BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Saturday, December 31, 2011

:lepakrumahmak:

hyep seme....harinie aku bersiaran dari rumah mak aku
guna  laptop dan broadband adek aku....
 ingatkan semalam post terakhir...
tup tup harinie ader g entry kan..hehehehehe
sempena meraikan harinie hari terakhir bagi tahun 2011
kami seme adik beradik lepak-lepak rumah mak
makan-makan..sambil tengok ulangan maharaja lawak mega
oklah uolls seme....susah nau aku nak update
sebab mirza duk kat sebalah sambil duk tekan tue..duk tekan nie.

 *kata entry terakhir....tapi jap g tetiba ader g post terbaru...hehehehe

Friday, December 30, 2011

:entry penutup 2011:


huh panas-panas aircond takda... bukan setakat panas je nak bernafas pun susah tau....sabar mun sabar,ada lagi sejam lebih nak balik okeh.hurm ini mungkin entry terakhir aku pada tahun ni...macam penutup tahun 2011 lah..InsyaALLAH kalau aku panjang umur bolehla aku menaip lagi kat belog nie pada tahun depan yea... selamat bercuti seme...

*saje tempek gambar anak bujang aku tengah bagi turtle makan buah epal...+____+

:apa aku nak buat ni:

power shutdown kt opis ni.aircond jap ada jap takda..pc pun jap on jap off...tapi kami2 ni still lagi kene datang keje...sudahlah nak masuk tahun baru..mood keje pulak takda....tapi kene gak mai opis... dari tadi duk potpet potpet dengan member ingatkan dah nak lunch....tapi rupa-rupanya baru pukul 10..haish bosan bosan....dalam pala otak ni pulak duk pikir aktiviti ape lah aku nak buat selama 3hari bercuti ni nanti..hah yang aku ni taip panjang panjang duk merapu jelah..sebelum aku merapu lagi panjang baik aku stop kat sini je..

Thursday, December 29, 2011

:nak free ajeee:

tinggal 3hari lagi tahun 2011 akan melabuhkan tirainya..(pergh mun ayat skema laaa...ekekeke) manisnya 2011 ni sebab aku dapat duduk rumah sendiri...berdikari sendiri...pahitnya sebab aku tak dapat dapat pun lagi kalendar free untuk tahun depan...aku ingat lagi dulu dulu kan senang je nak dapat kalendar free sekarang ni nak free memang xdapatlah unless kalau ko nak gak kenelah membeli..hurm takpelah hujung minggu nie aku nak kuar nak cari kalendar cantik cantik....motip aku nak yang cantik je supaya berbaloi dengan duit yang aku bayar tu..kalau free tak berapa cantik pun xpe..janji leh guna..hehe

:mahal tak kena tempat:

lunch aku harini..eh bukan aku jer taw makan ni. kawan-kawan aku pun makan bihun tomyam gak...seme dah bosan makan nasi..bosan duk ngadap lauk yang sama je tiap2 hari.... nak kuar makan kat luar malas pastue leceh sebab nak kene isi form exit pass...last2 mengadap jelah kafeteria yang ado ni....yang mahal xkena tempat padahal banting je pun..kalau kat klcc ke takpe r lagi kan..huhuhuhu

*ada ke nak beli topup die charge lima puluh sen..

:takdelah sampai obes pon:

muka masam mirza yang baru bangun tido..

krismas baru-baru ni mirza genap setahun sembilan bulan...ada lagi 3 bulan nak ke 2 tahun....mirza pun sekarang ni sudah pandai banyak benda,dah bijak..so xley dah nak tipu-tipu tau..cakap pun dah pandai.. potpet potpet je sepanjang masa...overallnya mirza nie sudah macam budak 2 tahun lebey tau.....

hari selasa haritu aku bawa mirza pegi checkup dan aku amat amatlah puas hati sebab berat mirza naik banyak..banyak tue maksud aku takdalah sampai obes pon kan....12kg ok lah kot dengan umur mirza sekarang...dah berat ok BMI lagilah ok kan...cantik je grafnya....tak sia-sia aku laburkan duit beli vitamin untuk mirza...

*vitamin ape nanti aku cite kat entry yang lain ye..

Wednesday, December 28, 2011

:penyelamat aku:

cer uolls tengok gambo kat atas tu yang tak berapa nak clear tue...(alasan- henpon cikai padahal tangan ketar +__+...) uolls seme nampak tak 'benda' kaler purple 2? hahaha itulah penyelamat aku dikala aku mengalami sakit pinggang akibat terlampau lama sangat duduk...asyik duk duduk jeee aku rasa punggung aku pon dah makin lebar tau tak....perut pon makin membuncit..mana tak buncit..kejenya mengunyah jeee sepanjang masa..kalau tak mengunyah nanti kang mengantuk pulak...haa bile mengantuk lagi berat jadi nya...hah sudah..jauh betul aku merapu eh...

back to the topic aku rasa ramai jek yang letak bantal macam aku nie kan..tapi perempuan jelah kot yang selalu buat pun kalau laki setakat nie aku tak penah jumpa lagi lah....tapi kalau ada meh bagitau aku eh..hehehehe sekian update merapu dari aku di petang yang dingin ini..terima kasih daun keladi nanti mai lah baca belog aku lagi...daaaaaa

*nape blog lain sunyi jeee nie..takde update sangat...ke mood blogging uolls seme dah kelaut atau semenya nak tunggu tahun baru nie....

