BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, October 28, 2011

:engineer je pon:

mentang-mentang lah bos semua pegi hq :)
dan mentang-mentanglah kawan kami baru naik keje hari nie


 maka semua duk berjimba-jimba happy dalam opis


dahle 5 orang nie jek pompuan
budak laki tengok pikir apelah budak2 pompuan nie buat


opssss budak....hehheeee terasa muda tau
baju tudung dengan hadiah seme warna pinkkk


korang tengok gambar nie ada tak terasa macam 
cabutan bertuah..ke semua bertuah sebab dapat hadiah
semua dapat kot...kecuali tukang beri hadiah tak dapat 


 nie lah kawan kami yang baru naik keje

 najmi dapat tomato lembik

benda alah lembik-lembik tue semua dapat
kalau di baling atas permukaan rata macam pecah
n then ianya akan kembali ke bentuk asal


ct pegang kotak jeee..hadiah kat depan tue


sebelum dibuka elok jeee semuanya


selepas di kerjakan oleh kami hehehe

best arr buat bagi-bagi hadiah macam nie
at least kalau kite tukar keje pegi company lain
kite ader kenangan dari kawan-kawan selain dari gambar
*nama jeee seme engineer tapiii perangai macam budak2
well engineer je pon....hehehehheeee +___________+

:ikea damansara:

lepas pegi ZOO kami pegi ikea
heh heh heh...penat memang penat
tapiii alang-alang sudah satu jalan...

makan dulu kat damansara sebelum pi ikea 

tengah usha-usha nak beli ape


mirza duk korek ape ntah
pakai stokin n kasut..tetiba takmo pakai kasut tinggallah stokin

cantik kan tapi mahal kottt

mirza sibuk tengok ape ntah tueee

tak lama pon kat sana....grab ape yang nak dibeli
pastue blah balik rumah terus....sebab penatttt

Thursday, October 27, 2011

:tima acih pa:

patutnya entry nie di publishkan pada 25 hb haritu
tapi disebabkan tak bawa kabel fon nak upload gmbar
maka harinie lah baru leh publish...

dah lama kan aku tak buat entry 
tentang perkembangan uwais mirza :p

sudah besar anak aku tue...setahun 7 bulan
kegemaran terkini suka di dukung
sikit sikit nak dukung...
sikit sikit nak dukung....
+___________+


banyak sudah perkembangan mirza
syukur alhamdulillah anak aku membesar dengan sihat
kadang-kadang datang mood happy suka menyanyi ikut tv..
kadang-kadang datang mood rajin...mengira 1,2,3,4 sampai 10
kadang-kadang datang mood bermain....main lah die dengan ketenya tue
kadang kadang datang mood baik sikit..main dengan turtle bear die
kadang-kadang datang mood nak bercakap...pot pet pot pet lah
dan kalau datang mood tak baik keje melalak jeeee

aku rasa dalam umur mirza sekarang nie
totally die memang paham ape aku cakap
dan cepat paham arahan aku...

mirza tolong amik tue..die tolong lah
mirza kemas mainan...die buatlah
dan papepon tak lekang ucapan terima kasih di mulutnya
papa nak susu...dah dapat susu..."tima acih pa"
mendengarkan ucapan itu keluar dari mulut mirza
membuatkan aku sedar betapa cepatnya mirza membesar


*Ya Allah semoga anak aku sentiasa dilindungi olehMU Ya Allah

Tuesday, October 25, 2011

:taman rama-rama & serangga di zoo negara:

wah best lah pegi zoo nie 
lemak kami laki bini asyik terbakar jeeee

masa mula-mula beli tiket kami decide
nak beli tiket yang boleh masuk 
taman rama-rama dengan taman serangga
(ini optional tau..kalau taknak pon boleh jugak)

mirza tengah mengira serangga itu
kalau nak masuk sekali rm25 sorang dewasa with mykad
kalau taknak masuk rm20 sorang with mykad

kumbang awet

kalau budak-budak under 2years old 
tunjuk jee mykid tak payah bayar langsung means FREE

katak daun...kalau celah-celah daun confirm tak perasan kan

tarantula nasib ko dalam balang...kalau tak ergh geli aku  
tapi memang patut pon dalam balang..sebab BERBISA kan

hukhuk tak nampak penuh gambar kumbang

dah tue ader lak budak memanjat blakang tue
takpe kite amik lagiiii sekali


haaa lagi sekali budak nie adaa

aku elok nak tangkap gambo..
die lak elok p duk panjat kumbang tue
maknye pulak tengok jeee..pastue gedebush jatuhhh
hikhikhik padan muka..sape suh panjat2.. 


berkerut -kerut mirza tengok rama rama

eh tak terbang pon rama-rama nie tau 


sian rama-rama nie tak larat terbang dah....


duduk jap tak larat.....

selesai jalan-jalan kat situ kami keluar
walaupon dah tak larat
tapiii kami sempat g tengok orang utan 


haaa tengok elok jee duk posing gitu

jalan tak sampai 5 min mirza mintak susu
aku ader bawa bekal makan die..tapi die takmo makan


lagiiii sekali ade rupa papa mithali tak???

