nak p men bola di putrajaya
dier kecek aku nak kasut bola baru hihihihi
aku cakap bolehhhhhh tapi takleh mahal sangat
yelah kasut bola yang ader sepasang sampai 600-700 ringgit tahu
last-lastnya laki aku pakai sekejap jual seratus dua...
mau tak hangin satu badan aku tengoknya...

sehari sebelum dier p main bola tue
kami kuar ke giant nilai cari kasut bola incik b
 pusing punya pusing...cari punya cari
lastnya dapatlah incik b sepasang kasut bola....

 
 buka adidas, bukan nike tapi puma
 laki aku nie stock pakai adidas n nike jee
tapi entah macam-mana malam tue nasib menyebelahi aku
stock adidas n nike seme dah habis tinggal saiz kecik2 jeee

tapi disebabkan nak jugak bermain bola dengan kasut baru
incik b terpaksa rela menerima kasut ini hahahhar
jahat eh aku....murah jer beb kasut nie...
kalau dier jual kat kawan dier seratus pon aku ok lagi

disebabkan itu aku merelakan hati untuk membayar 
kasut ini bagi pihak laki aku (kira macam hadiah lah eik)
hadiah untuk ape???takde pape..saje je suka-suka bagi hadiah
dan aku pon dapat gak hadiah dari incik b tau. 
nak tahuuuuuu hadiah ape,tunggu next entry aku yerp...

:steril botol cara dolu dolu:

assalamualaikum semua....
dari pagi tadi aku duk pikir ape nak update
ape lah aku nak update harinie....
 otak aku jem barangkali hukhukhuk

lastnya aku jumpa gambar nieeeee


gambar aku steril botol cara dulu-dulu hehehee
periuk nie memang aku tak pakai untuk masak pape pon
 aku just gunakan ia untuk masak botol-botol anak aku jer
 nie first trip tau....sebab botol mirza banyak kene lah buat 2 trip

*sape kat sini yang masih gunakan cara macam aku nie

Monday, February 20, 2012

:plan asal yang hancur lebur:

weekend baru nie aku tak kemana-mana pon
(kecuali malam sabtu tue lah JJCM ke bangan lalang)

pagi sabtu tue plan nak bawa mirza pegi jogging
(alaaah plan je pun last-last tak jadi jugak)
plan asal hancur lebur...sebab pagi-pagi dah kuar
breakfast kat luar dengan laki aku & mirza

lepas breakfast tak tau nak pegi mana, 
bawalah mirza ke playground
sebab ape tau tak tau nak pegi mana???
sebab laki aku keje haritue tapi masuk tengahari....
so tak dapatlah nak keluar jenjalan jauh sikit...+______+

muka happy dapat main playground

muka happy lagi sekali dapat main jongkang jongkit 

sape ajar nie naik ikut sini 

haaaa nie baru betul naik ikut tangga

anak bapak same jeeee tau

haaaa kan aku dah cakap....bapak nye teringin sama

aku yang kepanasan....

 suka entah kali ke berapa aku pon tak pasti

seme mainan WAJIB naik tau

nak masuk tapi takotttt..hahaha...

 muka sedih takmo balikkkk

eh mirza takkan nak berkampung kat sini kot, jom balik
menangis jugaklah time nak angkut mirza ke kereta....hehe

:benda comel dalam kete aku:

dalam kete aku ader 2 benda comel nie 


aku beli time first dapat kete nie ....
dan sp sekarang tetap ader lagi 2 benda nie tau
 laki aku suruh tukar pon aku takmau okeh, aku sayang
mirza nak kopek-kopek buang pon aku babab tangan dier hehe
dalam kete korang lak ape eik benda comel yang korang sayang??

*kete ferrari tue boleh di kategori kan comel ker???