:pedas menyengat tak hengat:

ekceli aku ni bukanlah pengemar kupang....tapi dah laki aku beli..katanya nak makan maka aku masak jelah... aku dah bosan asyik duk goreng kunyit jer si kupang nie maka semalam aku tukar selera sikit buat kupang goreng pedas....hah memang pedas menyengat r.. ekekeke aku ok je..tapi kesian laaa kat laki aku sebab die xmakan pedas... ampun lah b ayang masak terpedas sikit.hukhuk....nak resepi leh p usha kat belog mat gebu ye....

*aku masak seme kupang 2 sebab aku nak pulangkan pinggan jiran sebelah..hehe

:super duper gojes:


tiap-tiap hari asyik duk jamu mata dengan decoration lawa2 boleh bikin aku rasa happy.aku ni nak deco rumah tak reti sangat maka jamu mata jelah ye.tengok rumah orang yang gojes... yang super gojes... dan yang super duper gojes...aku suka decorations macam dalam gambar tue...tak sarat sangat..pastu dier guna perabot moden(aku pun suka perabot moden) dan dinding tumpu lak die guna kaler tanah,memang cantik dan nampak seri nya bile dier gantung frame bingkai putih...hurmmm kadang-kadang terpikir jugak aku, kan best kalau tetiba bangun pagi tengok rumah aku dah jadi super duper gojes.. Haaa mau aku cuti seminggu berehat kat rumah...tapi kan takkan terjadi kot unless ada rizalman atau eric leong yang datang buat decorations free kat rumah aku...memang lompat bintang r aku kat situ jugak.. Kadang2 bosan gak bangun pagi tengok deco yang sama..huh tapi dalam bosan 2 tetap gak aku bersyukur punya rumah untuk berteduh walaupun tak sebesar banglo janji hati aku gembira....

Tuesday, December 27, 2011

:sarapan sihat aku pagi tadi:

sarapan aku pagi tadi..nescafe panas bersama munchy's wheat krunch collagen..plan asal lepas settle checkup mirza pagi tadi aku nak beli nasi lemak..tapi habis lah pulak..last2 itu je yang dapat aku makan pagi tadi kat rumah before pegi keje.....ok jugak tau aku kenyang sampai sekarang ni...macam tagline dier laa.. It's OK to Krunch...

*update ringkas jek....kang ader idea aku update lak

Friday, December 23, 2011

:memborong barang dapur & mirza jugak:

semalam aku pegi memborong beli barang dapur.. memborong keperluan rumah dan juga memborong barang-barang mirza..dekat rm400 jugaklah habis semalam +________+....
ekceli aku beli siap-siap stock untuk sebulan punya sebab incik b sibuk dan balik rumah pun lewat je memanjang so aku beli siap-siap senang.walaupun ada sesetengah benda yang masih ada lagi kat rumah tue...tapi aku beli jugak buat stock..so nanti tak payah lah tengah-tengah bulan nak pegi membeli lagi kan.. Lagipun kan kan duit balance yang ada tu leh laaa buat benda lain..beli langsir baru ke..karpet baru ker..takpun sofa baru keeee....uiks sofa baru? haha itu masih lagi dalam pertimbangan....haaa semalam jugak aku beli 3 pack drypers untuk bekalan mirza..ekceli kat rumah ader jeee lagi 2 pack (1 pack rumah aku, 1 pack kat rumah mak aku) tapi nak gak beli buat stock tau....dan berita baiknya aku dapat lagi hadiah free tshirt drypers..ada 3 helai tau so kepada yang bertuah tunggu jelah ye...aku akan umumkan pada entry yang lain...

*sapelah yang bertuah dapat tshirt dypers tue nanti eik

Thursday, December 22, 2011

:sayang anak secara pilih kasih:

gambar latest mirza di Secret Recipe Alamanda

semalam tak update sebab idea yilek..maka harini berusaha untuk update jugak walaupun idea datang dan pergi. idea itu datang bila aku nak dan pergi bila aku rasa idea tu tak sesuai...paham x? Tak paham pun paham-pahamkan jelah eik....hehe

eh korang rasalah kan kalau korang dapat anak kedua dan anak ketiga kan,adakah korang akan sayang anak itu secara pilih kasih? Aku no comment sebab anak aku baru sorang, tapi kalau aku dah ada 2-3 anak insyaallah aku akan layan anak aku secara sama rata...

peliklah kan kadang2 aku tengok orang yang pilih kasih ni.ko sayangkn anak sulung ko sebab anak kedua ko adalah anak 'accident'..anak kedua ko rupa macam abang ipar ko yang ko tak suka dan anak kedua ko tak hensem macam ko.

