BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, October 31, 2013

:pukul 4 pagi:

biler tengah sedap sedap tido
tetiba terjaga sebab perut berbunyi lapo
tengok jam pukul 4 pagi....haishhhhh
ape pulak aku nak makan nih +______+
lastnya aku pegi dapur tuang susu HL marigold
letak kokokrunch pastu makan sambil mengadap tv
dah kenyang....continue tido balik hehehe


ekceli ini kejadian semalam lah kan
kalau macam haritue aku terbangun sebab lapo
aku terus jer buat milo O panas panas
pastu cicah biskut empatsegi yang bergula tue
wahhhh sedap sangat tau makan
sambil layan cite korea hehehehe
pastue yang paling best dah kenyang tido semula

sejal akhir akhir nih nafsu makan semakin menjadi jadi
al maklumlah kan makan untuk dua orang
baby pulak dah makin membesar.........
haishhh makan tue makan ler jugak kan
tapi aku kene jugak control makan tu
takut nanti berat badan naik banyak sangat huhuhu

Tuesday, October 29, 2013

:hello third trimester:

 syukur alhamdulillah 
biler dah memasuki third trimester nih aku
kenelah bersedia dari segi mental dan fizikal hehe
banyakkan pembacaan mengenai kelahiran
walaupun ngeri baca kisah bersalin orang lain
dan ngeri jugak biler mengingatkan kisah bersalin aku
tapi aku tetap nak baca jugak hehehe dan
rasa berdebar tue sama jeee rasanya masa mirza dulu
even gap tiga tahun tapi perasaan tue sama tau

28 weeks pregnant the third trimester e1357199068646 28 Weeks Pregnant  The Third Trimester!

persedian barang barang baby pun hampir lengkap
yang lama dah basuh..yang baru belum basuh lagi
barang-barang seperti toiletris baby aku tak beli lagi 
sebab masih awal....set bersalin pun belum beli lagi
breastpump set dan bottle feeding belum beli lagi
tapi dah usha usha dah kat mana nak membelinya

dan ader jugak dua tiga item yang aku nak beli
dan item nih bukan keperluan pun tapi lebih dari kehendak
beselah kan nama pun orang pompuan
so memang banyak kehendak nya hehehehe

syukur alhamdulillah sangat2 segalanya berjalan 
dengan lancar seperti yang dirancangkan
moga ALLAH permudahkan perjalanan aku nih
hingga masa bersalin nanti AMIN......

:banyak sangat mengidamnya:

1. mengidam nak makan mcd -done

2.mengidam nak makan pelam masak - done

3. mengidam nak makan makan kek coklat -done

4.mengidam nak makan nasi dagang - done

5. mengidam nak makan nasi kerabu - done

6. mengidam nak makan nasi minyak - done

7. mengidam nak makan aiskrim - done

8.mengidam nak makan meggi - done

9.mengidam nak makan yong tau fu - belum lagi

10.mengidam nak makan ABC - belum lagi

lepas nih tak tau lagi tekak mengidam nak makan ape

Friday, October 25, 2013

:mendobi baju:

assalamualaikum uolls
semalam aku emergency leave sebab headache
malam tak dapat tido lena sebab kaki duk krem je
pastu biler siang bangun nak p keje
aduhhhh berat sangat rasa kepala
sakit yang amat...plus mengantuk

malas nak pegi amik mc
sebab mc pun tinggal berapa kerat jek
so redha dalam pasrah jelah aku amik el

lepas tido dan berehat pagi tue
petang alhamdulillah sakit kepala
sudah semakin menghilang
dan sebab semalam tak keje
maka aku duduk rumah mendobi baju baby


nih seme baju bajan mirza masa baby dulu
baju baru untuk adik baby aku tak mula beli lagi
minggu depan dah start masuk 7 bulan maka
bolehlah aku mula membeli barang barang untuk adik baby

lagipun gender adik baby pun belum lagi dikenalpasti
boy or girl?....so nak selamat kite beli je dulu warna selamat
nanti adik baby dah keluar..dah confirm gender
so bolehlah mensyopping lagi masa tue hehehe

alhamdulillah kali nih ader rezeki lebih maka aku
ingat nak beli sekali harung terus semenya
sebab ai is tak larat dan tak lalu nak
keluar pergi shopping mall selalu hehehe

list barang barang ape yang dah nak beli pun dah siap
tinggal tunggu masa je nak pergi membeli
INSYAALLAH moga ALLAH permudahkan segalanya

Monday, October 14, 2013

:5 hari seminggu:


:doaku harinie:

assalamualaikum uolls
selamat hari isnin
aku keje harinie even esok hari raya haji



