BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, July 6, 2018

:beraya di Terengganu - Homestay Aishah Kijal:

   raya kelima kami bergerak balik ke Kijal Terengganu
memandangkan kali ni cuti panjang sekali dengan cuti sekolah
maka kami decide untuk memanjangkan trip raya ke sana

seperti yang sedia maklum ..aku kalau balik ke sana
memang akan stay di homestay atau pun hotel
sebab tue kalau nak balik kene plan awal awal
sebabnya nak booking tempat penginapan
kalau lambat alamatnya penuh la.....
penginapan free (rumah mak mentua) sokmo penuh haha
makanya kite beralah jelah nak buat macam mana kan

tahun lepas aku stay di Al-Safina Hotel dekat Kijal jugak
tahun nie kite seme duduk homestay ye anak anak


alhamdulillah homestay aishah ni memang memuaskan hati aku


serba serbi ader ..memang lengkap okeh


peti ais pun ade..bersih pun bersih petinya


bathroom no 2
bathroom no 1 dalam bilik aku


ini master bedroom...


bilik aku dengan anak anak


bilik kedua
lengkap selimut semua haaaa
yang penting selimutnya takde berbau hapak 


bilik ketiga...deco simple tapi cantik
dan yang paling penting bersih dan takde bau


anak anak pun hepi dengan rumah ni
marissa kata cantiknya rumah ni mama...
kenapa rumah kite tak cantik macam ni hahahah


mesin basuh di hujung sini
ampaian semua ader kat area belakang ni

aku siap membasuh lagi....yelahkan stay sampai 4 hari
kalau simpan je baju kotor tue jenuh jugak nak mendobinya


tempat memasak...lengkap periuk sudip kuali semua
pinggan mangkuk cawan semua ada tau dalam almari tu


kemas je dapurnya


panjang jugak rumahnya nie..rasa luas walaupun setingkat
apepun memang puas hati lah dapat stay sini
harap nanti lepas nie kalau balik sana boleh stay lagi di sini

0 comments:

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...