BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, April 10, 2013

:uolls makan tak lauk semalam?:

aku makan jer muahahhaaa
alkisahnya petang semalamlah
duk lepaking dengan kengkawan aku nih

pastu kawan aku sorang nih cite lah 
dier memang tak makan lauk semalam
kalau masak dier akan pastikan
makanan itu akan habis waktu tue jugak

selalunya laki dier lah jadi mangsa hehe
menghabiskan balance makanan yang ader tue
sebab katanya dier tak suka menyimpan
makanan dalam esbok sebab nanti 
makanan tue akan ke tong sampah jugak


sambal telur bidan terjun (ader lagi balance)
sebab aku sorang je yang makan malam tadi
incik b kan kerja malam hahaha
so balance nye aku simpan dalam esbok
 
macam aku pulak kalau makanan tak habis
aku akan simpan dalam esbok dan 
esoknya aku akan keluarkan makanan tue panaskan
dan makan bersama lauk pauk haritu
tapi terkadang time malas nak perangat tue
memang akan ke tong sampah jugak lah hehe
 aku cakap berdasarkan pengalaman lah ye
bukan seme makanan yang disimpan dalam esbok
tue nanti akan di makan jugak oleh kami hehe  

hurm lain orang lain caranya kan
takde pape salah pun bagi aku
ikut selera dan selesa masing masing lah kan
so uolls pulak macam mana??

7 comments:

sihatbyMAMAELLY said...

elly pun tak makan lauk semalam n yang masuk dalam esbok.tak tau kenapa.hihihi sbb tu kadang2 mmg membazir.msak banyak then tak habis terpaksa selamatkan jadi rezeki bumi.. hihi

nanonano said...

aku belasah je,
tp lauk xsimpan dlm peti la..
sbb org kate xelok utk bdn mkn yg sejuk2 even kite dh panaskan balik pon,
bermalam xpe, tp make sure sblm tido panaskan dlu, so esknye xkan basi lg lauk tu, hehe

Ratu Hatiku said...

Makan...selagi blh mkn dan x basi.. hihihi

* FAR * said...

tak baik membazir.. sy selalu buat.. kadang2 kita masak terlebih tak kan nk buang bila tak habis makan, mesti simpan esok leh panaskan..

rDnA said...

Sayavpun makan jer..tp tgk lauk jugak.klu sambal mmg on je klu mkn yg smlm punya pun.yg lain2 tak berapa.tp mujur husbnd plak jenis tak kisah.perangat lauk smlm dia yg perabihkan

antalya said...

membazir amalan syaitonirajimmmm. so lauk smlm xde hal punya nk mkn harini asalkan blom basi lg.moreover kalo asam pedas semalam punya rasanya akan lebih kick dan powerr

Nur Aini said...

Sokong antalya

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...