BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Friday, October 7, 2011

:siapa menteri kewangan di rumah anda:

pagi-pagi lagi sudah sakit kepala
ape nie...ape nie mun kamon laaa
arinie sudah hari jumaat maaa
mau pikir ape lagii..esok cuti +___+
eh tadi kan sambil drive nak pegi keje
aku bukak radio dengar HOT fm
tetiba ada pulak topik HOT
aku yang COLD nie terus kuatkan volume
uolls tahu tak ape topicnye

"siapa menteri kewangan di rumah anda"

rata-rata aku dengar pendengar komen
menteri kewangan di rumah adalah perempuan
perempuan yang manage semuanya
terutama bab-bab perbelanjaan keluarga

dan rata-rata yang cakap lelaki tak boleh
jadi menteri kewangan sebab diorang nie "BOROS"
yeke???aku rasa betul jugak ape yang diorang cakap tu

tapi bukan bermakna perempuan tak boros
ader jugak perempuan yang boros...
beli beli beli...tapi semuanya credit card
ekekeke..betul tak...dengan credit card
benda yang tak mampu pon jadi mampu
ok back to the topic +___+
korang rasa macam mana..ape pendapat korang??? 

*bila kita jadi "menteri kewangan" orang kata kite nie queen control



7 comments:

aziyana said...

antara kami ni xtau siapa menteri kewangan..mcm xde jer menteri kewangan..hahahaha

afni+hafiz=dani said...

afni hanya manage dan plan perbelanjaan je. duit afni tak pegang. x berani weh..takut rambang mata..hehe

sharEna said...

kami manage gaji kami sendiri2..tp kalo ade benda2 nk beli, kitorang diskas dulu tnya pendapat masing2..

barulah aman damai keluarga. x gitu? hehe

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

ikutlah, kalau lelaki lebih pandai uruskn wang, dia ajelah jd menteri kewangan =)

nanonano said...

sama2 manage kewangan, huhu sbb dua2 boros,
so...err no komen la bab ni :p

ComotGurl said...

--> Hee slalunya perempuan lah yg jd menteri kewangan kt rumah kan.

Mun, Sara ni.

;)

Fadilah R. said...

suamilah menteri kewanganku kerna si isteri takde wang. hihi.

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...