BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Monday, March 11, 2013

:moh kite ke Bagan Lalang:

hari minggu bosan bosan duk kat rumah
aku ajak incik b ke bagan lalang
walau bagan lalang tue 30 min jer dari rumah aku
tapi jarang sangat kot aku lepak situ
seingat aku lah last aku lepak situ setahun yang lepas

plan adelah secara mengejut
so tak sempat nak prepare pape pun
kami anak beranak just pergi gitu jek
takde plan nak mandi ka ape
sebab masa pegi sana pun dah kul 5.30 ptg


 tudung senget kene tiup angin
badan gemok sebab lemak lemak degil 
 
 tak tau nak lepak mana..
nasib de tempat kosong...park kete 
cepat-cepat pegi chop tempat dulu....

air pasang masa aku sampai nih
ramai gak duk tengah mandi manda
aku lak tak bawa baju mirza so takleh ler mandi

  
so aku suh incik b bawa mirza g jenjalan jek tapi pantai
jenjalan sudah hahaha..nak madi ramai sangat
pastu masa pulak dah suntuk hahaha
hahaha okeh tak ayat penyelamat diri sendiri haha
padahal aku yang lupa dan malas nak bawa baju anak   
      
 lepas jenjalan tetiba lalu pulak eskrim kring kringgg
aku buat dono jek....tetiba mirza datang kat aku
"mama..mama nak eskrim tak??"
"tue orang tue de jual kat situ"


mat eskrim tue pulak g berenti dekat dengan kitaorang
yang mirza pulak duk tengok tengok jek tau 
tapi takut nak cakap yang dier nak eskrim  hahaha
lastnye dier tanya aku soalan macam tue +___+

okeh lah nak mak mengalah tapi satu jek tau
dah dapat green light incik b pun g lah beli 2 eskrim
dua okeh...dua jek....dier satu, mirza satu
     aku nye takde muahahahaha nak nanges


ko tengok mirza punyalah feeling makan eskrim depan aku
yeee yeeee mama tau mama takleh makan benda sejuk *sabo*
  

yang bapak dier pun sama naik jek dengan anaknya... 


hamboiiiii mirza makan eskrim siap bersila eh
menikmati sungguh lerrr tueee...


wah benci okeh....siap suap suap lagi tueeee
papanye pulak dah tau aku takleh makan
asyik lah duk tanya aku
"mama nak rasa sikit tak"...pastu jap g tanya lagi
"mama nak rasa sikit tak"
haishhh laki aku nih sabo jelah eik....


 muka aku yang mintak penampo hahhaa
tudung sekali lagi senget dek kene tiup dengan angin
nasib de beg mirza...boleh jadi penyelamat aku...
kasi cover sikit pape yang patut hehehe 


sampai sudah aku duk snap gambo mirza
dier punye feeling makan eskrim tue
sampai tak tengok ke camera pon hahaha

dah selesai makan eskrim sambil tengok gelagat orang
kami masuk dalam kete pastu round round dengan kete jek
dalam kul 7 baru kami gerak balik..tapi tak balik rumah lagii
kami ke petronas klia sebab aku nak tapaw dunkin donut
tetiba rasa macam nak makan dunkin donut..eh tetiba pulak kan     

2 comments:

nanonano said...

umah ko dkt bagan lalang ke weh
last week ms turun sana nk celebrate mika tu
sil ajak g bagan lalang
tp aku mcm nak main air sungai
pantai berlengas skit, huhu

mun said...

nano:owh yeke..kalau na pegi ke sana ....kabo lah kat mun mana tau kite leh berjumpa

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...