BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, June 30, 2011

:checkup setahun tiga bulan:

sekejap jek sudah khamis kan kan
hari selasa lepas aku bawa mirza pergi 
checkup untuk setahun tiga bulan 

tapi hasil checkup agak sedih sikit
sebab berat mirza turun 200g
yang lepas 9.2 kg...
yang baru nie 9 kg saje


tinggi pulak naik banyak
berat tak naik tapi turun
maka hasil bmi jatuh merundum lah

mungkin effect balik kampung kot
sebab masa balik kampung baru2 nie
mirza takmo nak makan sangat...


Wednesday, June 29, 2011

:lembap macam siput:

2 hari aku cuti arinie baru masuk keje
ekceli banyak benda aku nak cite
kisah balik kampung
kisah mirza mandi laut
kisah checkup mirza
tapi sekarang nie sudah nak dekat waktu balik
so esok-esoklah aku update yek


Thursday, June 23, 2011

:kerja+study+family:

aku baru perasan tau yang entry aku untuk bulan nie
hanya baru ada 14 entry saje....beza betul dengan bulan2
yang lepas....total entry setiap bulan berpuluh-puluh

kalau keadaan ini berterusan aku rasa aim aku nak 
jadik seperti red mummy hanyalah tinggal impian saja

ekceli aku tak tahu kenapa mood berblogging aku menurun
maybe sebab aku bizi dengan kerja
maybe jugak sebab aku bizi dengan study
maybe jugak sebab aku bizi menguruskan anak dan suami
dan maybe jugak sebab aku takde bahan nak update blog aku

hurm itu semua kemungkinan-kemungkinan saja
aku jeles tau tengok blogger-blogger lain yang
sentiasa saja update blog..yang sentiasa ada bahan nak cite
aku JELES okeh...sebab aku tak dapat buat macam itu

maka untuk kembali dapatkan aim aku tue
aku kenelah berusaha lebih lagiiiii
berusaha untuk mendapatkan bahan yang terbaik 
untuk di sajikan di dalam blog aku ini

*ape aku duk membebel nie......

:setia menanti:

yeee aku setia menanti akan tiga benda ini:


yang pertama aku menanti akan 
baby blogger tshirt

yang kedua aku menanti akan
baju mirza yang aku beli secara
pre-order yang sepatutnya sudah sampai

dan yang ketiga aku menanti akan
hadiah dari mamaelly sebab 
aku menang contest mamaelly tempat ke-2

dan entry nie takde kene mengena dengan merungut ke hape cuna nya
aku nak bagitau yang aku sabar dan setia menanti akan tiga benda ini
sabar itu kan separuh dari iman so aku berharap sangatlah
yang aku akan dpt ketiga-tiga benda ini sebelum puasa

Wednesday, June 22, 2011

:hadiah anniversary dari mak:

assalamualaikum semua
harinie tak tau nak update ape cumanya
aku nak bagitahu kat korang 
yang aku dapat buku nie 


sebagai hadiah aniversary aku
hadiah nie dari mak aku
ekceli aku memang nak beli buku nie
tapi duk tertangguh-tangguh jek
last-last mak beli bagi sebagai hadiah

aku baru baca pengenalan..hehehe
nanti bile aku rajin aku review sikit isi dalaman
nya kat korang semua eik....

Tuesday, June 21, 2011

:mirza mana mata??:

huh lambat betul lah tenet kat opis nie
dari pagi tadi duk tunggu nak update entry
baru sekarang leh bukak tau...hehehe

minggu lepas kan aku saje jek nak menguji mirza
sambil baring-baring nonton astro yang mcm hanpeh tue
aku pon tanya lah mirza beberapa soalan

 aku: mirza mana mata??
mirza:die pejam-pejam mata tanda itu mata

aku:mirza mana hidung??
mirza:die tunjuk ke hidung die

aku: mirza mana mulut??
mirza:die tunjuk pulak ke mulut die
then aku tanya lagiii

aku:mirza mana telinga??
mirza: die tunjuk ke telinga die sambil sengih2
lagiiii
  
aku:mirza mana tangan??
mirza:die angkat tangan die
dan lagiiii

 aku:mirza mana kaki??
mirza:die angkat kaki die pastue die gelak2
dan lagiiiiiiiiii

aku: mirza mana perut??
mirza: nie..sambil selak baju dan tunjuk perut die

WOW..WOW....aku kagum sangat2 dengan mirza
die sudah kenal anggota tubuh badan die
syukur alhamdulillah..syukur sangat2..terima kasih YA ALLAH

Monday, June 20, 2011

:6 June 2011:

hye semua selamat hari isnin
selamat ber "monday blues" ekeke
aritue aku sudah cerita di sebalik hari 6 June 2011
dan hari ini pulak nak tempek gambo
celebrate anniversary di ice room nilai

fruit layer cake with durian & hazel nut ice cream
durian tue incik b punye
hazel nut tue aku punya

mirza dapat kertas habis di koyakkannya
buat sampah pastu sepahkan

muka mirza bile makan aiskrim..