Ya Allah aku tak dapat bayangkan apa perasaan si kecil itu...ko lebihkan kakak dari adik.. Kakak yang sepatutnya sudah boleh berdikari sendiri..yelahkan sudah nak masuk 3 tahu...Ko cium sayang kakak tapi adiknya ko tak buat pun macam 2.ko ikutkan kehendak kakak sampaikan adik melecur kena air panas....aku tak paham okeh. Papepun anak itu kan rezeki dariNYA.. Papepun anak itu kan darah daging ko sendiri...

*ini kisah benar dan ianya berlaku depan mata aku okeh

Tuesday, December 20, 2011

:belum cuba belum tahu:

korang agak agak le kan,kat dalam gambar tu botol ape eik?eh bukan botol tipuware yang kat belakang tu.tapi botol kaca ada tampalan kertas putih tu okeh. Hahaha sape jawab betul aku bagi sebotol...hehe acah je la..mana mungkin aku nak pos botol 2 ke korang.fragile tau kang hampas je yang korang dapat +___+

hurmmm itu sebenarnya adalah botol minyak bijan.. minyak bijan bukan untuk masak tau tapi ini minyak bijan nak lebatkan rambut...ater sape yang nak pakainye? Aku la yang nak pakainya.nape xpercaya?

hurm tak penah seumur hidup aku pakai minyak ni tau.selalu dok pakai minyak zaitun.., minyak baby takpun minyak mustika ratu. tapi entah macamana rase nak beralih arah pulak.. Aku baru sehari mencuba...so aku tak dapat nak bagi komen lebih2 melainkan aku rasa rambut aku lembut.. Senang diurus tau..

Kenapa baru sehari? Sebab leceh kot.. Sebelum tido nak kene pakai (kalau terlena xpakai r)... pastu pagi2 dah kene bangun nak kene cuci rambut.. memang leceh tau..makanya nak elakkan rasa leceh tu,aku pakai time cuti jelah....

:bila keduanya tak sihat:

semalam aku emergency leave sebabnya nak menjaga 2 lelaki kesayangan aku.. Sorang migrain sorang g cirit birit... Mirza ok je tak teruk sangat...yang teruk laki aku laa.migrain sampai pandangan pun jadi kabur... sudahnya aku bawa la keduanya pegi clinic..

peginya awal..,tapi nak menunggu turn jumpa doctor 2 makan berjam jugaklah sebab ramai orang...last2 pukul 10 lbh gak settle...balik rumah bagi makan ubat... lepas tu tido...dah 2 dengan aku sekali tertido...pukul 12 gak terjaga...barulah terhegeh hegeh nak kemas rumah..basuh baju..kemas dapur dan buat bubur utk 'orang sakit'

dah siap semenya..bagi mirza makan bubur.. Incik b lak makan sikit je..xlalu katanya. Hurm xpelah kan.. Dalam kul 2 gitu incik b kata nak makan mcd value lunch prosperity burger.. aku lak xingat time lunch 2 sampai pukul brape. so cepat2 aku topup dan call kawan aku tanya dia...dia kata kul 3.

uiks waktu tu dah 2.15ptg..so cepat2 aku siap-siap terus pegi mcd drive thru....maka lunch aku aritu mcd jelah.. Tak kuasa dah nak masak lauk lain utk aku makan.

Friday, December 16, 2011

:bini CEO laki penjual burger:

arini lambat sikit update.sebabnya ada meeting tadi pagi.takde urgent papepun...sajeje buat sibuk.hahaha..aritu kan aku ada bagitahu yang aku ada baca novel suami yang kubenci kan...aku baca online so citenya tak habis pun...kalau nak tau ending aku kene beli novel r..hukhuk sedih kot sbb duk syok baca last2 xtau ending..spoil betul tau...ekceli cite ni tentang seorang CEO dan penjual burger yang dipaksa kawen atas sebab tertentu.so lepas kawen macam2 hal lah terjadi...bergaduh je sepanjang masa...tapi yang bestnye cara diorang bergaduh tue kelakar tau...macam budak-budak ok diorang nie....tue yang aku tak sabar nak tau ending nya macam-mana...adekah perempuan CEO tue terima laki nya atau pun sebaliknya....

Thursday, December 15, 2011

:doa pengasih:

Maksudnya:katakanlah (wahai Muhammad):"jika benar kamu mengasihi Allah maka ikutlah daku, nescaya Allah mengasihi kamu serta mengampunkan dosa-dosa kamu.Dan (ingatlah),Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani."
SURAH ALI IMRAN ayat 31

'barangsiapa yang membaca ayat ini nescaya suaminya akan setia dan kasih kepadanya insyaAllah..baca ayat ni setiap kali selepas solat...insyaAllah Allah akan makbulkannya..

