BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Thursday, March 21, 2013

:cerita penuh aku keguguran part III:

bahagian pertama di sini Part I
bahagian kedua di sini jugak Part II

maka yang bakal kamu kamu baca ini adelah bahagian ketiga..hopefully yang terakhirlah...i is berharap sangat muahahaha....ekceli cite yang uolls baca nih aku dah cut cut sikit sebab takmo taip dan bagi korang baca yang panjang panjang sangat tapi ya ampun...masih jugak panjang so aku adelah tak boleh nak buat ape ape....hahahhaa

sebelum masuk toilet aku ambik segala kelengkapan aku kat incik b..dan terus tukar pakaian..seluar aku basah dengan darah jek tau..sambil tukar pakaian sambil menangis dalam toilet...sedih beb memang sedih...tapi aku kene kuat.lepas tukar seme aku menuju ke katil aku.

aku dan incik b borak borak...dan kemudian pada pukul 12.30 tengahari aku dipanggil masuk ke bilik rawatan untuk checkup. aku pergi dan aku lihat ada 2 doctor perempuan sedang menanti aku....aku disuruh baring sebab deme nak scan...bukan scan perut yee puan puan tapi scan di bawah tuttttt....hahahaha...

patutnya kalau scan bawah kite akan rasa sakit...tapi aku rasa takdelah sesakit mana pun sebab mungkin aku dah memang sakit hahaha....sambil scan sambil doctor terangkan pada aku....jelas aku tengok pada skrin memang dah tak nampak kantung seperti sebelum sebelum nih dan doctor tanya aku ader pape tak kuar.pape tue means janin...dan aku cakap ader...masa kat rumah..dan aku confirm tue memang "benda" tue.

so dier kata hokay.... kite nak check bawah sekejap sila bertenang ye puan.pastu aku dengar dier mintak nurse ambikkan spekulum.uolls tahu tak spekulum.kalau yang dah buat pap smear for sure dah tahu kan hahaha....kalau tak tahu pergi google sendiri hahaha keji tak aku...oklah oklah aku letak kat bawah nih gambar spekulum tue untuk tatapan korang semua....aku dah penah buat pap smear so biler dier sebut spekulum aku dah terbayang kesakitan yang akan aku tempuh itu nanti


aku tengok jek doctor tue...dier amik spekulum tue terus dier masuk kan kat tuttt aku....perghhhh giler kentang doctor tue muka dier selamba habis...aku pulak duk menahan sakit sambil beristighfar dan berdoa banyak banyak semoga ALLAH permudahkan urusan aku hari tue hukhukhuk...............


lepas masuk jek spekulum tue aku dengar macam dier mengunci skru kot kat tepi spekulum tue pastu dier amik kapas n gunting dier masukkan kat bawah aku punye tue..dier tarik segala isi isi yang ader.isi isi di sini means "benda" tue kot.hahaha.sebab masa dier tarik tue aku rasa panas jek biler benda tue keluar okeh...

kemudian dier pusing pulak spekulum tue ke arah kiri dan kanan dan kunci semula...dier masukkan kapas dan tarik segala benda yang sepatutnya keluar biler kite dah gugur......sakit masa tue hanya ALLAH jek tahu dan pada masa tue aku harap cepat cepatlah proses tue berlalu sebab aku rasa dah tak tahan sangat nak menahan kesakitan tue.....dah selesai seme dier keluarkan spekulum tue dan lagi sekali dier scan melalu bawah dan hasil scan masih ader lagi sikit yang tertinggal dalam tu

so doctor tue kata dier akan bagi ubat kecut rahim supaya "benda" yang tertinggal tue akan keluar habis seme..kalau tak aku kene melalui proses dnc...dan doctor arahkan untuk aku berpuasa sebab nanti dalam pukul 3.30 petang aku akan melalui proses dnc.dnc uolls dnc...hahahaha kecut perut aku dengar perkataan dnc nih....

sorry beb sorry banyak banyak coz aku kene buat sambungan lagi......

8 comments:

aziyana said...

mun, baru sempat baca ni..huhuhu tumpang sedih..tp banyak2 sabar.. redha..Allah akan ganti lebih baik insyaaAllah..

ngeri baca entri ni, seriau

Qaseh Mummy said...

ngeee..ngerinye...orang kata keguguran lagi sakit dari bersalin..betul ke???

antalya said...

ya allah ngeri nya membayangkan proses nk kuarkan segala benda tu. mesti sakit yg teramat sangat. naper tak bius eh

NURUL JAMIAN said...

Ya Allah banyak bersabar ye mun

Maimun Razali said...

aziyana:thanks yana..insyaALLAH

Maimun Razali said...

Qaseh:hurm rasanya sm je sakit dier...sbb benda nak kuar kan

Maimun Razali said...

antalya:oooo sbb dier takde wat operation ke amik...dier tarik cmtue jee..mcm kite buat pap smear tue

Maimun Razali said...

nurul:thanks nurul...

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...