sedap ke aiskrim durian tue incik b???


sedap mama sampai mirza menjilat bibir 


hahaha mirza merajuk kene marah dengan aku


tapi sekejap jek merajuk die...hehheheh 


itu jelah...tak banyak pon gambarnya 
sebab aku malu nak bergambar depan orang


Friday, June 17, 2011

:di sebalik hari 6 JUNE 2011:

hari aniversary aku di sambut secara sederhana
no candle light dinner..no romantic situation 
but a simple celebration with incik b and mirza

 aku rasa happy sebab tempoh perkahwinan 
aku dan incik b genap 2 tahun pada 6 june 2011
2 tahun okay...betapa cepatnya masa berlalu

6 JUNE 2011 jatuh pada hari isnin
aku bangun pagi dan terkejut tengok incik b tak pegi keje
bila aku tanya "nape tak pegi keje nie"
selamba die menjawab "arinie kan aniversary kite
so b amik annual leave lah, ayang pon cutilah"

 owh okay...die cuti tak bagitahu aku
sebab katanya mau bagi surprise pada aku
nak tak nak aku pon amik le EL....ekekeke

then sudah cuti aku tanya incik b 
ape plan arinie...die cakap no plan
 just duduk rumah je... lepak-lepak

hurm aku macam....ape nie cuti duduk rumah
kata nak celebrate...tapi die nak duduk rumah jek
buang cuti aku..buang masa aku jek

then in the afternoon lepas makan semua
incik b ajak keluar alasan die nak pegi carik barang
bile aku tanya barang ape die kata barang lah
lepas melalui kota seriemas...traffic light semua
incik b berhenti di depan kedai kek
(hehehe..aku dah agak dah die nak beli kek)

pastue incik b suruh aku tunggu jek dalam kete tue
aku kata tak nak aku nak ikut jugak
last-last die mengalah biarkan aku ikut hehe
masa nak beli kek tue aku tengok2 gak kek 
yang display dalam tempat kaca tue
tengok punya tengok last2 incik b suruh aku yang pilih kek

aku pilih kek of coz lah kek kegemaran aku kan
ekeke..tapi aku tak sekejam itu okeh
aku pilih fruit layer cake..kegemaran incik b
 then incik b tanya aku nak celebrate kat mana
aku terus jek cakap nak g ice room
(sebab aku teringin nak makan ice cream)

hurm nasib incik b setuju tau
teruslah kami ke situ, pesan 2 jenis aiskrim
potong kek dan makan bertiga-tigaan

*incik b bukanlah seorang yang romantic
maka aku memang tak harapkan any surprise dari dia
tapi bile die ajak aku kuar celebrate kat luar
itu sudah mencukupi bagi aku +______+ 

*gambar akan di update kemudian yea..


Thursday, June 16, 2011

:cepat mengikut:

hye semua...sorilah sangat-sangat
sekarang nie mode aku bizi so memang tak sempat nak update
bukak tue bukak tapi baca jelah orang punya update
kalau sempat aku komen, kalau tak sempat xkomen le


eh..anak korang kan jenis mengikut tak....???
mirza jenis yang cepat mengikut okeh
aku cakap tepi die cakap  tepi
aku cakap tumpah..die cakap tumpah
aku cakap air..die cakap air


tapiiiiiiiii....
paling-paling aku tak bleh blah
mirza panggil papa die "b"
sebab die dengar aku panggil "b"



asal nampak incik b jek die panggil "b:
selagi papa die tak menyahut
selagi tue lah mirza duk panggil "b....b"

uihh bahaya - bahaya sangat-sangat
so lepas nie kene sentiasa berhati-hati lah
bercakap depan mirza...hehehehe


Tuesday, June 14, 2011

:mengapakah jiran itu bertanya begitu?:

sabtu lepas incik keluar ke pasaraya zemart
(pasaraya tue dekat area bandar enstek jek)
untuk membeli barang-barang dapur

aku tak pegi sebab malas..ekeke
so aku list kan jek barang ape nak beli
incik b pegi beli sorang-sorang
cepat sikitkan  kalau buat macam tue

sampai jek di sana incik b jumpa jiran kami
then die tanya incik b"awak duduk bujang ke"
incik b kepelikan dan menjawab
"taklah saya ada anak...ada bini"


then jiran itu pon blah macam gitu jek
maka persoalannya di sini adalah
"mengapakah jiran itu bertanya begitu"???
adakah die tak penah nampak aku dengan mirza

arghhh mustahil..aku balik keje petang-petang
die ada duk tercongok kat luar rumah tue
then hari cuti berapa kali tertembung dengan aku
time aku tengah sidai baju-baju mirza

so apakah relevannya die bertanya begitu????
ke jiran aku tue  ingat aku dan incik b nie
duduk sebumbung tapi belum berkahwin
sebabnya kelihatan incik b malam baru balik rumah
dan pagi2 buta kul 6 sudah keluar ruma
hurm entahlahkan...aku tak kisah pon
sebab aku takde buat pape salah pon kan

