BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, July 19, 2018

:daybed kesayangan:

memang kesayangan sangat
lama dah beli nie..tak ingat dah bila
tapi yang pasti sebelum pregnant kan Mardhiah


memang lama dah mencari tapi tak jumpa yang berkenan di hati
ader yang berkenan mahal sangat pulak huhu
lasttnya aku jumpa yang ini......
ader orang nak jual dan sanggup hantar ke rumah
aku beli secondhand.....preloved item tau
masa dapat tue aku tengok macam benda baru
takde sopek takde calar takde cacat cela langsung
bila dapat macam ni..lagilaaaaa aku sayang kan
walaupun ader yang tanya tanya takmo jual ke??
hahahaha memang takkan dijual......
kalau pindah rumah pun nanti akan ku pikir nak letak di mana

next item yang aku nak sangat adalah ini


baru baru nie jumpa kerusi begini tapi warna coklat huhu
taknak coklat nak putih jugak...baru nampak english hehehehe

Monday, July 9, 2018

:beraya di Terengganu - ziarah rumah sedara:

Hari kedua di Terengganu
pagi pagi dah bersiap nak ke rumah sedara
rumah sedara takdelah jauh jauh
semua duduk dalam kampung yang sama je
cuma aku suka berpagi pagian sebabnya
nanti dah petang panas..anak pun meragam nak tido


Mardhiah memang suka bab melawa lawa ni
jap yeeee Mardhiah kite tunggu papa siap 
papa adalah orang yang paling lambat siap
maka bertabah laaaaaaaaa


ok done jom kite pergi beraya
marissa sooooo excited nak pergi beraya


rumah pertama rumah pak sedara incik b


lama jugak kami di sini hahaha..
lama tak jumpa banyak yang nak disembangkan nya
rumah kedua ketiga keempat tak sempat nak ambik gambar
yang gambar nie ader pun sebab Mirza tolong amikkan

tengahari singgah rumah mak mentua....
petang balik homestay tidokan anak anak


malam kite sambung ke rumah yang lain pulak
papa pun nak pergi kerumah kawan kawannya

hari ketiga di sana kami bawa anak anak mandi laut dulu
kali ni kami bawa ke Pantai Kemasik
 sebab dekat dengan homestay aishah yang kami sewa tu


suka anak anak dapat mandi laut
korang mandilah ye mama takmo.....


panas kot time nie..tak tahan aku hahaha
tengok jap diorang lepas tue mencari tempat berteduh


dah puas mandi ..makan abc pulak
habis lepak kat pantai..kite balik homestay yee
nanti tengah hari nak pergi rumah tok ki
kemudian lepastu nak ke rumah sedara papa lagi

petang kami datang lepak kat Pantai Penunjuk pulak


Pantai Penunjuk nie dekat dengan rumah tok ki
kalau petang petang memang ramai orang mandi manda


dah bagitahu tak boleh mandi sebab ramai sangat umatnya
lagipun dan selalu mandi kat Pantai Penunjuk ni
kalau balik rumah tok ki memang akan mandi di sini

malamnya pulak kami ke rumah adik suami
diorang jemput datang makan malam...


seme pakat nak kelek baby baru..baby Mariam
lama jugak melepak di sini dengan budak2 main bunga ape seme

esoknya hari keempat kami gerak balik ke Sepang
otw balik sempatlah kami singgah ke rumah adik di Lanchang
alhamdulillah done beraya di Terengganu kali ini.

Friday, July 6, 2018

:beraya di Terengganu - Homestay Aishah Kijal:

   raya kelima kami bergerak balik ke Kijal Terengganu
memandangkan kali ni cuti panjang sekali dengan cuti sekolah
maka kami decide untuk memanjangkan trip raya ke sana

seperti yang sedia maklum ..aku kalau balik ke sana
memang akan stay di homestay atau pun hotel
sebab tue kalau nak balik kene plan awal awal
sebabnya nak booking tempat penginapan
kalau lambat alamatnya penuh la.....
penginapan free (rumah mak mentua) sokmo penuh haha
makanya kite beralah jelah nak buat macam mana kan

tahun lepas aku stay di Al-Safina Hotel dekat Kijal jugak
tahun nie kite seme duduk homestay ye anak anak


alhamdulillah homestay aishah ni memang memuaskan hati aku


serba serbi ader ..memang lengkap okeh


peti ais pun ade..bersih pun bersih petinya


bathroom no 2
bathroom no 1 dalam bilik aku


ini master bedroom...


bilik aku dengan anak anak


bilik kedua
lengkap selimut semua haaaa
yang penting selimutnya takde berbau hapak 


bilik ketiga...deco simple tapi cantik
dan yang paling penting bersih dan takde bau


anak anak pun hepi dengan rumah ni
marissa kata cantiknya rumah ni mama...
kenapa rumah kite tak cantik macam ni hahahah


mesin basuh di hujung sini
ampaian semua ader kat area belakang ni

aku siap membasuh lagi....yelahkan stay sampai 4 hari
kalau simpan je baju kotor tue jenuh jugak nak mendobinya


tempat memasak...lengkap periuk sudip kuali semua
pinggan mangkuk cawan semua ada tau dalam almari tu


kemas je dapurnya


panjang jugak rumahnya nie..rasa luas walaupun setingkat
apepun memang puas hati lah dapat stay sini
harap nanti lepas nie kalau balik sana boleh stay lagi di sini

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...