BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Saturday, April 3, 2010

:kenapa hospital serdang:

ehhh.....bersalin di mana?
di hospital serdang....kenapa hospital serdang????
kenapa tak pegi private hospital....???
gaji besarr...duit banyak....nape pegi hospital kerajaan jer????itulah..

mentaliti orang sekarang..asal name govt jer tak elok,servis tak ok, tak selesa lah.
bagi saya pula....govt ker,private ker...sama jer...
owhh..ok kalau u`olls nak tahu sakit bersalin tue sama jer kat mana-mana pown
ko pegi private or goverment sakit tetap sakit ok..
ko kene hadapi contraction.....
ko kene jugak hadapi sakit jahit di situ...takde bezanye...

bukannya kat private tue dijahit dengan benang emas....
takder parut dan tak sakit.....
kalau nak selesa sangat,ape ade hal..

ko amiklah wad class 1...confirm selesa..


-lobi dewan bersalin hospital serdang-

-suami booked wad kelas pertama untuk saya dan uwais-


- niela bilik yang dihuni selama 3 hari di sana...wad 8B,bilik no.8-

*kalau sesape yang mmg ader niat nak bersalin kat hospital kerajaan...saya syorkan hospital serdang..
servis yang bagus...jururawat n doctor yang baik dan layan korang ngn ikhlas
kemudahan yang setanding private hospital..
kesimpulannya..memang ok la....

*update:wad kelas 1 nie...sorang satu bilik...ada bilik air ...berhawa dingin....dan suami boleh temankan kite...


22 comments:

ღnFashyaღ said...

mmg teringin sgt nak bersalin hospital serdang, tp jauh snagtla plak....last2 plan g hospital sg. Buloh saje.... :)

mun said...

fasya:owh..yeke..takpelah...hospital sg.buloh pown hospital baru jugak kan...

mamaelly said...

mun...klas pertama sebilik sorang eh..hubby leh teman tak kalau malam..kalau sorang2 je tak nak la..elly serdang pilihan ke dua kalau putrajaya penuh...

mun said...

elly:yup sebiilik sorang...husband leh dtg teman tido...sbb tue husband mun amik wad nie...senang dier leh dtg teman...

mamaelly said...

owh...tapi elly kerja gomen gred 17 je..layak ke ek..mun cam ne booking ek.cam nak try book je...cam best je..sbb yg penting tak tdo sorang2..takut..hehehe

Nadya said...

salam..wad kelas 1 tu hubby ley teman sepanjang mase ke?atau kene ikut visiting hours gak?sbb ade hosp gomen 1st klas tp hubby still kene ikut visiting hrs..kalu ley teman sepanjang masa/tido mlm sumer, boleh consider gi sane..

mas said...

mun..nk tny,sy mmg nk bersalin kat serdang(mmg kitorg kje swasta,so xde specialty la kat gomen) hehehehe...so,kalo total cost dok 1st class ade ke dlm 1000 ek?

NURUL said...

yup servis hosp serdang mmg superb.
dulu nurul plan bersalin di UMRA shah alam sebab check up monthly mmg ada dua rekod gov dan private di UMRA.

tp citernya doc di UMRA suh bersalin awal dr due date. terus jadi takut decide last minute amik di hosp serdang. ohhh terus teruja sbb service dia mmg superb. maybe anak kedua nak try private pulak. InsyaAllah.

ohhh nurul tak rasa sakit di jahit atau apa sbb nurul minta bius. mun tak minta bius ke?

