BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, November 23, 2017

:22 November 2017 genap setahun:

alhamdulillah dah setahun Mardhiah
membesar dengan sihat dan sempurna segalanya


gigi takde lagi nie hahahaha
tapi nampaknya dah ade ura ura nak tumbuh


rambut depan sikit je rambut belakang yang lebat
kalau pergi mana wajib berheadband 
kalau tak orang tanya anak awak ni laki ke perempuan


dah boleh berjalan..jalan jalan jatuh namanya
walaupun masih lesen L tapi laju je jalannya
jatuh tak payah cakaplah dah banyak kali jatuhnya
lebam sana sini dah tue, tapi budak mana nak serik


sudah pandai gelak bila tengok cite upin ipin
kelakar tang mana pun tak tau la
agaknya kelakar kot tengok gelagat upin ipin tue


suka masuk dapur ...dah nama pun perempuan kan
kecik kecik masuk dapur sepahkan dapur mama
dah besar harapnya rajinlah masuk dapur tolong mama


tak suka nak mandi, tapi bila dah mandi takmo keluar
esok esok dah besar mandi lama sangat mama kunci pintu


cakap pun dah de dengar bunyi bunyi nya
yang paling ketara panggil mama lah 
mama nie memang wajib dier sebut setiap hari hehe

papepun syukur alhamdulillah 
semoga Mardhiah membesar dengan sihat walaifiat
membesar dengan sempurna, menjadi manusia yang berguna
menjadi hamba Allah yang berjaya di dunia dan di akhirat.

*papa balik nanti kite celebrate yea

Wednesday, November 22, 2017

:rumah banyak habuk:

haishhh bertabah lah rumah banyak habuk nie
sehari sapu dua kali pun tak cukup masih berhabuk
setiap minggu pulak memang wajib vakum rumah
kalau tak vakum macam tak kene je rasa hahahahahaha
lagipun anak aku si Mardhiah kan ader Eczema
makanya kenelah selalu bersihkan rumah


vakum baru hasil rembatan dari senheng
personal review aku memang best pakai vakum nie
ader button pada pemegangnya.
button on/off, min/max and medium

sebenarnya tak plan pun nak beli yang baru
 sebab vakum yang lama masih elok lagi
 bawah tue vakum lama aku (vakum free hadiah kawen)


dah lama okeh vakum tue dah nak masuk 9 tahun dah
tapi sebab paip nye semua pecah dah tak boleh pakai
cari spare part pun payah beno sampai berbulan tak jumpa
kalau ader pun tak fit dengan vakum aku tue
sudahnya pasrah jelah beli yang baru 


tudiaa hasil memvakum satu rumah,banyak giler habuk
ini rumah aku lah yang setiap hari sapu nie
kalau rumah jenis tak bersapu tue 
tak tahulah kan banyak mana habuknya oppsss


vakum done
mop done
susunatur done
lap habuk done
tukar sarung bantal dan alas done
dah selesai semuanya baru boleh belunjur kaki lepak tengok tv

Friday, November 17, 2017

:my home - new sofa,new look:

alaaaaaa takdelah baru sangat pun
hari ini genaplah setahun sofa baru aku tueee


kejadiannya berlaku sebelum bersalin Mardhiah lagi 
haritu dalam meniti hari nak bersalin kan Mardhiah
sempat lagiiii aku mengajak laki pergi shopping sofa baru
kemengidaman apekah ini ??? aku pun tak tahu


bila dah beli sofa baru mulalah alih sana alih sini perabot
alang alang dah kan buat sampai puas hati haaaa gitu


tv nya alih di tengah ini
akhirnya berjaya jugak memujuk laki
 supaya alih tv ke kedudukan ini


meja kopi nie biar ditengah tengah senang


ini kawasan tetamu jika tetamu datang bertandang nanti
sediiihhhh rumah tak besar mana beginilah
alih sana alih sini begitu jugak..apepun syukurrr alhamdulilah


dan ini pulak kawasan lepak lepak sambil tengok tv
bila dah selesai semuanya, tup tup esoknya bersalin lah aku


*ader sebab kenapa aku tukar sofa nie ,itu kite cite lain ye

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...