BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Friday, December 19, 2014

:tak blend dah:

sekarang makanan marissa aku dah tak blend
sebab marissa dah ader dua batang gigi
plus nurse kat kk bagitau haritu 
aku dah boleh bagi bubur biasa pada marissa
cuma pastikan sayur n buah betul betul empuk


ekceli lama dah aku bagi marissa makan bubur tak blend
rasanya masa sembilan bulan lebih kot....hahahaha
sebab masa tue biler bagi bubur blend di luah luahnya
so aku pun mencuba untuk bagi bubur tak blend
haaaaaaaa elok pulak di makan nya
dan sekarang laki aku yang buat makanan marissa
legaaa lah sikit sebab dier volunteer diri sendiri hehehehe

Tuesday, December 16, 2014

:dedy mirza:

tak boleh hadam kepala hotak aku biler
anak lelaki main teddy bear


baru baru niii je mirza main teddy
kepelikan pulak sebab nie teddy marissa
marissa takde beria main sangat pun...mirza pulak lebih
siap bagiii makan..minum kat teddy..
dier tak makan xpe ..janji teddy kene makan
bagi nama pun dedy.....
.pakaikan baju...baju adik dier lak tue sabo jelah
.stokin pun pakai jugak sebab takmo dedy sejuk
nasiblah dua hari jeee..kalau lama aku simpan terus teddy nie

Monday, December 15, 2014

:leka sekejap je:


eh budak nie aku leka sekejap je duk tengok tv
tetiba dier datang kat aku dengan mulut tangan penuh 
dengan kaler pensil warna hijau...nasib kaler pensil tau
aku pun apelagi jeritttt la MIRZAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!
haa dah agak dah mesti mirza sepah sepah kaler dier nie
tue yang mendapat je kat adik habislah adiknya keje kan huhu
mirza datang sengih sengih tengok muka adik dier yang comot tue
terus dier say sorry sebab tau memang salah dier hahahaa
ok fineee mama maafkan kamu sebab kamu mengaku salah kamu

Friday, December 12, 2014

:SABAH 2014 DAY 2:

hari kedua seme nyaa bangun awal pagi 
sebab sana kul 6 lebih dah cerah dah..
sudah bersiap kami pergi sarapan....


lepas sarapan kami jenjalan pergi Pasar Filipin /Kraftangan pulak
semalam masa pergi banyak kedai tak bukak....
so untuk memuaskan hati...pagi pagi lagi dah ke sana
banyak giler barang yang dijual kat dalam tue
pilihan memang berlambak...sediakan duit saja hahaha

setel misi aku nak jenjalan area pasar kraftangan tue 
kami ke Jesselton Point pulak


ikutkan hati nak jee p island hoping
ader empat pulau semuanya....pulau manukan ...pulau sipadan 
dan lagiiii dua pulau aku tak ingat hahahaha
tapi mak aku tak bagi pergi sebab sekarang tengah hot
kisah orang duk kene culik kat pulau pulau sana
aku kan anak mendengar kata so tak pegilah heheh
just pergi sana minum2 n amik gambo je

lepas pergi Jessellton Point kami terus bergerak ke Airport
sebelum ke Airport sempat lagi kami jalan jalan area bandar KK


tadaaaa tetiba dah sampai airport hehehe


sebelum check in aku ajak incik b lunch dulu sebab lapo
pilihan tak banyak sangat so jom kite lunch di Old Town 
lepas lunch ..perut dah kenyang barulah kami check in


incik b tengah check in...
biler dah check in nie lega sikit...
jenjalan area duty free jelah hahahaha...

masa perjalanan balik nie akan lama sikitlah
sebab kapal akan transit di Labuan dalam 30 min gitu


kul 8 malam selamat sampai ke KLIA...
alhamdulillah percutian kali nie walau tak plan
walau sekejap saje dua hari satu malam
tapiiiii seronok sangat sebab dapat spent masa dengan keluarga

Wednesday, December 10, 2014

:SABAH 2014 DAY 1:

agagaggaa dah nak penghujung tahun baru sibuk nak update kan
nak buat camner..masa takde nak update
gambar banyak..kene edit edit dulu
nasib ader photogrid...bolehlah combine gambarnya
nak upload satu satu malas (padahal dulu rajin je)


ekceli aku sekeluarga pergi SABAH pada 18-19 Oct
percutian ini memang unplanned sangatttt tau
hari sabtu nak pergi..hari isnin baru 
terkedek kedek nak booked tiket n hotel nasib ader je

percutian memang singkat jee dua hari satu malam
sebab unplanned so sampai sana redah jelah
hari sabtu pagi naik flight ke Kota Kinabalu


anak dan mak dedua teruja sebab tak penah naik flight
bapak budak takde nak teruja dah 
sebab dier dah banyak kali fly +_______+
alhamdulillah dapat jugak bawa anak2 berjalan naik flight


selfie bersama anak anak
marissa muka mengantuk so abaikan saje
perjalanan dari KUL ke KK memakan masa dua jam
selama dua jam kat atas tue macam2 lah berlaku
sampai sana kul 10:30..kul 11:00 pagi keluar airport


kami takde amik pape kete sewa pon
dah kata percutian unplanned..redah sajaaaa
aku ajak laki naik bas persiaran dari airport ke tempat penginapan
memandangkan mirza tak pernah naik bus sokay lah kan
kite bawa anak anak merasa naik bus pulak
tiket bus rm5 sorang ....baby percuma


inilah penginapan yang aku amik Promanade Apartment
harga untuk semalam tak sampai seratus pun seingat aku rm95 je
booking online..bayar pun online...so just pergi bagi ic je
lepas dapat kunci jom masuk bilik rehatkan badan..
nanti petang nak kuar jenjalan lagiiii

petang kami keluar jenjalan ke PASAR
pergi Pasar Ikan Masin
Pasar Malam Kota Kinabalu
Pasar Malam Kampung Air
Pasar Filipin atau Kraftangan.....
haaaaaa banyak giler pasar kat cnie


mirza muka kelat sebab nak mainan tapi xdapat
adik kat hotel takmo tido..biler bawa kuar dibantainya tido


tengok bot bot dari seberang sana bawa masuk ikan ke darat
lepas jenjalan n shopping beli pape yang patut lakiku ajak makan
hariii dah nak gelap..tapi jam baru pukul 6 petang hahaha
kat sana cepat siang dan cepat malamnya


sana memang makanan seafood sesaje
memang daebak lah sebab
aku dan incik b hantu seafood 


ini makan malam untuk kami berdua
ketam..sotong...udang...dengan ikan bako
perghhhhhhh sedap giler..memang puas hati lah 


mirza muka dah ceria sebab dah dapat mainan sabo jelah


kami makan kene bergilir sebab takde baby chair nak letak adik
takpelah dah ader anak kan..memang susah lah nak makan sekali
papepun aku dan incik b memang puas hati lah 
makanan malam tue memang segar dan sedap......

lepas makan kami jenjalan lagi area pasar malam pastu balik tido

Thursday, December 4, 2014

:sebulan lagi:


:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...