*sumber ni aku dapat dari kawan aku...so aku sharelah dengan uolls seme..

:suami yang kubenci:

pergh tajuk bikin kontroversi lah pagi pagi nie...tapi ape pulak kaitan tajuk dengan gambaq mirza kan.ekeke sebenarnya takda kaitan langsung okeh.saja letak gambar anak, takkan le aku nak letak gambar laki aku pulakkan....eh baru je semalam aku buat entry terharu dengan laki aku...takkan hari nie dah benci pulak kot...hahahahar

ish ish ishh mintak simpanglah jauh jauh kan.kalau bley takmo benci-benci ni..biar sayang selalu..biar cinta sentiasa mekar di hati...hurm okeh okeh...dah 2 nape letak tajuk gitu mun? hehehe (nano jangan marah eik) ekceli tue tajuk novel yang aku sedang baca sekarang ni.best sangat-sangat tau...memanglah rugi kalau tak baca....

*hobi baru aku sekarang mambaca novel selain berblog

Wednesday, December 14, 2011

:buat breakfast pukul 4pagi....:

hari sabtu aku keje hari ahad aku tak keje dan incik b keje.tapi kan hari itue lah aku rasa hepy sangat-sangat.bukan hepy sebab incik b keje tapi hepy sebab bangun je pagi lepas mandi seme,aku pegi dapur nak buat sarapan tengok2 ada 2 bekas tipuware..aku pun bukak r..dan taraaa ada roti telur,sosej n telur dadar....:)

aku terus text incik b,die kata die bangun kul 4pagi sebab nak buatkan sarapan untuk aku dengan mirza...owh okeh aku tersentuh bila dia cakap macam tue..sudahla dia keje jauh,balik lambat pas2 bangun awal nak buat surprise untuk aku.. dan paling aku terharu lepas siap semenya baru dia pegi keje..pukul 6pg okeh die kuar rumah..

ekceli aku cite nie bukan nak bangga dengan laki aku huhu...tapi tak salah kot kalau aku nak bangga pun kan sebab incik b tue laki aku...harhar.jangan marah tau kang kene jual...

*walaupun hidangan tue simple tapi aku tetap terharu gaks..sebab aku bukanlah suka sangat breakfast berat-berat nie...

Tuesday, December 13, 2011

:hurm sedap..baguss:

tengah breakfast roti telur n sosej hah mirza sekarang kalau makan papepun n then kalau makanan 2 sedap dia akan cakap 'sedap baguss' haha kelakar kot anak yang belum pun masuk 2 tahun dah pandai cakap macam pengkritik makanan dalam Masterchef Malaysia. aku tak tahu lah mirza belajar mana tapi yang aku tahu budak sekarang memang cepat je belajar....mungkin mirza ader tengok kat televisyen kee..atau mungkin dia ader dengar sesape cakap....MUNGKIN

*pegi mana-mana seme ingat mirza dah 2 tahun lebey tau....

:tiga benda wajib ada:

tiga benda ni wajib ada kat atas sinki rumah aku....eleh ko ni itu pun nak cite. lantoklah belog aku. hahahar....yang botol kaler oren putih tue pencuci botol mirza..sape ade anak tahulah kan.
hurm menag wajib ada okeh..kalau tak macam tak bersih je botol anak kalau tak pakai yang nie.

yang botol snowman cute tue pencuci tangan lepas makan (perisa strawberry)..aku beli refill je dan aku isi dalam bekas tue...dan yang botol tengah tu aku isi dengan pencuci pinggan mangkuk jenama sunlight... aku beli refill jugak so aku masukkan je dalam bekas tu.senang keje tak payah beli botol lain dah,aku recycle je botol yang ada. Nanti dah burok aku recyle lak botol lain..

okeh nape seme botol-botol nie tergantung kat cermin???ekceli hari tue aku tengah bersihkan sinki..sental segala daki-daki yang ada....(takdelah berdaki sangat pon)cuma aku nie memang suka bersihkan sinki lepas basuh segala pinggan mangkuk..tue yang lepas aku basuh seme botol nie aku sangkutkan jek kat cermin..bile sinki sudah kering baru aku turunkan semula....

*korang lak macam mana...??

Friday, December 9, 2011

:tak suka tau:

hye semua +____+
hari jumaat yang blues, bagi aku lah kan....sebabnya esok kene keje..baru je nak hepy hepy sebab dapat cuti 3 hari..tahu tahu tak bley plak.kami kene keje sebab nak kene ganti sabtu lepas yang mana sepatutnya keje tapi tak dapat nak keje sebab power shutdown kat wisma lion ni...arghh tak suka, tak suka tau... huh tak suka pun kene gak gagah datang keje..kuli lah katakan

* nape ramai yang tak update blog eik..aku sudahle bosan nie....mengharap ader yang update,leh baca isi kebosanan nie...