Friday, October 11, 2013

:tampal menampal:

haritue sakit sangat aku rasa kat pinggang nih
letak minyak pun tak jalan huhuhu
sudahnya aku mintak tolong laki aku belikan coyot


sekali dier bawa balik coyot yang ini neocapsicum 
aku tengok tajuk pun dah tau coyot nih
mesti panas macam cili hahaha

memula aku taknak pakai sebab takut panas
tapi sebab laki aku dah beli aku pakai jelah
tue pun tampal sikit jek hahahahaha
takut nanti tampal satu tue kepanasan pulak 

hasilnya.......memang panas pun huhuhu
nasib aku kerat kecik kecik baru tampal
kalau aku tampal satu mau nya aku bukak balik
ok fine...aku takde cite nak cite sebenarnya
so cerita coyot pun coyot lah hahaha

Thursday, October 10, 2013

:ini jer yang boleh:


assalamualaikum uolls seme +________+
nih jer susu yang aku boleh telan
 HL MARIGOLD sepanjang mengandung nih
itue pun susu perisa strawberry
kalau yang plain memang langsung tak boleh
tengok kaler pun dah rasa loya hukhuk

ini pun aku baru jerp start minum susu tau
kalau masa memula peknen dulu 
memang langsung tak boleh
hurm peknen kali nih memang lain sangat
berbeza masa peknen kan mirza dulu
masa mirza aku cukup suka minum susu
nasib ler aku ader consume pil calcium so okay lah kan


Wednesday, October 9, 2013

:lama dah mengidam nih:


syukur alhamdulillah dapat jugak akhirnya
akak kat tempat keje yang bagi
ai suka sangat tau hehehehe

:tak terucap dangan kata kata....:







Thursday, October 3, 2013

:jangan lupa:


"mama..mirza dah nak tido....esok mama keje kan"
mirza lak nak pegi umah nenek"
"nanti esok jangan lupa mirza kat umah nenek tau"
 

takdenya mama nih nak lupa mirza
sentiasa jeeeeeeeeee ingat tau
mirza tue jeee time mama ambik 
berdrama sibuk nak tinggal rumah nenek


*saje menempek gambar mirza banyak banyak hahaha

Wednesday, October 2, 2013

:semua teruja aku je yang rileks:

ape yang teruja...ape yang rileks haha
nih haaa pasai gender baby aku nih
semua duk teruja tanya aku
mun....boy ke girl eh?
dah scan ker? boy ke gir???
dah nampak dah ke....boy ke girl????

homaiiii korang excited sungguh kan
mengalahkan aku yang mengandung nih
yerp aku tau sebab ape depa excited
sebab kalau kuar girl means lengkaplah family aku

aku pun excited n suka kalau kali nih baby girl
yelah kira ianya bonuslah untuk aku
sebab ALLAH beri aku anak perempuan pulak
tapi kalau keluar lelaki jugak ape salahnya
bukan ke anak laki atau perempuan  sama jeeeeeeeee
ianya tetap zuriat aku dengan incik b
ianya tetap jugak anak aku

kadang-kadang ape yang kite inginkan 
belum tentu ALLAH akan bagi
sebab DIA MAHA MENGETAHUI
so aku pun takdelah berharap sangat 
yang penting nanti anak aku keluar dengan selamat
cukup sifat..sempurna kejadiannya....sihat walaifiat
 insyaALLAH amin

*tapi aku tak marah korang tanya aku soalan tue

Tuesday, October 1, 2013

:24weeks@6months:

cepat je kan korang masa berlalu
sekarang sudah masuk bulan October
kandungan aku pun dah mencecah enam bulan

 
syukur alhamdulillah
aku rasa macam baru jeeee pregnant haritu
pejam celik pejam celik dalam tak larat larat 
dah masuk 6 bulan..perut pun dah makin membesor


aku pun dah mula pakai baju pregnant pegi keje
baju kurung mostly seme dah ketat menyendat
so lupakan baju kurung..pakai jek maternity wear nih
 adik baby pun dah start kick kick kat dalam perut tau
rasa syahdu pulak sebab ALLAH bagi lagi aku peluang
untuk menjadi mom to be buat kali kedua
hopefully semuanya akan berjalan dengan lancar dan baik

:makin lama makin sikit:

dah lama sebenarnya aku perasan...perasan ape?
aku perasan yang entry aku makin lama makin sikit
tapi takat tengok jelah...takdanya nak buat ape pun
buat buat tak nampak ader lah hahaha
camner nak tingkatkannya hahaha

sebab mood pun dah kelaut
bertambah kelaut kalau dah lama tak update
maka aku malas lah nak pikir pikir sangat
kalau ader idea aku akan cerita lah ..(kalau ada)
kalau tak aku blogwalking sajalah

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...