BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Thursday, April 8, 2010

:edd:

sepatutnye entry nie di postkan kelmarin...7 april 2010....kenapa????
sebab ianya adalah my edd...nama pown edd kannn....
ternyata uwais dah tak sabar- sabar mahu menatap wajah papa n mama...
tak sabar mahu menatap wajah -wajah di sekelilingnya..
dan tak sabar juga mahu melihat dunia.....
maka bila kandungan saya genap 38 minggu uwais keluar dari perut saya
uwais jugak pandai memilih tarikh....25 march 2010...
uwais keluar time papa die gaji...hahaha :)
so..tiap2 tahun,bile birthday uwais tiba
papa wajib bagi hadiah....takde alasan okay...

-anak mama nie pandai bergambar lah-

saya ingat lagi tahun lepas bulan 7...bile period dtg lewat....

excited suh hubby pegi beli pregnancy test kit dekat guardian di alamanda...
balik umah,buat ujian dan keputusannya double line....seronok sangat2...
n then kami suami isteri ke klinik untuk checkup...hasilnye double line jugak..
kemudian dalam bulan 8,kami decide untuk pergi scan setelah kandungan mencecah 6 minggu,
tujuannya untuk lihat perkembangan anak kami tapi hasil yang kami trima amatlah mendukacitakan..
tahu kenapa??sebabnya masa scan tue memang doc tak nampak papepown kecuali kantung jer
kosong....kosong tanpa ade pape....bayangkanlah perasaan saya n hubby masa tue...rasa mcm mimpi
checkup tidak habis disitu..doctor wat surat n dier rujuk saya ke Hospital Seremban....
bile pegi Hospital Seremban hasil scan masih sama yang kelihatan hanyalah kantung kosong...
bile doctor ckp kandungan saya tak menjadi dan saya perlu wat D&C,saya dan hubby mcm hilang arah...
saya tertanya-tanya pada diri sendiri..nape tak menjadi...nape perlu jadi macam nie...
nape saya perlu lalui semua ini....sedih..serabut....kecewa....semua perasaan ada...
saya minta doctor beri saya tempoh 2minggu lagi...saya tak mahu cuci sekaraang
sebabnya saya yakin kandungan saya masih ada..saya dapat merasainya...
balik rumah...saya dan hubby..tak putus-putus berdoa...berdoa..berdoa...
dengan harapan kandungan ini masih ada....cuma belum muncul lagi pada masa tue
lepas 2minggu..kami kembali semula ke Hospital Seremban untuk wat scan...
masa scan tue hati saya berdebar-debar....dengan harapan kandungan saya masih ada...
masa scan tue jugak,saya langsung tak pandang screen tue....
taknak pandang coz takut tak leh nak trima kenyataan...

saya hanya pandang siling jer....dan terus berdoa dan berdoa....moga-moga ini rezeki kami...
dan..alhamdullilah....ianya memang rezeki saya dengan hubby....
bile hasilnye positif...saya rasa air mata nie mengalir perlahan-lahan....syukur alhamdullilah....
setelah 9 bulan mengendong si kecik ini..akhirnye saya selamat juga melahirkan muhammad uwais mirza....

10 comments:

Reen said...

akak, comelnye uwais!! cite la kak pasal pengalaman nk melahirkan uwais.. sakit x?

mun said...

reen:urm..nanti sesenang akak citelah yer...

wati said...

mun :)..hmm ingt lg psl ni..ingt lg cm ner mun dtg keje time tu.muke sdh jer..mun syp je...t tkt nk tnye tp lastly mun cite...mmm ms 2 berair mate mun cite kt t..huhu sdh..tp nasib baikkn mun degil xikut ckp doc tu..hehehe.. klu x abis cm tu je...okay mun take care uwais ek..n mun jgak.. :)

Ctiey said...

takpe mun.. masa itu tuhan nak menduga kesabaran dan kecekalan hati mun.. alhamdulillah.. lahir juga baby kesayangan aunty ct ni.. hehe.. yeay... nanti tahun depan uwais kene mintak hadiah besar2 tau coz masa tu gaji papa uwais dah masuk.. alamak, tapi masa tu gaji aunty ct belum masuk lg.. hehehe..

NURUL said...

TOUCHING ENTRI NI. MMG REZEKI MUN DANHUBBY

mun said...

wati:haah..time tue tie jer yang tahu kan....tu la nasib mun xcuci lag....
ctiey:yelahkan ct..tue semua dugaan.... alhamdulillah semuanya selamat
nurul:syukur nurul...memang rezeki kami

nurul aziyana said...

menitik air mata bc entry ni..sedih..nasib baik xwt DnC..dr yana ckp sebaik2 scan strt minggu ke12..apapun..rezeki Allah telah tersurat..

chempaka said...

comelnyaaaa baby dia...nama pun best! terbelit gak lidah kita nak sebut...
take care mama

mrs adam said...

owh 1st time dgr cite mun scan baby tak nmpak pas tu doc suh cuci..sgt menduga.seb baik tak cuci lagi..kan sekarang dah dapat anak..best kan..dalam pantang pun boleh berblog..

xeea said...

sooo touching!

tak sangka ada kes mcm ni eh. nasib baik awk nekad ikut instinct seorang ibu. dah mmg rezeki awk dan suami.

pelok ciom buat mirza :)

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...