BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Friday, July 25, 2014

:6 bulan yang indah:

rabu lepas aku bawa marissa pergi checkup 
dan cucuk 6 bulan, alhamdulillah result semuanya ok

berat adik :6.3kg
tinggi pulak dalam 71.5cm



compare dengan mirza masa enam bulan
mirza lagi berat 7.1kg
tinggi pulak adik lagi tinggi 
mirza tinggi dalam 67cm jek

marissa sudah enam bulan sekarang
so sudah sampai masa nya untuk SOLID FOOD
haishh tak sabar nak bagi anak makan tau
kesian dier sebelum sebelum nih 
asyik duk betulkan mulut je tengok orang makan hahaha

*alhamdulillah complete sudah BF journey aku untuk 6 bulan pertama
walau macam macam dugaan yang menimpa huhuhu

Thursday, July 24, 2014

:sebulan yang lepas:


ekceli ini gambar lama marissa
saje je aku up gambar nih nak wat kenangan
petang haritue iaitu sebulan yang lepas selesai jee majlis akikah
aku suruh laki aku cukur semua rambut marissa
lepas cukur simpan..dan timbang berapa gram emas 
nilai rambut yang ditimbang tue akan di sedekahkan
alhamdulillah selesai dah semuanya

eh korang pasan tak biler adik dah botak
muka adik seiras muka abang..pasan tak????
aku pasan pun sebab ramai yang tegur gitu hahaha
kalau tak memang tak perasan sangat pun
ekceli muka adik sama copycat macam abang
cumanya adik nih susah nak senyum
susah sangat sangat hahahahaha

papepun aku harap anak2 aku membesar dengan sihat
tak kisahlah kan ikut muka sape pun
yang penting sihat sempurna semuanya

Wednesday, July 23, 2014

:#MH17:


-AL-FATIHAH BUAT SEMUA MANGSA MH17-


Saturday, July 5, 2014

:kehidupan selepas beranak dua:

assalamualaikum..harinie hari ke7 kite berpuasa
masih belum terlambat lagi untuk aku 
ucapkan selamat berpuasa 

ramai tanya kehidupan aku selepas beranak dua?
ekceli kehidupan aku sama je seperti dulu
cumanya agak sedikit kelam kelibut
mana nak layan adik..abangnye pun mintak dilayan
kang kalau aku boo layan pada abang,dier merajuk pulak
haishhh susah okeh jadi mak yang nak memuaskan hati anak

tapi itu dulu aku belum dapat serasi nak handle dua anak
so far sekarang selepas 5 bulan
keadaan aku bertambah baik sikitlah +____+
dah pandai nak handle ragam dua anak
dengan nak handle kerjarumah lagi
memasak,membasuh mengemas dan sebagai nya
nasib dapat suami yang banyak menolong aku
even kadang kadang keje dier tak seperfect keje aku
alaahhhhh pejam mata sudah..janji dier mau tolong

mirza pun dah pandai berdikari dan 
lebih kepada buat hal sendiri jer sekarang ni
cuma biler datang angin dier nak menyakat 
adik dier hurmmm aku ape pun tak boleh buat
lagi satu aku dah nampak peranan seorang abang dalam diri mirza
 dan dier pun sekarang dah bahasakan dirinya "abang"

beranak dua memang menbahagiakan 
terasa lepas nih mahu lagi beranak dan beranak hahaha
rasa seronok ader anak ramai tapi mampukah aku
yang duk ader dua nih pun tak cukup tangan hahaha
insyaALLAH kalau ader rezeki lagi selepas ini
aku terima dengan hati yang terbuka

Friday, July 4, 2014

:marissa 5 bulan:







bergambar dulu sebelum kepala di cukur hehehehe

*aqiqah dan cukur jambul sudah selesai alhamdulillah

Thursday, July 3, 2014

:cubaan nak merangkak:

marissa da lima bulan umurnya,dah pandai ape? 
dah pandai menjulur sekarang bizi nak merangkak tertonggeng tonggeng 
haa marissa nak merangkak pantang diletak terus meniarap 
pastu mulalah mencuba kadang kadang sampai merah mukanya 


menjulur dah lulus,laju bukan main lagi aku letak elok je kat tengah2 bagi tengok katun...
tau tau dah sampai ke pintu kadang dah sampai depan kabinet tv...


so far takat ni paling jauh sampai tikar abc lah,
tak lama lagi mau ke dapur.
huhu masa tue nanti kene pasang pagar balik semula la......
dapur memang kawasan no entry haha


oklah korang aku takde idea nak taip ape sebenarnya ni.....
nanti marissa dah merangkak aku update lagi muahahaha nampak sangat takde idea kan...

