BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Thursday, September 18, 2014

:teaser Malbatt 850-2:

Monday, September 15, 2014

:ke BATU GAJAH PERAK:



Friday, September 12, 2014

:berempat:

biler dah dapat anak sepasang (alhamdulillah)
rasa complete dah keluarga aku nih
complete bagi aku lah yang taknak anak ramaiii
memula laki ku cakap begitu jugak 
cukuplah dua je anak kite yang....+_________+
dier kata dier kesian tengok aku beranak
(nih kes trauma sebab tengok aku sakit nak bersalin ritu ler)


tetiba baru nih....cakap hint hint dah kat aku
nak bagi adik pada marissa biler marissa dah besar sikit
besar sikit pada umur berapa tue dier tak mention pulak ler
seronok anak ramai kan...tapi tak tau ler boleh cope ker tidak
sebab aku anak dua nih pun rasa macam penatnye lahaiiiii
tapi ader orang kata rugiiiiii lah sangat kalau anak dua jerp
tang mana rugi pun aku tak tau ler kan....
papepun syukur alhamdulillah aku diberi peluang rezeki anak ini
harapnya aku dapat menjaga amanat ALLAH ini sebaik mungkin

Wednesday, September 10, 2014

:marissa dah bersunat:

semalam cite pasal abang..harinie pulak cite pasal adik
marissa sekarang suka sangatttt tengok rancangan Hi-5 tau
kalau aku bukak Hi-5..mata dier tertumpu je pada tv...
bila geng Hi-5 tue dok menari dier pun sama duk goyang2 menari

marissa lagi seronok biler abang pun join menari sama
terkekek kekek dier ketawa tengok abang menari ntah ape2
so nak bagi marissa duk diam bukak je Hi-5 tue
kalau tak keje merayap satu rumah sambil bersihkan rumah


anak dara nih pun dah selamat aku sunatkan bulan lepas
sunat kat mana??haaa jenuh jugakler aku cari clinic yang boleh buat
area Enstek memang totally seme clinic aku pegi diorang cakap tak buat

nasiblah ader geng wasap aku 
bagitau Clinic Fauziah di Bukit Changgang buat
so aku amik no fon dan terus col tanya biler boleh datang buat

pagi 30.08 sebelum aku pergi aku col dulu
after dah confirm pagi tue doc Fauziah ader terus aku pergi ke sana
sekejapppppp sangat procedure sunat tue
tak sampai 5 min kot...dah siap seme
marissa pun takde menangis sangat...cuma ek ek sikit jee
alhamdulillah..selamat dah marissa sunat

Tuesday, September 9, 2014

:mirza dan eczema:

dah lama aku tak cerita pasal mirza
sebelum raya ritu.mirza kene eczema kat leher
puncanya aku syak kulit dier kering

so biler gatal dier akan garu...
biler makin lama makin garu makin menjadilah ruam tue
dari ruam terus mak aku syak mirza eczema
ekceli sepanjang aku membesarkan dier selama 4 tahun lebey nih
tak pernah pulak mirza kene eczema..
takat gatal kene gigit nyamuk adelah



masa mirza kene eczema ritu kan....
malam malam tido berperang jeee aku dengan mirza
sebab aku tak bagi dier menggaru sangat
yelahkan nanti dah garu...berdarah,biler berdarah sakit
biler sakit menangis tak berenti huhuhu

so untuk itu macam macam krim aku dah cuba tau
orang cakap ini elok aku cuba tapi tak ok pun
pastue orang kata ce cuba krim nih...aku cuba xok jugak
lastnyaaa aku cuba beli Aloevera Gel dari cosway
Gel nih biler apply...ko akan rasa sejukkk jeee
sehari dua aku sapu pada mirza tengok 
eczema mirza macam dah ok skit..alhamdulillah lah kan
tapi sehingga ke saat ini aku masih lagi mencari krim yang sesuai
masa tue makan pun mirza kene pantang tau
hanya makan nasi n sup sayur je..sampai mirza pun bosan

makan masa sebulan jugak lah eczema mirza nak ok
eczema tue naik kat leher je..kalau menjadi memang buruk
dahla buruk tak boleh nak cover pulak tu
sampaikan masa raya ader hamba ALLAH ni kata 
mirza kene kurap...: ( sedih pulak aku dengar statement tue
so sekarang eczema mirza dah pulih tapi makan kene jaga lah
kalau tak jaga.....aku rasa ader potensi eczema tue datang balik