Monday, June 13, 2011

:macam-mana aku boleh TERjumpa Hannah Johary:

entry nie terhasil sebab yun ada request cerite
macam-mana aku boleh jumpa hannah dan ape kaitan
hannah dengan pengantin itu
actually cite nye macam nie.....
si pengantin lelaki iaitu pejoy adalah
 kawan aku masa aku praktikal di MAS dulu
masa tue aku student polytechnic tau...kami
bukan satu poly tapi kami kenal masa sama2 praktikal kat MAS
lepas kawen semua....aku dapat tahu yang pejoy keje di MAS
dan selang tak berapa lama aku dapat tahu pulak
pejoy adalah junior incik b kat MAS
(kecik jek kan dunia nie)
dan satu hari incik b cakap pejoy sudah bertunang
aku macam...owh ok jelah
then masa aku baca blog hannah esoknya
ada cite tentang bff hannah bertunang
bile aku baca,baca dan baca maka aku dapat tahu
bahawa hannah adalah kawan pejoy
so aku dapatlah tengok gambar pertunangan pejoy
di blog hannah even aku tak di jemput...aku xkisah
then masa pejoy kawen...aku attend, aku dah agak 
bahawa hannah akan hadir perkahwinan pejoy
aku agak je okeh....dan agakan aku tepat
dan di situlah aku dapat berjumpa dengan hannah
 so kalau uolls nak tengok gambar aku dengan hannah
klik entry aku jumpa Hannah Johary okeh...

Thursday, June 9, 2011

:aku jumpa Hannah Johary:

huh...lama gile tak update
so arinie aku curi masa sikit mau update blog
hari ahad lepas aku menghadiri jemputan lawen kawan incik b
(ekceli kawan aku jugak sebenarnya)


kami gerak dari rumah pukul 1 ptg
so ngam-ngam sampai pukul 2 ptg pengantin tgh bersanding
aku pon ape lagiii cepat2 gesa incik b suruh parking
sebab takmo ketinggalan sesi menepung tawar itu
(aku suka sangat tepung tawar pengantin tau)

sampai jek...terus aku naik atas rumah
terus aku ke depan pelamin
terus menepung tawar pengantin
(huh aku memang dasar muka tak malu)

selesai menepung tawar..dan bersalaman dgn pengantin
aku turun ke bawah semula...niat nak makan  terus
tup tup aku ternampak guest book di tepi bawah tangga
orang tak pelawa aku pon tapi aku jenis yang tak malu bertanya
"dik boleh tulis ke kat buku nie"ekekkee...
"boleh kak....boleh dapat gambar instant lagi tau"

hah aku ape lagiiii pucuk di cita ulam mendatang 
aku pon tulis lah..guna pen kaler warna-warni yang disediakan di situ
selesai mentulis....adik tue tangkap gambar instant aku sekeluarga

selesai semua..kami carik tempat strategik nak duduk makan
aku jaga mirza...incik b yang amik nasi dan lauk2...
masa duk makan tue mata aku sempat jugak menengok sekeliling
kot-kot lah kan ada orang yang aku kenal keee leh tetegur

pastu aku ternampak husband hannah johary
betul nie aku tak tipu ...aku takdelah cam sangat husband die
jumpa pon tak penah.cumanyaa aku selalu duk baca blog die
so automatik otak aku dah set...oooh ok itu adalah incik mett

dah nampak husband maka kenalah carik wife nya
tapi aku hampa sebab tak jumpa
(dalam hati berkata...mett dtg sorang je kot)
hurm takpelah...nak buat camne kan takde rezeki nak jumpa

tetiba masa aku nak balik tue
jalan-jalan bawah khemah aku ternampak
hannah duduk makan sambil memangku mieysha
terus aku cakap kat incik b nak pegi tegur kawan blog
incik b pon blur blur terus cakap ok


aku datang dari belakang terus menyapa hannah
"haiii...you hannah johary kan"
pastue teruslah kami bersembang-sembang......
then aku sempat lagik bergambar dengan hannah sekeluarga
bukan saja sebagai kenang-kenangan tapi sebagai bukti
hahaha bukti yang aku sudah jumpa hannah sekeluarga

myiesha adalah sangattt sangattt comel oekh
so behave...so cute..dan mata die soooo big
big like a doll...sangat cantik tau
bukan aku jek yang teruja...anak teruna aku pon teruja
mirza tengok myiesha sampai mata tak berkelip tau

yang lagii best myiesha sungguh sopan tau
sabab ape aku cakap macam itu
sebab masa aku dengan hannah duk sembang2..
myiesha offer mirza lolipop tau..haha
kecik-kecik sudah pandai berkongsi dengan other people
sungguh baik kan..tak tamak...+______+

hopefully lepas nie adalah rezeki aku untuk jumpa
hannah lagiii..sebab aritu tak sempat nak sembang banyak
mungkin terkejut sampai lidah jadi kelu...MUNGKIN



:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...