Monday, June 16, 2014

:apepuntakboleh:

sekarang kan musim panas...musim El-NINO
so aku memang kurangkan aktiviti luar rumah
nak p mana mana pun aku kuar malam hari
sebab malam tak panas hahaha
kalau kuar siang hari boleh tapi kuar p shopping mall je
dasyatkan aku macam puteri lilin pulak

eh aku bukan ngada ngada bajet puteri lilin okeh
tapi aku kene berjaga jaga sebab haritue
aku p piknik kat port dickson
balik dari piknik tue terus anak2 aku demam
yelahkan cuaca panas sangat sekarang nih
aku pun tak tahan....tambah budak2 lagi ler tak tahan kan
haishhh biler cuaca panas *apepuntakolehbuattau*

 

Tuesday, June 10, 2014

:kesukaan terbaru:

 assalamualaikum uolls...
lama aku tak cerita pasal mirza kan
asyik duk cite pasal marissa jek akhir akhir nih

mirza ahlamdulillah sihat.....
baru-baru nih dier demam...makan pun tak lalu
terjadinya demam tue sebab mandi laut sampai ke tengahari
sekarangkan musim panas terik...EL NINO eh
sampaikan kaki tangan rasa kering
minum air jangan cakap lah berbotol botol
nak jek langgar pantang AIS setahun
nasiblah iman di dada masih kuat..hahaha


nih picca terbaru mirza...takdelah baru sangat
tapi yang aku ingat dalam tahun nih jugak ler
bergambar bersama sekumpulan ultraman dengan fighting jet

sejak 2 menjak nih suka sangat dengan ultraman..nape ntah
beli baju ultraman...topi pun ultraman..
takde dah upin ipin..takde dah thomas n friend
pelik aku sebab bagi aku kartun ultraman nih menipu budak2
even mirza suka ultraman tapi kesukaan pertama dier adelah
kenderaan berat terutamanya lori...sebut je semua dier tahu tau..


aku ingat lagi dulu masa mirza 2 tahun
kegemaran dier suka tengok lori sampah....
memanjat manjat grill aku tue dier nak tengok lori sampah
sampaikan budak2 yang angkut sampah tue pun kenal anak aku
tapi itu 2 tahun lepas..sekarang semua jenis lori dier suka

yang korang tengok tue sebahagian yang "selamat" lah
sebahagian yang "tak selamat" tue aku dah " selamat" masuk tong sampah
eh korang paham tak ape yang aku nak sampaikan nih...
paham paham kan leh yer..sape mak mak dier paham lah tue
oklah korang nanti free free aku update lagi yer...daaaaaaa

Monday, June 9, 2014

:sarang_burung:

assalamualaikum uolls..tak best rasanya sebab sekarang 
susah dah aku nak update blog macam dulu dulu tau


haritue laki aku dapat tangkap burung
 buat sarang kat pokok pine aku ni,
pokoknya takdelah besar mana sangat pun,
tapi boleh tampung sarang,dua bijik telur dengan mak nya sekali.hahaha..


ekceli ada dua biji telur dalam sarang tue...
mak nye pulak kecik je aku tengok aritue.....
kalau siang die duk ulang alik le tengok telurnya, 
bile malam,die akan stay kat dlm sarang tue untuk peram telur2nya.


tak nampak pun sarang tue kalau ditengok sekali lalu...
kene usha dekat dekat baru perasan tau.


now telur tue da menetas,
dan anak anak burung tue pun dah terbang entah ke mana..
yang tinggal hanyalah sarang burung......

Friday, June 6, 2014

:enam june:

assalamualaikum uolls.arini enam june dua ribu empat belas genap lima tahun aku berkongsi hidup dengan incik b...

dalam tempoh lima tahun perkahwinan kami penuh dengan suka dan duka penuh dengan kenangan tak kira la kenangan manis atau pahit...ianya tetap akan di panggil sebagai kenangan.

papepun fasa pertama perkahwinan sudah kami lalui....ekceli bukan senang nak harungi fasa pertama ni.masing masing kene banyak bersabar dan bertolak ansur..

dalam perkahwinan aku rasa benda paling penting ko kene ada sabar dan bertolak ansur,ketepikan segala ego panas baran dan sikap sikap buruk yang ada... kalau korang takde sikap buruk lagi bagus.hahaha

papepun aku sentiasa memohon pada Allah semoga perkahwinan aku dengan incik b yang dibina atas nama cinta ini berkekalan hingga ke syurga InsyaAllah amin.

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...