selesai buat susu...nak balik tak jumpa jalan balik
sebab kehilangan peta.....pastue takde arah tunjukkan
jalan keluar..hukhukhuk..tengok orang sekeliling pon main jalan je

sudahle penat....seluar sudah terasa longgar
mana tak longgar kan....zoo nie bukan kecik
confirm terbakar habis lemak-lemak aku 
sebab tue kot rasa longgar seluar....
(huh ape punya teori lah nie)

jalan-jalan dalam kepenatan...tetiba...eh tetiba
aku ternampak train...terus ajak incik b naik train
tanya dulu drivernye train nak g mana...die kata nak keluar
so bayar sorang rm2....(mirza free sebab under 2yrs)

pusing-pusing dalam zoo tue...pastu sudah sampai pintu utama


yeay berjaya mengelilingi zoo dengan kaki sendiri 
dan juga dengan menaiki train
huh habis jugak semua entry aku tentang zoo...

penat wooo buat entry zoo nie..sudahle banyak benda nak cite
pastu di tambahkan pulak dengan kelembapan internet opis...argh seksa

tapi takpe..lembap-lembap pon aku berjaya menghabiskan 
 kesemua entry aku tentang zoo negara before esok
sebab esok aku cuti...cuti raya deepavali
(huh macam ko sorang je cuti eik) 

:edisi membakar lemak di zoo kembali semula:

kami anak beranak terus kan membakar lemak

eh tetiba termasuk lak goup lawatan tadika

pestime tengok burung kaler-kaler kat sini

 ader contoh papa mithali tak??

sape tak tau nie confirm kene datang zoo cepat2

hitam dan putih tapir namamya

 nie pulak aku tak ingat spesis ape

 dalam gambo nampak kecik je harimau nie kan 
hakikatnya realiti....aku rasa tapak tangan harimau nie
lagi besar dari muka kite....cuba pang sekali...terus ICU

mak dengan anak sama jeee...
motif gambar....sudah penat buat peace...
buat pulak aksi "angry bird"

alaaa tak dapat tengok landak masa bulu nye tengah mengembang
rugi.......rugi..RUGIIIII..nak nanges boleh...

sombong mirza takmau pegang tangan, tahu lah dah pandai jalan kan

dahle takmo pegang pastu terkedek-kedek lariiiii

ok...continue yeee lepas lunch..tengkiu mmuah muahhhhh

:alaa incik b gajah je pon:

aci tak kalau arinie aku sambung cite zoo
lepas kami menyejukkan badan di dalam bilik ribena
aku suggest kat iincik b.."cer bagi makan kat gajah tue b"
bagi makan ape tau...bagi makan tebu...rm3 sebatang

mula-mula incik b takmo..die takut..
aku cakap rugii arr sebab dah datang..cer try jee bagi tgk
pastu incik b pon terus g membeli sebatang tebu...
dan bermulalah episod bagi makan gajah 

gajah pertama enggan makan tebu pemberian incik b
lama jugak tau kami tunggu nak bagi makan gajah nie
sampai incik b nak give up lah..nak bagi balik tebu tue

last-last datang sekor gajah bergading putih

nasib gajah nie sudi makan tebu tue

kalau tak memang kami pulangkan semula lah
walaupun sudah beli..takkan nak simpan pulak
mula takut nak bagi...pastu sekarang muka happy sebab berjaya
bagi makan gajah....eleh cik b gajah je pon..(hahah jahat)

 yang bestnye mula-mula takde sape pon heran nak bagi makan gajah
lepas tengok kejayaan incik b bagi makan gajah..ramai lak mencuba

*nie edisi bagi makan gajah...jap g edisi membakar lemak pulak

Monday, October 24, 2011

:muzium lebah sedunia di zoo negara:

korang rasa lemas tak baca entry aku 
yang bersambung sanbung nie :p
hehehe aku yang membuatnya pon lemas 
tapi nak buat camno...gambar banyak
nak puas kan hati pembaca kenelah buat gitu
 baru diorang tau...ooo macam2 ada rupanya kat zoo ni

 jalan-jalan masuk lak muzium lebah sedunia


tak teruja sangat sebab lebahnya semua dah di awet...
yang teruja sebab boleh rasa lebah madu asli..sedapppp

ini bukan bluehippo yeee...anak badak sumbu pon bukan
 ianya spesis badak sumbu kerdil..comel loteee jeee

kalau siang-siang hari nie binatang memang tak aktif sgt..

kalau tak bergelimpangan tido..makan...
hehe..habis tue takkan lee nak mengemas bagai
dah nama pon haiwan kan....kalau manusia hidupnya
macam nie memang tak best langsung....

selamba je duduk sambil tangan nak buat peace 

tinggi gila zirafah nie...sian incik b pestime masuk zoo

 tutle jenis ape eik aku pon tak ingt sgt...

jalan-jalan tetiba jumpa bilik ribena
ingt ader jual air ribena ke hape...rupanya bilik aircond
ape lagi kami masuk berehat...sejukkan badan..

cite tak habis lagiii esok lak sambung +______+

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...