BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Monday, April 8, 2013

:weekend yang best sangat:

assalamualaikum seme +________+
hari sabtu lepas aku keje (sabtu minggu pertama jek)
kebetulan incik b pada hari tue kene keje malam
so takde ler aku menghantar mirza ke rumah mak

pagi pagi bangun dah siap seme nak pegi keje
aku request kat laki aku suh hantar aku pergi keje
sebab haritue i is malas nak bawa kete sendiri

alang alang dah laki tolong hantar
so ape kata sebelum masuk opis
kite p pekena breakfast dulu.....baru best hahaha
 dah selesai breakfast zasss terus masuk opis


dan ini incik mirza yang sedang menyibuk kat opis aku
dahler tue menyibuk pulak kat meja kawan aku
sian uolls kan kene jap melayan si mirza nih

dah tamat waktu koje moh kite pulang
sebab ader kenduri kawen yang perlu dihadiri
memula ingat nak balik rumah tukar baju segala
tapi memandangkan dah pukul 4 petang 
so aku pergi begitu saje (nasib baju sopan sikit haritu)

sampai jek kat tempat kenduri
sekali tengok masih ramai lagi tetamu yang ada
even dah pukul 4 petang uolls hahaha

aku makan ala kadar jek (dah kenyang hahaha)
sebab tadi lunch dah makan nasi dangan sup ayam
lepas makan takleh nak lepak lama lama
sebab mirza dah merengek rengek mengantuk
 aku jumpa tuan rumah untuk minta diri pulang dulu


 sampai jek kat rumah aku terus mandikan mirza
lepas mandi teitba mirza jadi aktif
owhhh mungkin dah segar kot +_________=


kemudian kami keluar sebentar ke pasar malam enstek
tapau bihun sup satu dan murtabak sekeping
balik dari pasar malam incik b terus pergi keje
aku pulak masuk terus dalam rumah dengan mirza
sebab petang tue memang hujan lebat gilerr

n then mirza mintak susu, lepas minum terus tertido
tak sempat nak bagi dier makan bihun sup huhu
aku pulak malam tue makan murtabak sekeping jek
sebab aku adelah penat sangatttttt
lepas makan aku tengok tv jap pastu terus terlena


esoknya pagi pagi bangun awal dan terus kemas rumah
lepas kemas rumah tetiba terdengar incik b balik
aku pun ape lagi terus ajak incik b kuar sarapan
nasib laki aku ok kan jek....hahhahaaa
dah kenyang kami bawa mirza main taman sekejap......
sebab dari semalam lagi dier duk merengek nak men taman

biler bahang panas matahari dah mula terasa
(padahal baru pukul 10 kan)terus aku ajak mirza balik
tapi bukan balik rumah pun sebab aku ade agenda lain

ke mana???ke nursery bunga di nilai
alasan pergi sana sebab nak jenjalan cuci mata 
tengok bunga bunga kat situ dan nak tanyakan
tentang pokok lantana aku yang satu tak menjadi tue
nasib jugak laki aku ok kan saje muahahaha


sampai sana terus aku cari tokey nursery tue
tanya itu tanya ini..so sekarang pokok itu
dalam proses pembaikpulihan (harap kamu ok)

pastu aku jalan jalan dalam nursery bunga tue
tetiba aku terbeli 3 jenis pokok bunga
pokok bunga matahari kecik (kaler kuning)
pokok bintang (kaler purple)
dan pokok hati (kaler maroon)

sampai jek rumah terus incik b buat
thanks biey...lain kali tolong ai lagi yeee
hurm dah penuh dah area tepi tue dengan pokok2
lepas nih takde dah kot nak membeli lagi
sebab aku rasa dah takde tempat dah nak letak
cukuplah yang ader tue...just membela jek mana yang ader
hopefully semenya menjadi lah yeeee

tengahari pulak aku masak sebab malas nak kuar dah
lepas settle makan tengahari kami seme tertidur
ingat nak tidur sekejap jek tapi 
tertidur pulak sampai ke petang hikhik
pukul 5:30 petang baru terjaga
jaga jek terus solat asar


pastu aku ajak mirza main kat luar rumah
nak kuar tak sempat dah sebab incik b kene p keje


habis semenya di bawak keluarnya okeh
pastu nanti aku jugak yang nak kene mencuci
seme menan tue baru boleh di bawa masuk ke rumah



pastu malam lepaking jek dalam rumah
aku memang takkan kuar pun sebab 
nak menengok ABP malam tadi
sambil tengok sambil melayan mirza main
habis jek ABP aku tutup tv dan terus tido

ok dah tue jek cerita weekend aku
so ape yang best sangatttt tue??? haha
bestler sebab dapat spend masa dengan
dua lelaki kesayangan aku  +_______+

2 comments:

Lisa Sheila said...

Wah..masa yg sangat berharga wif famli tu kak... Hee..

Maimun Razali said...

lisa:haah...tue yang best tue hehehee

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...