BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, June 16, 2014

:apepuntakboleh:

sekarang kan musim panas...musim El-NINO
so aku memang kurangkan aktiviti luar rumah
nak p mana mana pun aku kuar malam hari
sebab malam tak panas hahaha
kalau kuar siang hari boleh tapi kuar p shopping mall je
dasyatkan aku macam puteri lilin pulak

eh aku bukan ngada ngada bajet puteri lilin okeh
tapi aku kene berjaga jaga sebab haritue
aku p piknik kat port dickson
balik dari piknik tue terus anak2 aku demam
yelahkan cuaca panas sangat sekarang nih
aku pun tak tahan....tambah budak2 lagi ler tak tahan kan
haishhh biler cuaca panas *apepuntakolehbuattau*

 

Tuesday, June 10, 2014

:kesukaan terbaru:

 assalamualaikum uolls...
lama aku tak cerita pasal mirza kan
asyik duk cite pasal marissa jek akhir akhir nih

mirza ahlamdulillah sihat.....
baru-baru nih dier demam...makan pun tak lalu
terjadinya demam tue sebab mandi laut sampai ke tengahari
sekarangkan musim panas terik...EL NINO eh
sampaikan kaki tangan rasa kering
minum air jangan cakap lah berbotol botol
nak jek langgar pantang AIS setahun
nasiblah iman di dada masih kuat..hahaha


nih picca terbaru mirza...takdelah baru sangat
tapi yang aku ingat dalam tahun nih jugak ler
bergambar bersama sekumpulan ultraman dengan fighting jet

sejak 2 menjak nih suka sangat dengan ultraman..nape ntah
beli baju ultraman...topi pun ultraman..
takde dah upin ipin..takde dah thomas n friend
pelik aku sebab bagi aku kartun ultraman nih menipu budak2
even mirza suka ultraman tapi kesukaan pertama dier adelah
kenderaan berat terutamanya lori...sebut je semua dier tahu tau..


aku ingat lagi dulu masa mirza 2 tahun
kegemaran dier suka tengok lori sampah....
memanjat manjat grill aku tue dier nak tengok lori sampah
sampaikan budak2 yang angkut sampah tue pun kenal anak aku
tapi itu 2 tahun lepas..sekarang semua jenis lori dier suka

yang korang tengok tue sebahagian yang "selamat" lah
sebahagian yang "tak selamat" tue aku dah " selamat" masuk tong sampah
eh korang paham tak ape yang aku nak sampaikan nih...
paham paham kan leh yer..sape mak mak dier paham lah tue
oklah korang nanti free free aku update lagi yer...daaaaaaa

Monday, June 9, 2014

:sarang_burung:

assalamualaikum uolls..tak best rasanya sebab sekarang 
susah dah aku nak update blog macam dulu dulu tau


haritue laki aku dapat tangkap burung
 buat sarang kat pokok pine aku ni,
pokoknya takdelah besar mana sangat pun,
tapi boleh tampung sarang,dua bijik telur dengan mak nya sekali.hahaha..


ekceli ada dua biji telur dalam sarang tue...
mak nye pulak kecik je aku tengok aritue.....
kalau siang die duk ulang alik le tengok telurnya, 
bile malam,die akan stay kat dlm sarang tue untuk peram telur2nya.


tak nampak pun sarang tue kalau ditengok sekali lalu...
kene usha dekat dekat baru perasan tau.


now telur tue da menetas,
dan anak anak burung tue pun dah terbang entah ke mana..
yang tinggal hanyalah sarang burung......

Friday, June 6, 2014

:enam june:

assalamualaikum uolls.arini enam june dua ribu empat belas genap lima tahun aku berkongsi hidup dengan incik b...

dalam tempoh lima tahun perkahwinan kami penuh dengan suka dan duka penuh dengan kenangan tak kira la kenangan manis atau pahit...ianya tetap akan di panggil sebagai kenangan.

papepun fasa pertama perkahwinan sudah kami lalui....ekceli bukan senang nak harungi fasa pertama ni.masing masing kene banyak bersabar dan bertolak ansur..

dalam perkahwinan aku rasa benda paling penting ko kene ada sabar dan bertolak ansur,ketepikan segala ego panas baran dan sikap sikap buruk yang ada... kalau korang takde sikap buruk lagi bagus.hahaha

papepun aku sentiasa memohon pada Allah semoga perkahwinan aku dengan incik b yang dibina atas nama cinta ini berkekalan hingga ke syurga InsyaAllah amin.

Wednesday, June 4, 2014

:sepang-muar-klang-sepang:

:koma:

semalam aku mc sebab ada hal,memula plan nak el tapi sebab cuti aku pun ciput je,itew yang aku mc kebetulan aku cirit birit pulak pagi tue so amik mc jelah.

ekceli cousin aku xcdnt,koma kat hospital muar...lepas amik mc pagi tue terus kami gerak ke muar..kami sampai sana time melawat,so elok sangatla kan sampai je boleh terus tengok..

cousin aku still xsdr lagi.. tulang bahu patah..tengkuk pun patah....bile tgk tasya teringat masa aku xcdnt dl.lbh kurang umo mcm die lah 14thn...

masa ada kat muar mak sedara belah abah col bgtau kata pak sedara aku koma jugak tapi di hospital klang katanya sebab strok n sakit tua huhu,

so lepas melawat cousin aku kat muar,bedesup kami terus ke hospital klang pulak nak melawat pak sedara....sedih aku tengok paksu duk terbaring xsedarkan diri.

paksu yang aku kenal orangnya happy go lucky je.tak penah nak marah2 orang atau bermusuh dengan orang,pemurah dan tak kedekut.

kesimpulannya semalam memang hari yang memenatkan,travel dengan anak2 pastu dengan cuaca yang panas terik huhu..nasibla anak2 aku tak meragam,ok je mud diorang berdua,

tapi arini aku terpaksa jugak el hukhuk.pasai nak kene menjaga laki n anak demam,nasibla aku xdemam skali klu tak sape nak menjaga anak2 hahaha...

yang teruk demam laki aku le mirza da ok da,cuma sore je xdak,marissa pulak dedau dedau je...tapi sekarang da ok...cepat sembuh ye anak2....

Monday, June 2, 2014

:ai is pening kepala:

grr pening kepala aku update guna henpon ni....tapi tuela memang xsempat nak update pakai pc,huhu

tadi update cite pasal sarang burung.bile publish kuar tarikh 12 May,nak edit tarikh tang mana pun aku tak reti tau..sabo jelah...

kalau korang nak baca entry sarang_burung tue,korang p bulan may tengok sendiri.kalau nak lah, kalau taknak takpe.haha.ayatmajuk

klah korang,aku nak tido.anak2 pun da selamat tido dah dari tadi..
gudnite uolls....

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...