Ctiey said...

bagus jgk amik bilik satu sorang ni.. ada privacy skit.. eh mun.. rindu plak kt baby uwais.. hehehe..

mun said...

elly:ntahle elly..mun ngn husband keje private....xtahu la pulak....psl booking tue..husband mun mintak wad kelas 1..pastue dier kata boleh tapi dah bersalin br leh dpt wad kelas 1....so bile mun dah bersalin trus la diorg anta kelas pertama...
nadya:yup...suami boleh temankan sepanjang masa....nak teman tido pown boleh...
mas:yup...ikut bersalin normal or operate...klu normal tak sampai seribu..klu operate dlm seribu lebih jer...
nurul:mmg superb kan nurul servis yang diberi.....
ctiey:yup ct....rindu yer..dtgle umh

mas said...

tq mun...tp xphm,kalo ms sakit tu husband leh teman ke x ek?sbb igt ms sakit tu kalo da dpt 1sr class,mmg best la kn..nganga sesame dlm wad tu..hehehe...

Dayu said...

trus rasa nak bersalin kat serdang
tak nak gi putrajaya dulu
dah lah akalu dia reject kena lari ke serdang gak..
ok..decided..serdang..

myheart said...

eh bestnye sebab dgr ari tu even dok kelas pertama still suami takleh teman..huhu..nanti nak try tanye la kat ampang ade ke kemudahan camne..kalau ade confirm tak nak p private..hehehe

Arifah Abdul Razak said...

mun, operate eh.. kalau operate memang leh book kot.. kalau normal biasenyer tak leh book.. sebab tak tau bila tarikh sebenarnya.. tak gitu ker...

hidaya said...

sy dgn hubby mmg da planning nk ke serdang even kami dok seremban...
tp since nk bepantang kt bangi,so decide utk ke serdang...
utk 1st class tu cam best je tp kami dua2 keje swasta takut dorg xbg je...
selalunye mmg kena tahan smp 1mlm kan?utk class2 tau x bape price?

e_nazz said...

salam... sy ni preggy anak ke-2 n mmg plan nk bsalin kat serdang, last time kat kajang tp umah lg dekat kat serdang...

tu la ingat nk amik 1st class jugak..bile baca blog ni baru la dpt info n tgk sendri mcm mn keadaan bilik.. thanx 4 sharing :)

mintak2 masa nk deliver nanti x full...

Mohd Sairul said...

Salam, puan,
saya just nak tau, mcm mana nak booking utk wad class 1 ni? adakah kena buat check-up dari awal kat hospital ni? sbb selalunya wife saya check up di klinik swasta...tapi ingat nak bersalin kat hospiral serdang ni..

mun said...

mohd sairul:wslm...ooo takpe buat check up kt hosp serdang...

(1) nanti masa dah ader tanda-tanda nak bersalin,u bw wife pergi ke bahagian dewan bersalin tue...

(2) pastue masa register...u cakap siap-siap nak book wad kelas 1...

(3) then diorang akan suruh u letak duit booking rm800....

(4) jika ur wife dah delivery..then kebetulan ader bilik kosong so diorang akan hantar terus ur wife ke wad class 1...

(5) kalau takde kosong maybe diorang akan masukkan ke wad kelas 2..or 3...then duit booking tue akan dikembalikan lah pada u semula

*masa saya kebetulan wad class 1 ade kosong so biler booking..sudah delivery then terus masuk wad class 1..

mun said...

arifah abdul razak:memang mun operate...tp mun tak tentukan bile nak delivery...operate sbb due to jantung baby sudah lemah....

mun said...

hidaya:mun ngn hubby dua dua keje swasta tau...yang penting u kene booking dulu....

Mohd Sairul said...

terima kasih puan atas info yang puan bagi tu..cuma just nak tau lagi satu, duit booking tu mmg rm800 ke?
ke adakah disebabkan puan bersalin operate, so charge nya jadi rm800?
sbb sy tgk rate kat website hospital serdang ni, mmg class 1 kalau operate rm800...

tapi kalau deliver normal baru rm300..?

izhu@n@ sh@msuri said...

salam..mun
nk tanye la,ana insyaAllah deliver early this august.ana keje kerajaan..kt GL ana ada tulis kelayakan :Wad Kelas 1 berkatil 3..same ke mcm Mun punye?

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...