BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, July 13, 2011

:mirza demam panas:

semalam aku terpaksa emergency leave
sebabnya anak aku mirza demam
suhu badan mencecah 39 darjah
pukul 5 pagi badan die mengigil-gigil

hari isnin petang tue lepas balik keje
aku amik mirza kat rumah mak macam biasa
dan mak cakap badan mirza panas..
aku balik rumah..terus bagi ubat demam
tengok-tengok kul 11 malam badan mirza makin panas
aku pon decide masuk ubat bontot lah kan
lepas bagi ubat bontot tue...mirza tidur
bila mirza sudah tido..so masa tue lah aku amik
peluang nak jerlum kepala n badan die dengan air

aku tido pon tak lena...sebab risaukan mirza
jap-jap aku bangun nak jerlum mirza
entah waktu bile aku terlena pon tak tahu
tahu-tahu....aku terdengar mirza merengek

aku terus bangun dengan terkejut...
terus peluk mirza...dan masa tue
aku dapat rasa badan mirza mengeletar
aku pon ape lagi terus ajak incik b ke klinik
pegi klinik lepas doctor check semua
die bagik ubat bontot....bagi antibiotik dan
balik rumah mirza tidur....aku pon tido
bila suhu badan mirza sudah turun...
aku pon tido jugak..hehehehe

4 comments:

sharEna said...

get well soon mirza. skrg musim demam la mun. naurah pon baru baik hari tue..4 hari la jugak baru kebah.

kalo kita bertindak pantas bagi anak cepat ubat after badan dia panas, hingus Insyallah tak sempat nak ada. so batok2 pon dpt dielakkan. so, cepatla sikit baiknya =)

bg ubat kena on time. every 6 hours bagi. ubat montot guna if suhu tggi sgt dlm 38.5 above. =)

nanonano said...

alhmdulillah mirza dh sembut la ni yek??
mmg saspen kan klu ank demam ni..
tsk..

Dayu said...

mak tetap kena tido
nanti kalau mak pulak sakit
sape na jaga mirza

get well soon dear mirza

*jaga anak kecik mmg tak mudah

Aishah Rahim said...

Ala ciannya Mirza. Nape ek? Sekarang ni musim lah kot. Anak sedara Aishah pon demam on-off.

Get well soon sayang Mirza. :)

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...