BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, June 24, 2015

:kali kedua:


kali pertama husband balik ialah pada 30.04
dan kali kedua pada 03.06 baru baru nie...
alhamdulillah kami anak beranak 
semakin boleh menyesuaikan diri dengan keadaan ini

Wednesday, June 17, 2015

:Percutian 2015 - Grand Lexis PD:


ampunnnnn lah korang...cite lama dah ku peram nie
ateee takde masa nak berblogging
nie haaaaa ader masa lelaju aku edit,karang n publish
percutian awal bulan 5 haritu
memang dah plan awal dah sebab time tue husband nak balik
(pestime husband balik sejak pergi bulan 1 haritu)

memula balik kampung suami dulu di Kijal
lepas balik dari kampung..berehat sehari di rumah
n then esoknya check in di sini 


ruang dalaman.....ader dua king bed 
anak satu katil , mak pak satu katil hahahaha


ini ruang bilik air,bilik mandi,dapur n tempat bersiap
seme asing asing tempatnya...memang best


part paling best...adelah kolamnyaaaaa didalam bilik
very the privacy bahahahahaha
tepi kolam ader taman sikit pastu ader hot shower
ekceli hot n cold shower 


anak anak dah nampak kolam apelagiiii kan
duk berzikir jelah nak mandi nak mandi kolam
kolam nie 4 feet so budak memang kene pakai pelampung
malangnya pelampung ader satu je
itupun pelampung lama mirza..so kite bagi adik pakai dulu ye
nanti kite kuar cari pelampung lagi satu 
nasib lahaiii ader pelampung dalam bilik tue
bolehla guna untuk sementara waktu


lepas mandi kami kuar p mencari makan
makan ape???dah tentu tentu aku nak makan seafood 
kami ke medan ikan bakar Majlis Perbandaran PD
pestime makan di sini....memang sedap n harga pun ok
kalau korang ke sana wajib cuba di sini


anak anak dah jumpa taman permainan 
memang lupa terus la pada makanan
lepas makan kami balik terus ke hotel 
sebab mirza berzikir nak mandi kolam lagiiiiii


sempat beli pelampung baru untuk adik
selok sangatlah adik pink abang biru
dah memasing ader pelampung seronoklah bermain sama2


abang memula takut nak masuk
tapi biler tengok adik rilek je dalam pelampung 
baru dier ok (ok sebab taknak kalah dengan adik)


see abang happy walau muka tangan dah naik biru kesejukan
malam takde pergi mana just lepak lepak dalam bilik je
melayan anak anak mandi kolam 
mandi 30 min..pastu naik bilik rest....dah ok turun mandi pulak
esoknya lepas checkout terus pulang ke rumah 
keesokan harinya papa nak fly balik Qatar semula

Tuesday, June 16, 2015

ragam marissa:


orang kata ragam anak kedua lain macam sikit
memula memang tak percaya..
tapi biler dapat marissa nie
eh eh betullah ape orang tua tua cakap tue
memang lain macam sangat hahaha


walau macam mana pun "lain macam" nye
ianya anugerah terindah dari ALLAH buat aku 
selepas hujan..pelangi ini yang muncul 


inilah marissa 
sorang sorang dier pun boleh bikin "tongkang pecah"


macam macam peel dah gayanya
lain macam sangatttt dari abangnya Mirza
kadang tue abang kene beralah sebab takutkan adik
adik pulak garang pastu suka buli abang
abangnya pulak terlebih baik hati dengan adik 
so memang ngam sangatlah korang berdua hahahaha

:mother's day celebration:

hari ibu yang lepas aku bawa mak n family kuar makan
sebenarnya tak tahu nak makan kat mana tau
lepas pusing pusing akhirnya jomlah
 kite mencuba di Restaurant Windmill Nilai


marissa bersiap dah dengan bipnya hahaha


mirza kerek takmo pandang kamera


adik suka sebab dapat keluar dari babychair


yeayyy makanan dah sampai


aku,adik, mak n abah seme menu yang sama
kecuali Mirza. dier nak makan spaghetti 
tuhaaa muka makan spagethi panassss


jom wifieee (mirza kerek lagi sekali)


ini menu kami berempat nasi ayam gril ke ape namanya
plus air lemon n mushroom soup


selamat hari ibu mak

Wednesday, June 10, 2015

:6 tahun alhamdulillah:

enam tahun melalui suka dan duka bersama
tipulah kalau aku katakan sepanjang enam tahun itu 
hubungan kami berjalan dengan lancar


biasalah asam garam rumahtangga
ader pasang surutnya
yang penting kite kene pandai menanganinya
kalau tak pandai duk diam diam dan bersabar jelah
alhamdulillah aku sudah melepasi fasa 5 tahun pertama perkahwinan
kini aku didalam fasa kedua 
menstabilkan ekonomi dan masa depan keluarga
ape ape pun aku bersyukur ALLAH swt
 telah panjangkan umur dan jodoh kami bersama

*pestime dapat bunga dari laki....*

Tuesday, June 9, 2015

:teaser vacation 2015:


nanti nantilah ye aku cerita

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...