Thursday, December 8, 2011

:cantik tak:

hurm tadi tengah duk pikir punya pikir nak update ape pagi nie,aku terjumpa gambar nie kat dalam pc aku..member aku bagi haritu.die kata cantik...memang cantik pun...dan aku rasa ianya sesuai untuk orang yang sukakan purple...aku suka purple tapi aku takkan jadikan purple nie tema deco rumah aku....hehehe +_______+

walau macam mana pun decoration nya memang cantik sangatlah, simple jeee, bertambah kecantikan nya bile dimatchingkan pulak dengan warna putih.hurmmm memang naik lah kan kaler puple tue...

*tetiba takde idea pulak nak update ape...hukhukhuk

Wednesday, December 7, 2011

:atas permintaan sang suami:

semalam balik rumah bukak peti ais ingat nak keluarkan ikan ke,ayam ke nak masak,sekali tengok stock da habis daaaa.....

hurmmm lupa pulak aku nak g beli.selalu beli time hari minggu tapi haritu duk bz je maka takdelah nak membeli...nak kuar beli malas,lastnya masak la ape je yang ada...ape je ada eik hahaha

dapat lah nasi goreng lada hitam kacang buncis dan kebetulan pulak incik b request soh masak tu..

katanya die suka dan nasi tu sedap...aauw kembang jap aku padahal masak simple je..main campak campak je semua.. tahu-tahu da siap...

*bukan incik b je suka tau mirza pun suka..sampai dah habis pon duk mintak lagi nasi nasi...

:amarah aku:

bila aku tension je aku tengok mirza terus aku tersenyum
bila aku sedih je aku tengok mirza terus aku jadi happy
bila aku xda mood je aku tengok mirza terus aku ada mood
bila aku rasa marah aku tengok mirza terus aku tak jadi marah

aku sebenarnya benci dengan 'orang' kat opis nie..
aku rasa lah kan ko takde lagi bagus la dari ko ada.
ko ada idea aku nak update blog pun terbantut tau..
tapi bile ko takde idea aku mencurah-curah dan aku sampai kene curi masa nak update tau...+___+

*grrr mencik tul aku tengok muka ko,ko blah bleh x....jangan duduk depan mata aku
*huh akhirnya aku puas hati dapat luah kat sini....

Tuesday, December 6, 2011

:red velvet cake with cream cheese:

red velvet cake with cream cheese

aku tempah khas untuk hantaran tunang abang aku.. kira aku sponsor lah kan..neves aku masa nak p amik kek RV ni tau,sebab pestime aku tempah dengan dia.
tengok kat blog die,bakemecupcake.blogspot macam ok jugaklah..dan neves aku berakhir bila RV ni ditangan aku.hehehe.....

ok sangat2 tau.deco pon cantik.kemas je semenya..tapi sayang sebab tak dapat nak merasa.yelahkan kata nak buat hantaran mana pulak boleh nak merasanya...hehe takpe-takpe..nanti boleh order kalau nak merasa..dekat jer kat salak tinggi

:insyaallah tahun depan bermenantu lagi mak aku:

salam semua +______+
harinie aku masuk keje macam biasa
walaupun aku sudah takde hati lagiii nak datang keje

hari ahad lepas kami sekeluarga pegi meminang
meminang untuk abang aku..syukur alhamdulillah
semuanya selesai dan majlis berjalan dengan lancar
hurm aku malas nak cite panjang-panjang
so kite tengok gambar jelah eik
hantaran sebelah kami (adik aku yang buat)

  rombongan kami tak ramai pun  3 bjik kete sudah

 tengah berbincang

nasib mirza duk diam je waktu  nie

 dah bosan duduk dengan papa berlari pulak ke mama
cincin di sarungkan....simple je kan
aku suka simple-simple nie bertunang je pon

mirza sorang je laki meh

  family potrait

 abang aku (kembar dengan aku sebenarnya nie)

  nampak betul mirza tinggi (budak baju merah tue 2 tahun tau)

hantaran balas 

fuh nasib de member pinjamkan broadband....ekekeke
leh aku update jap....guna fon tak leh hahahaha
sebab gambar telampau banyak +______+

Monday, December 5, 2011

:best kot kalau berhenti keje nie:

best kot duk rumah lepak lepak tengok tv sambil layan mirza main.tak payah nak stress pikir hal keje yang tak tentu hala tu.. Bosan muak segala nya lah...macam aku cakap pagi tadi r kan niat aku nak resign 24jam...

*hurm best dapat rasa angin baru kan

:mood keje merundum:

baru balik dari klinik jumpa doc...hmm dapatla mc sehari lagi.....aku tak tahu kenapa mood bekerja aku merundum, aku seakan takde mood nak bekerja tau...rasa mahu resign jer

semalam uruskan pertunangan abang aku.syukur segala nya berjalan dengan lancar...next year insyaallah dapat la aku biras....gambar nantila aku update kemudian eik..