 

Friday, February 17, 2012

:apesal comel sangat nie:

aku adelah orang yang selalu duk usha-usha
milkadeal, groupon..,mydeal....all groupon
takde lah nak shopping sangat pon tapi kan
saja suka-suka cuci mata...tengok tue tengok nieeee

dan tadi aku bukak aku tengok casing iphone 4


 serius comel giler aku tengok tau
terus tangan gatal nak membeli.....

tapi kan kalau aku beli aku nak buat pe...
bukan boleh guna pon sebab aku pakai henpon cikai jeee
muahahahaha....boleh berangan jelah dear...+______+

:tips nak naikkan unique visitors:

assalamualaikum seme
hari nie jumaat sudah....esok cuti yeay

dan hari ini aku terlebih rajin sikit hahaha
sebab pagi-pagi sudah nak update hehe

okeh tips nak naikkan unique visitors adelah
korang mesti selalu update belog

hehehe itu je tip untuk harinie....
thanks uolls sebab sudi singgah belog mun

Thursday, February 16, 2012

:tengah running:

BE tengah running lah kat belog aku sekarang
yippieeee suka...syukur alhamdulillah ader jugak BE 
untuk permulaan tahun ini +________+ 


*tengkiu nuffnang....

:teaser pantai morib:


asyiklah duk lupa nak bawa gambar2 lain
yang ada ini jelah so aku bagi teaser lah dulu eik hehehe

:cik aminah:

air pasang pagi shurut ukul lima
nyonya bangun pagi shiram okok unga
okok unga elur tanam epi batas
itik betelur ayam menetas
 

cik baba atuh dalam parit
cik aminah ketawa erit-erit
naik ketapi sampai kula lumpu
dapat bini chomel tershelit awah apur 

*kelakar bile dengar mirza suka sebut "cik aminah"

Wednesday, February 15, 2012

:zoo besalin:

aku suka tau duk check keyword belog aku
kalau aku check mesti ader jee orang search bukan2

kali nie aku jumpa key word nie

 www.zoo.besalin.com 

kelakar lah sangat kan...
haiiii dunia dunia macam-macam hal 

*mungkin tersalah taip kottttttt

:ww:sama tapi tak serupa:


*cer korang cari ape yang sama nya

Tuesday, February 14, 2012

:stock gunting rambut kat salon amoi:

dari hari ke sehari incik b duk kata 
esok lah potong rambut mirza
esoknya...esoklah potong eik mirza
aku tengok esok duk esok, esok tak pun potong 

dan tetiba pada sabtu minggu pertama baru-baru nie
lepas aku balik dari keje g rumah mak nak pickup mirza
terkezuttttt aku tau..."eh eh rambut mirza dah pendek"
"eh eh anak mama dah jadi encem boy"
terus hilanggggggg keserabutan akuselama ini

rupa-rupanya abang kembar aku punya keje 
bukan gunting di kedai mamak okeh
sebab kedai mamak mirza reject...+_____+
mirza nie stock gunting rambut kat salon amoiii tau


 potong rambut terus bergaya dengan gaya baru


ini time rambut mirza panjang ala-ala aiman gitu
fuhhh lega okeh bila mirza potong rambut
nampak la sket muka tue..kan kan
kalau tak aku duk nampak keserabutan je tau mencik


*laki aku tengok rambut mirza dah pendek terus diammm seribu bahasa tau

:menunggu tuan baru:

assalamualaikum semua
pergh lama giler aku tak update eh +___+
rasanya seminggu kot belog aku bersawang

haritue cuti-cuti aku terlebih rajin tau
sebab bile mirza tido aku mengemas almari mirza
aku asingkan segala baju yang dah takleh pakai
then dalam baju tak leh pakai tue 
aku asingkan pulak mana yang elok dengan dah tak elok

yang elok aku basuh bersih bersih....wangi-wangi dan simpan


baju-baju mirza dulu termasuklah lengan panjang,
lengan pendek...rompers...baju melayu


satu box ...mitten n booties dan pre-walk shoes
dan satu box lagi....set topi


dah siap asing, basuh seme letak dlm box besar


nasib muat-muat jeee tau


nie lah rupa kotak tue....ekceli ader lagi segala selimut,napkin
tapi itu aku tak simpan sebab mirza masih lagi menggunakannya

*menunggu tuan baru...INSYAALLAH

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...