BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, March 20, 2013

:cerita penuh aku keguguran part I:

dulu aku lemah dan bersedih so aku tak dapat nak luah dan cerita segala yang terjadi pada aku....tapi kini aku mampu dan kuat untuk cerita dan imbas kembali apa yang terjadi pada aku

Isnin 4 Feb 2013

aku pergi keje macam biasa....sesudah sampai di opis aku tapau nasi goreng dan nescafe o panas... sebelum breakfast aku masuk toilet coz terasa nak pee pee dan tengok ada blood spot....aku rasa tak sedap hati dan aku terus call incik b bagitahu dier mengenai blood spot tue...aku jadi panik..aku tak tahu nak buat ape..nak pergi klinik kat kilang belakang doctor tak datang lagi....sebab masa tue baru pukul 8.30 pg kot tak salah aku...

n then aku decide nak call kawan aku nadia dan tanya dier ape patut aku buat...(aku panik so aku tak boleh nak berpikir masa tue). lepas call nadia....aku terus pegi jumpa immediate superior aku (nasib dier datang awal haritu) dan aku bagitahu aku nak balik coz ader blood spot dan aku nak pegi jumpa doctor...n then dier kata ok, kalau mc or cuti (emergency) just inform je kat dier...aku pun ok dan terus blah....

aku call incik b dan aku bagitahu yang aku on d way nak balik rumah....dan incik pun sama jugak on d way balik...dan aku cakap kat incik b kalau aku sampai dulu kat klinik KK aku akan terus jumpa doctor tau dan dier kata ok....dan nanti dier pun akan terus ke klinik KK.

sampai je di KK...terus aku ke kaunter dan bagitahu pada nurse yang bertugas di situ aku nak jumpa doctor emergency coz ader blood spot.....nurse tue pun kata ok....tunggu sekejap. ekceli dalam 15 minit jugaklah aku menunggu nama aku untuk di panggil....sambil menunggu sambil aku beristighfar dan berdoa banyak banyak semoga kandungan aku selamat...lebih kurang 15 min gitu incik b pun sampai....dan alhamdulillah nama aku terus di panggil untuk berjumpa dengan doctor.
masa berjumpa dengan doctor tue aku ceritakan segalanya dan dier scan perut aku....doctor cakap kantung masih lagi elok dan cantik tapi janin still jugak tak nampak....dan ikut masa scan tue kandungan aku baru berusia 7 weeks ++...(kalau ikut last period aku dah 12w ++) uolls nampak tak ada perbezaan di situ....

lepas scan tue doctor tanya aku nak pergi GH tak? kalau nak dier nak buat surat refer HTJ terus...aku bincang dengan incik b dan aku decide aku taknak pegi lagi sebab perut aku pun takde sakit pape..dan darah dah tak kuar dah...yang ader hanya spot pagi tadi tue jeee....so doc dengar explaination aku dier kata its ok...terpulang pada awaklah...so dier bagi MC 2 hari untuk aku berehat di rumah.

on d way balik rumah...aku tapau lunch dan makan sama sama dengan incik b.lepas makan seme aku suruh incik b pegi keje semula coz aku bagitau dier aku ok dan jangan risau aku takde ape ape.lepas incik b pergi keje aku baring baring depan tv dan tertidur......jaga jaga dah pukul 6 petang.....aku pun masuk lah toilet nak mandi....niat mandi awal sebab takmo kesejukan kalau aku mandi lewat nanti....masa nak mandi tue aku tengok bleeding makin banyak...aku redho :(

aku tunggu incik b balik dan terus kami ke klinik berdekatan dengan rumah.....hasil scan doctor cakap kantung aku masih elok cuma janin jek tak nampak lagi dan ikut masa scan tue kandungan aku baru berusia 8weeks ++...(masih lagi tak sama....)

doc suruh aku banyakkan berehat dan banyakkan berdoa....dan doc pesan kalau gugur jugak aku dan suami kene redho...banyak sebab kalau ianya gugur...first mungkin belum rezeki kamu...second mungkin janin tak berkembang dengan baik dan sihat dan ketiga ALLAH nak beri kamu rezeki lagi hebat dari yang ini INSYAALLAH.....banyakkan berdoa
to be continued sebab tangan i is letih nak menaip hahaha

0 comments:

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...