BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, March 20, 2013

:cerita penuh aku keguguran part II:

bahagian pertaman di sini Part I
sambungan keesokan hari nya.......

Selasa 5 Feb 2013

aku bangun pagi tengok darah semakin banyak macam datang peot, perut dan kaki aku sakit dan cramp seakan period pain allahuakbar..aku menangis dan terus aku kejutkan incik b dan aku cakap kat incik b...."b...saya rasa saya sedang mengalami keguguran" dan aku minta supaya dier redho dan bersabar banyak banyak dengan apa yang terjadi.

aku cakap lagi kat suami aku....bahawa dier kene kuat sebab aku akan kuat kalau tengok dier kuat....aku tengok mata incik b dah berair dan bertakung tapi kenapa air mata tue tak jatuh depan aku...mungkin dier takmau tunjukkan kesedihan dier depan aku....sebab kalau aku nampak dier menangis aku akan turut menangis jugak......aku berdoa pada ALLAH jika memang tiada rezeki aku, aku mohon ALLAH permudahkanlah segala galanya....

aku mandi dan bersiap untuk ke klinik KK....lepas settle seme sebelum kuar rumah tetiba aku rasa perut aku sakit yang amat sangat....dan aku rasa seperti ada benda yang mahu keluar....cepat cepat aku ke toilet...dalam toilet aku menahan sakit yang teramat sangat.....lebih kurang 5 minit aku menahan sakit tetiba aku rasa benda panas keluar dari bawah...aku tengok janin aku keluar...

Ya ALLAH patutlah aku rasa sakit yang amat sangat...rupanya rupanya "benda" tue nak keluar. aku panggil incik b dan tunjuk pada dier...incik b pandang aku dan dier terus cakap kat aku bersabarlah yang mungkin belum rezeki kita lagi....aku menangis...:(

lepas tue aku terus ke klinik dan dapatkan surat refer hospital.lepas breakfast aku dan incik b terus ke HTJ..dalam perjalanan ke sana aku menahan kesakitan yang amat sangat..huhuhu.air mata tak payah cakaplah kan.sampai je kat sana aku rasa darah aku turun macam air terjun dan sakitnye hanya ALLAH yang tahu....

pukul 11 pagi aku sampai sana dan terus aku cakap kat incik b yang aku rasa aku tak boleh nak berjalan sebab darah penuh kat seluar aku dan aku rasa lemah sangat so aku mintak incik b pergi ke kaunter dan request wheel chair untuk aku.lebih kurang 5 minit datang sorang attendant hospital (akak) membawa wheel chair untuk aku.....

aku duduk atas wheel chair dan aku tunjukkan surat refer hospital pada akak attendant tue....alhamdulillah ALLAH permudahkan urusan aku sebab akak tue kata nih terus jek pegi bahagian OnG..nasib kamu ader surat refer nih..senang nak uruskan tak payah tunggu lama lama....alhamdulillah sekali lagiii

so akak tue lah yang menolak dan membawa aku ke bahagian OnG..sementara incik b pegi parking kete...sampai jek bahagian OnG...terus dier bawa aku ke kaunter dan kebetulan kat kaunter tue ade doctor Rajesh..(doctor pakar OnG)....dan aku terus bagi surat refer tue pada doctor tue...dier baca n then terus dier cakap aku kene masuk wad...+_________+ aku dah agak dah aku kene tahan wad...nasib baik aku ader bawa segala barang kelengkapan aku

dan alhamdulillah sekali lagi ALLAH permudahkan urusan aku sebab akak (attendant hospital) tue yang menguruskan segala kemasukan aku ke wad...sementara aku pulak tengah pikir macam mana aku nak contact laki aku nih..henpon aku lupa nak bawa. hurm pastu dengan muka tak malu aku pun bagitau lah kat akak tue aku nak contact laki aku tapi aku tak bawa henpon...huhu....pastue terus akak tue bagi henpon dier kat aku suruh aku col laki aku...tapi aku tak col pun..aku just buat miscall jek kat laki aku....lepas tue terus laki aku call aku balik...dan aku cakap lah aku kat mana dan tengah tunggu dier untuk nak masuk wad nih......

lebih kurang 5 minit laki aku muncul....akak tue terus tolak aku menuju ke wad OnG bahagian early pregnancy..sampai jek kat sana.....lepas buat pendaftaran seme aku di suruh tukar baju wad kaler hijau..sebelum aku masuk toilet nak tukar baju aku ucapkan terima kasih kat akak attendant tue sebab banyak tolong aku.....dan aku bersyukur sangat sangat pada ALLAH sebab permudahkan segala urusan aku.

perghhhhh panjang tak panjang cite aku hahahhaa.. ader lagi nih nak sambung....tunggu tangan aku hilang lenguh dulu muahahaha

2 comments:

NURUL JAMIAN said...

Bertabahlah Mun Ada rezeki lagi nanti ye

sharEna said...

HTJ tu hosp.tunku jaafar, seremban ke?

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...