*mood keje aku merundum lepas aku dapat tahu sesuatu yang tak best :-(

Friday, December 2, 2011

:aku nak komen sikit pun tak boleh:

salam semua +___+ seperti yang semua tahu sekarang nie aku update belog guna henpon..bila guna henpon nie terbatas la sikitkan kalau aku nak letak gambar banyak2 atau nak tulis panjang berjela..tapi itu aku tak kisah sangat pun..sebab pada aku janji bley update belog.yang aku kisah sekarang nie kan aku tak bley nak komen belog orang lain.

baca punya baca then dah syok nak komen last2 tak bley sebab blogger kan kene blocked kat opis aku ni...hurm sedih la pulak sebab kalau baca boleh tapi nak komen tak boleh ibarat aku nie 'anon' tau tak.huh takda feel langsung r...so uolls seme jangan terasa lah eik kalau aku tak komen... Bukan xmau tapi xbley....

*aku mc harinie..takde mood nak keje....

Thursday, December 1, 2011

:merasa jugak aku:

pergh akhirnya dapat jugak aku merasa pavlova walaupun bukan hasil dari tangan aku..tangan orang lain pun ok gak.hehe pavlova nie kawan aku bawa arini kat opis nak bagi kami merasa...dan pavlova ni ditempah khas oleh bf kawan aku tu..dia main surprise tau.Auw so sweet, sweet as pavlova....

*sedap betul,rasa macam makan nak lagi...

:ikut nasib masing-masing la:

pagi tadi gigih la aku pergi print dan tampal kat atas sampul surat tue dengan deco-deco solatape....dan gambar kat atas itu adalah hasilnya.

hurm....sorry to ena dan nano sebab mun tak pos pun lagi baju drypers 2.Hehe..aku tahu korang mesti tak sabar kan nak tengok baju 2 hehe....Ekceli baju tue ada dua design dengan dua color....color hijau dan kuning.....so ikut nasiblah eik korang dapat color ape nanti.hehehehe

*kepada yang lain jangan berputus asa..teruskan usaha dan insyaallah ada rezeki akan aku lanting-lantingkan pada uolls jugak....

Wednesday, November 30, 2011

:tanda tanda ada dah....tapi:

hurm mesti uolls baca tajuk tue uolls rasa neves kan kan.. Tanda apakah yang aku maksudkan 2? Tanda nak bersalin ker...owh no no.. Salah sangat dah 2 sebab aku bukanlah ibu mengandung yang tengah tunggu masa nak bersalin tew..

maka apakah yang aku maksudkan ini..haha nanti kalau menjadi jangan pulak ada yang menjeles dengan aku.ekeke.. Ok ok aku confirm uolls tak sabar nak tahu kan.ekceli aku tengah tunggu bendera merah ni.tanda dah ada cuma datang je belum lagi nie +___+

*suka sangat buat saspen kan..hehehehe

:marathon 3 series of twilight movies:

cuti-cuti bosan kat rumah aku pinjam la dvd cite twilight kat adik aku.niat aku nak tengok dvd secara marathon berjaya sebab mirza tido (aku tengok cite nie dari pukul 12 sampai pukul 5 pagi)

first tengok twilight..second tengok twilight new moon then third aku tengok twilight eclipse pulak, aku habiskan 3 series ni dalam satu malam tau..overall citenya memang best sebab cinta antara bella dan edward adalah cinta sejati.

tak rugila aku korbankn masa tido aku hanya semata-mata nak tengok cite ni..tak rugiii..yang ruginya kalau uolls tak tengok.

dan aku tak sabar nak tunggu adik aku beli dvd twilight breaking dawn sebab aku nak pinjam.hahaha...

*lagi best tgk dvd kat rumah berbanding kat wayang.hehehe

Tuesday, November 29, 2011

:entry khas untuk nano:

Aku rasa nano xbaca kot entry aku tentang baju free utk mika..so aku buat en3 khas untuk nano.hopefully na baca n then drop alamat mu na kat ruang komen en3 aku ni ok.aku nak pos ari jumaat ni sebab alamat ena aku da dapat.tinggal alamat ko je aku belum dapat lagi. Lagipun aku nak pos cepat-cepat takot terlupa lak...hehehe dan kalau ko nak tau baju ape ko pegilah baca entry aku hari jumaat lepas.hehe...

*aku buat en3 nie lepas xdapat respon dari nano..

Sunday, November 27, 2011

:ape azam aku tahun baru nie:

harini aku update just nak wish salam maal hijrah pada semua,ape azam tahun baru uolls.

aku lak nak continue azam tahun lepas.sbb xpuas hati dengan hasil di hujungnya...

Eh azam ape tu mun...? ;-) hurm uolls paham2 le sendiri ye.hehe...k daaa

*takde gambar best nak letak aku letak je gambar anak aku sedang tido...B-)

Saturday, November 26, 2011

:mama update blog mirza baca buku:

Hari minggu bosan2 aku gla lepak rumah mak.rumah mak meriah sikit.ada sepupu & adik bradik aku yg lain.

