BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, April 16, 2014

:kerap pam....susu makin kurang:

aku takdelah arif mana bab penyusuan susu ibu nih
cumanya aku rasa statement tue macam tak kena jer tau hahaha
sebab ape yang aku baca dari blog penyusuan dan blog orang lain
makin kerap kite pam makin banyak susu terhasil
maknanya di sini makin kerap kite kosongkan breast kite
maka makin banyak susu akan dihasilkan
oleh itu tips nak banyakkan susu...aku
kene kerap susukan anak aku dan
kene kerap mengepam (jangan skip)..........
pendapat korang pulak macam mana????

*aderlah beberapa orang hamba ALLAH 
nih yang bagi statement tue pada aku..so aku pun DIAM jelah

Monday, April 14, 2014

:MIL kata aku GEMUK:

serius korang mak mentua aku cakap camtue
masa dier cakap camtue 
aku bukan takat malu...dan terkejut
rasa terus nak ajak laki aku balik terus hahaha
dahle baru sampai....tetiba mak mentua cakap camtu pulak
terasa sungguh hati kecik aku nih huhuhuhu

*takpelah bersangka baik jelah..
mungkin itu kata kata semangat nak suh aku KURUS lagi

Friday, April 4, 2014

:mencari car seat baru:

plan asal takmo beli car seat baru
sebabnya car seat mirza masih elok dan boleh pakai lagi
tapi malangnya marissa hanya sempat pakai seminggu je
lepas seminggu car seatnya buat hal +______+
nak lock safety belt tak boleh...
kadang kadang lock safety belt tue jam


 so untuk keselamatan marissa aku decide nak beli baru
dulu time peknen banyak je car seat yang aku berkenan
tapi time tue tak pikir nak beli baru pun hahaha

tapi bile sekarang aku memang betul betul urgent nak beli
takde pulak car seat yang aku berkenan huhuhu
nampaknya kene lah bersabar dan mencari lagi
sehingga berjumpa dengan car seat idaman hati (idaman lah sangat)

kalau boleh nak cari yang boleh guna dari newborn until 3 years
ehhhh......kenapa sampai 3 years jek??
sebab after 3 years marissa boleh guna pulak 
car seat toddler yang abang mirza pakai sekarang ni
insyaALLAH

Thursday, April 3, 2014

:bukan tak mahu cerita:

harinie bos tak masuk opis
so dalam pikiran nih bolehlah aku update blog
tapi dari pagi tadi aku duk berpikir pikir je
tapi tak update update pon (sebab otak tepu)
sudahnya baru sekarang nak update
 
 ekceli bukan aku takde cerita best nak cerita
kawan aku Sue suh aku cerita tentang bersalin
dan Dayu pulak suh aku cite details tentang bentan
cerita birthday mirza pun aku tak update lagi
eh banyaklah cerita yang nak diceritakan tapi masa je takde
 
lagipun bukan aku takmau cite...aku dah karang dah
cuma aku tak publish lagi untuk tatapan korang
 sebabnya aku rasa cerita aku tak berapa nak lengkap lagi
nanti dah lengkap ceritanya aku publish lah yerp...

Friday, March 28, 2014

:genap 2 bulan:


assalamualaikum uolls...
rabu lepas aku bawa marissa pergi checkup n cucuk 2 bulan


alhamdulillah marissa sihat
berat dah naik 4.95 kg
tinggi pun dah makin tinggi
 tue pasal lah walau berat cecah 5kg tak nampak chubby pun

Tuesday, March 25, 2014

:empat tahun:

 

happy birthday sayang 
semoga kamu sentiasa sihat
semoga kamu sentiasa dilindungi olehNYA
semoga kamu menjadi anak yang baik
mendengar kata orang tua..menghormati orang tua
semoga kamu menjadi insan yang berjaya kelak
INSYAALLAH

:MH370:


Akhirnya pencarian selama 17 hari berakhir di Lautan Hindi
Takziah dan AL-Fatihah buat semua keluarga penumpang dan krew #MH370

Monday, March 24, 2014

:kembali bekerja:

 hye korang...harinie aku dah mula keje
marissa n mirza seperti biasa nenek nya jaga hehehe
pape nanti aku update lagi eh...

Tuesday, March 18, 2014

:44 hari sudah meniarap:


haritue genap 44 hari berpantang
marissa sudah pandai meniarap
agak terkejut jugaklah kami semua
biler tengok marissa begitu cepat meniarap
patutler sebelum sebelum tue aku duk tengok
usaha marissa asyiklah duk mengiring ke kiri jee
memula ingat kot pasal dier nak menyusu
rupa rupanya dier duk usaha nak meniarap
lepas dah meniarap kepala pun tegak2 lembik je
tapi tuelah bahaya jugak kalau dier meniarap 
biler time takde orang sekeliling..takut dier lemas
insyaALLAH harap ALLAH lindungilah marissa time tue

Monday, March 17, 2014

:pisang emas dan bentan:

kerana sebiji pisang emas
 aku bentan macam nak pengsan
 MASYAALLAH sakitnya bentan itu
 hanya ALLAH saje yang tahu huhuhuhu
  
ingatkan lepas berpantang 44 hari
 bolehlah aku menelan pisang emas
 rupa-rupanya kerana pisang emas sebiji
 sepanjang malam aku kesakitan akibat bentan

sebelum sebelum nih aku aderlah jugak
 mencuba makan pisang...tapi bukan pisang emas ler
 time tue aku makan ok je takde pape efek pun
 tapi biler mai tang pisang emas...haaa amik ko
 lepas terkena bentan tue..terus aku berjaga jaga nak makan
 rasa takut sebab boleh bayangkan sakitnya bentan tue macamana

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...