Tuesday, September 2, 2014

:dah sampai:

dah dua minggu sampai sebenarnya barang nih
tapi saje je nak up kat belog jugak hehehehe
aku order alfafa,esp n mealskhake dengan member opis


mealshake untuk mirza untuk tambah selera makan
mirza kan picky eater....so bile consume mealshake nih
aku tengok selera makan dier dah ok..
susu pun nak minum...nak makan jeee sepanjang masa
harapnya berat badan mirza bertambahlah 
biar chubby sikit, takdelah nampak kurus jeee (dahler tinggi) 

esp n alfafa pulak untuk aku ....set menyusu bajetttttt 
production so far alhamdulillah masih lagi boleh maintain
tapiii saje jee aku nak try bagi up sikit production susu nih

ekceli memula aku try makan 3 biji sekali makan (9 biji sehari)
tapi kesian marissa tak tahan...asyik berak berak jee dier
so sekarang aku try makan 6 biji dulu tengok camner
biler aku kurangkan dos aku tengok marissa ok jeee
takdelah berak berak sangat macam masa memula dulu
so tunggu jelah hasilnya nanti.....

Wednesday, August 27, 2014

:Aidilfitri 2014# hari raya ke4,ke5 dan ke6:

pagi raya keempat kitaorg jalan jalan pulak ke Pekan Rabu


lamaaa giler tak datang cnie tau
sekali tengok eh Pekan Rabu dah ader eskalator lah
tak payah makcik makcik terbongkok bongkok naik tangga


lepas jenjalan Pekan Rabu....
kami ke rumah kawan lama abang kembor aku nih
kawan lama dier kawan lama aku jugak
ateeee dah satu sekolah...


keesokkan harinya pulak
destinasi terakhir ialah rumah bff parents aku
bermalam di sana satu malam
esoknya gerak balik ke Sepang
otw nak balik sempatlah menyinggah rumah
mak long aku di Trolak Perak
maka selesai lah sudah edisi hari raya aku selama seminggu

:Aidilfitri 2014#hari raya ke2 dan ke3:

okeh sambung hari raya kedua pulak..masih lagi di penang
habis beraya rumah sedara mara...
maka raya kedua kami beraya rumah kawan2 mak n bapak aku


malam gerak ke kedah pulak...
kami stay di homestay kawan bapak aku


mirza dah tak larat...mengantuk katanya


hari raya ketiga kami ke perlis 
rumah tok sedara aku di Simpang 4
bestttt dapat pergi sana....dapat tunjuk mirza sawah padi


malam pulak beraya dirumah kawan lama abah 

huh penat jangan cakap ler kan..tambah ader anak kecik
okeh next entry raya ke4 dan ke5...

*laju tak laju aku update muahahahaha....

Tuesday, August 26, 2014

:Aidilfitri2014 #hari raya pertama:

raya dah nak habis aku baru kedek kedek nak update
nak buat camne .....bz sangat sampaikan takde masa langsung

raya tahun nih memang kami anak beranak beraya sakan
seminggu beraya di empat buah negeri
penang-kedah-perlis-perak
berjalan sesaja....balik homestay untuk tido jerp

hari raya pertama di kampung abah

bermaaf-maaf di pagi raya...

salah satu rumah mak sedara di kampung
lepas lepas nih banyak lagi rumah kami pergi
kejenya makan makan dan makan hehehe

 rumah sedara jugak 
tapi sebab dekat dengan homestay
 maka bersantai jek sudah
okkkk next hari raya kedua

*simple update sudah...takde masa nak bebel panjang lebor

:agar-agar sumijelly:


pestime buat...masa bulan pose haritue...
sedappp..seme suka makan termasuk mirza

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...