Kalau kt rumah aku mana ada nak meriahnya.aku pandang mirza,mirza pandang aku..last2 dua dua trtido depan tv..hehe.nak kuar malas.kecuali kalau ada benda nak dibeli..:-D

hurm ni tengah duk tgk majalah 3...cite tentang uzbezkistan (betul ke eja ni hihi) cite xbest plus mata mengantuk ni..kang aku tido sape lak nak tengok mirza.

Sian korang baca entry merapu aku ni.sorryla eik aku saja update blog time bosan gini.daaa

Friday, November 25, 2011

:kesayangan mama & papa:

harinie 25hb novenber 2011 genap mirza setahun 8bulan..lagi 4 bulan mirza nak masuk 2tahun. dan tahun depan nanti genaplah tahun ketiga perkahwinan aku dan incik b...

hurm sudah besar anak aku kan...sekejap je masa berlalu....kite duk pejam celik pejam celik tahu-tahu dah nak cecah 2tahun...tahu-tahu dah nak masuk tiga tahun hidup bersama.....

So maybe next year aku plan utk bagi adik pada mirza.hihi insyallah :-P semoga Allah murahkan rezeki aku sekeluarga.

:baby tshirt free utk...:

Salam jumaat seme... Semalam incik b gaji so aku suruh die blik awl sbb nak g bl brg dapur...
then masa beli barang dapur tue sempat lagi aku rembat dryper yg ada free baju tue..tinggal 2 pack je tau..pack lain aku belek-belek dah takde dah....so cepat2 rembat sebelum orang lain rembat...

hurm dan dua baju free nie aku ingat nak bagi pada anak nano dan ena.sbb diorang berdua niii kan kiranya tukang komen tegar blog aku.so sila lah email aku alamat korang eik.

dan gambar kat atas tue nasi goreng lada hitam hasil air tangan aku.dah malas nak masak so aku masak je yg 2. nasib le laki aku xkisah sgt.janji ada makanan.

*harga barang mahal btol la sekarang ni kan...

Thursday, November 24, 2011

:berkhasiatlah sangat kan:

Sarapan pagi with biscuit fiber wheat..sungguh berkhasit kn..haha. tp kan mana le kenyang.xkenyang xpe kite mkn pulak roti bersalut peanut butter.hmm br kenyang tau. berkhasiat lah sgt kn.ekekeke

Wednesday, November 23, 2011

:bosan2 update blog:

Whoa...senang je nak update blog dari hp ni.tgh meeting pn boley.haha....tp arini aku xde idea lg nak update pe.otak jam sbb bnyk hal nak diupdatekn.ekeke..
So maybe esk aku akan buat entry best.Kot..??haha..tata

:Update from my handphone:

Salam semua..
Aku update blog guna henpon tau skrg ni..lama gile xbuat.terlupa seme step.trpaksa lah aku goggle semula

Tuesday, November 22, 2011

:sungguh aku sedih:

ye kawan-kawan sungguh aku sedih
sedih aku kali nie bersungguh-sungguh tau
sebab ape yang membuatkan aku sedih bersungguh-sungguh nie
sebabnya.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku tak boleh dah nak update blog 
bersungguh-sungguh macam dulu......+________+

*jiwa aku sudah sebati dowh dengan blog nie

:tujuh lagi:

ekekek..ape yang tujuh lagi tue mun
hah cer korang teka...ala teka lah dulu
agak-agak korang ape eik...????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tujuh lagi tau
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sabar-sabar....
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
.
.
.
tujuh lagi nak dapat follower yang ke 100
alaaa kecoh arr mun nie...seratus je ponnnn
walau seratus jeee pon tapi kan aku dah janji
ader hadiah istimewa untuk follower ke seratus tue

Thursday, November 17, 2011

:berhenti kerja atau di berhentikan kerja:

hurm hurm hurm.....
idea banyak kot kat kepala nie
tapi tenet opis lak blocked blog...sadis sungguh

kalau tak blocked memang setiap hari
aku akan buat dua entry baru...
makin rajin update blog 
makin banyak idea datang
kalau sekali sekala macam nie
hurm lama tenung skrin duk pikir ayat pemula

dari pagi tadi tew duk baca blog orang
tapi nak comment tak ley lak..sedih hukhuk

keje kat sini pon makin hari makin membosan kan
lama kot keje sini..dah 3 tahun lebey
rasa macam nak cari angin baru
hurm tengoklah macam-mana...
mana tahu ader rezeki kat tempat lain insyaallah

*okeh sekian entry merapu aku di petang hari

Wednesday, November 16, 2011

:nasib ada 3 design je:

hyep uolls ingat lagi tak entry bertajuk

ekceli aku sudah dapatkan kesemuanya
tamak kan aku nie??eh takde lah tamak sangat hehehe
cuma aku rasa t'shirt tue best...design pon cantik
kain pon sedap....dan besar..leh mirza pakai lama


okeh pada sesape belum dapatkannya..cepat tao
nasib ader 3 design jek..kalau sepuluh...
sepuluh jugak aku rembat...wakakakaa

