BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Monday, July 11, 2011

:persiapan raya tahun ini:

hurm hari isnin tengah-tengah moody nie kan
boleh pulak aku terpikir nak buat entry pasal raya

ok ok aku tau yang puasa pon belom mai lagi
tapi aku dah kecoh pasai nak raya
aku bukan kecoh ape..cuma nya kan 
aku takmo lah wat preparation lasttt minute

so awal-awal lagik aku dah budget nak beli ape
berapa yang nak di tukar buat duit raya
baju-baju raya..nak tema ape....kasut raya...semualah

bertambah budget aku bila aku duduk rumah sendiri
yelahkan dulu duk dengan mak takde nye nak pikir
pasal open house bagai semua tapiiii bile 
sudah duduk sendiri aku terpikir lah kan
even kawan-kawan aku tak ramai tapi 
aku nak jugak lah buat rumah terbuka nanti

 dan sape yang sedia maklum rumah aku memang kosong
tak ada sofa...tak ada meja makan..meja kopi...karpet
kosong memang kosong....dan sebab itu lah salah satu
aim aku untuk hari raya nie adalah memenuhkan rumah aku
dan alhamdulillah ALLAH murahkan rezeki aku bulan nie


 dapatlah aku sofa L (sebab rumah aku tak besar cukuplah L pon)
meja makan 6 kerusi (sebab alang-alang dah nak beli kan)
karpet bulu-bulu yang coraknya abstrak
karpet kaki yang sama juga (kaler coklat)
 tikar yang mana atasnya boleh letak meja makan 

semua barang-barang nie aku beli minggu lepas 
aku takdelah beli perabot mahal2 pon
janji ada dan boleh guna +____+
lagipun aku ada anak kecik so kalau beli
mahal-mahal nanti kang rosak sayang pulak kan

*next month aku aim kabinet tv and langsir....

3 comments:

sharEna said...

langsir cam x tuka je tahun nie. xde bajet pulak T_T tggu duit jatuh dr langit..tsk tsk

nanonano said...

syoknye dpt deko2 rumah,
na ni duk umah mak je
buhsanye xley bt ape2,. hahaha deko2 bilik je la kot? :p

Dayu said...

bila dok umah sendiri mmg kita syiok skit nak kuar duit beli brg
kami pun dah mula hias2 umah
tp umah ekcik je
nak buat open house mcm segan lak (:

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...