Tuesday, November 15, 2011

:ko sorang jelah yang betul kan:

salam semua nya….
arinie mood aku nak masuk keje amatlah teruk
tak pasti mengapa……mmmmm +_______+
mungkin sebab dah bosan kot keje kat sini
korang penah tak alami situasi
di mana segalanya korang buat tak betul

cakap salah tak cakap salah
jemput salah tak jemput pon salah
senyap salah..cakap banyak pon salah
makan salah tak makan pon salah
hurm datang salah tak datang pon salah
gurau salah bila serius pon salah
buat tak tahu salah…..layankan aje pon salah

pendekkan cerita pape yang di buat pon ade jelah yang salahnya
aku kan kalau situasi macam nie aku simpulkan sebagai 
diorang yang bercakap tue tak suka aku means
kalau aku buat baik amik hati diorang pon still  salah lagi
 soooo better  baik aku buat jahat jek senang cerita

dah alang-alang memang salah kan
dah alang-alang memang sudah di cop  jahat kan
dah alang-alang memang di cop laser kan
ape lagi kan……aku bagi laser jelah

tapi masalahnya diorang nie bercakap belakang aku
kalau depan senang jeeee aku melaser…..hurm camne eik???

Friday, November 11, 2011

:ape ada dengan 11 November 2011:

11.11.11 cantik kan nombor tue...
mesti ramai nikah harinie
sebab nakkan nombor cantik tue....dan
sape yang lahirkan anak hari nie mesti lagi bestkan

okeh sekian terima kasih kerana membaca entry 0 ini

Thursday, November 10, 2011

:macam-mana berpantang kalau bersalin c-zer:

semalam kawan aku text aku tanya macam-mana 
nak berpantang kalau bersalin c-zer eik

hurmm nak menjawab persoalan ini memang susah
sebab lain orang lain caranya tapiiii
 aku harap entry ini dapat membantu kawan aku ini

1. aku pantang selama 60 hari...setengah orang 44 hari
but aku rasa ape salahnya kalau di teruskan pantang sehingga 60 hari

ahh takpe alah bisa tegal biasa....chaiyok chaiyok

3. aku pantang 4 benda ini selama setahun..
kalau selama nya pon lagiiiii bagus.

4. dan tak lupa....ini cara aku berpantang selama 60 hari itew...

5.last sekali jangan lupa makan jamu tau....

Wednesday, November 9, 2011

:lepas raya berat badan aku naik hampir 2 kg:

hari nie dan esok ada kempen kesihatan
kat opis aku nie....aku baru jee p buat tadi

result???hurmm aku kecewa dengan hasilnya
bukan kecewa pasal service ke hape..tidak
cuma kecewa sebab timbang sampai 2 kali pon
berat tetap gitu gak......naik 2 kilo tau
huhuhuhu sentap mak tengok penimbang tue


inilah penangan raya...asyik duk makan jeee
makan tak hengat-hengat....asal sedap je makan
asal sedap jeee makan walaupun perut dah penuh

dan inilah hasil makan tak hengat aku selama 2 hari
berat badan aku naik 2 kilogram...banyak tueee.
dahle berat aku nie susah nau nak turun 

benda dah jadi redha jelah kannnnn.hurmmmm :( 

:geng mirza:

raya haji balik raya rumah nenek kat subang jek
tak kemana-mana sangat...+________+
dalam tak kemana-mana tue boleh pulak
aku sambung cuti semalam...hehehehe

hari sabtu lepas aku keje
pastu time nak balik suami member
 datang bawa anak nak jemput die
so kami ape lagiii tak lepas peluang lah

sekejap jee dapat jumpa ammar harraz

pegang harraz terasa macam mahu baby lagi

comel kan muhammad ammar harraz nie

baik je budaknya...suara tak dengar langsung
hadiah tue bukan hadiah harraz tau 
hadiah mama harraz, aku yang bagi..hadiah untuk harraz
dah selamat letak dalam kete..tak sempat nak captured...

Saturday, November 5, 2011

:selamat hari raya aidil adha:

sedar tak sedar esok dah raya haji kan
uolls balik raya mana….aku tak balik
raya kat sini jeeee sebab laki ku kene keje huk huk

lagipun raya haji jeeee….cuti pon dua hari…
sebab hari nie kami laki bini keje…normal
sempena raya haji nie aku sajee jek nak tempek
peel anak aku time pegi raya rumah orang 

DSCF1835
tengah mengodek beg camera

DSCF1829
berlari-lari anak….

DSCF1830 
tengah berebut casing camera

DSCF1834
akhirnya dapat jugak ke dia

DSCF1837
dengar lagu menari pulak 

DSCF1838
lap air liur….meleleh lagiii air liur mirza nih

DSCF1842
hah suka betul buat mimik muka angry bird

DSCF1847
time nak balik…apesal muka macam tak puas hati je nih

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...