BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, September 21, 2017

:lupa tentang dia:

bukan lupa cuma busy je 
sebab tue tak banyak post tentang Marissa
sepatutnya Marissa ni anak bongsu kami
tapi Allah bagi rezeki lagi seorang anak iaitu Mardhiah
yelah kita merancang Allah jua yang menentukannya

makanya ini lah anak no dua saya


kakak Marissa
kadang penyayang dengan adik
kadang ambil kesempatan pun ye jugak


ini gambar masa dalam pantang
konon nak menjaga adik lah tue
padahal nak menghimpit mama, anak manjalah katakan


rocker adik nie kalau adik tak baring di situ
Marissa yang pergi baring kat situ
kalau tak bagi merajuk pastu cakap kakak nak jugak 
ok fineeee kakak naiklah ...kongsi dengan adik


dengan abang kadang ok
tapi kebanyakannya bergaduh jeeeee
ader je yang tak kene bila mereka berdua bersama 


tue basikal hadiah besday yang ke 3 tahun dari aku
Marissa ader tiga jenis basikal 
tapi sampai sekarang tak pandai naik basikal huhu


ini bersiap nak pergi kedai dengan mak uda
Marissa nie rapat dengan uda nya
nanti uda dah kawen tak dapatlah nak naik moto lagi


abang buat lukisan dier pun sibuk nak melukis jugak
layankan jelah anak manja nie


suka makan nasi impit kosong
pada aku tak sedap pun
tapi pada dier dah sedappp sangat 
makan pun sampai bertambah tambah


suka meliuk lentuk badan tue kalau bergambar
konon MANJA lah padahal memang manja pun


jangan tak tahu walaupun tahun depan saya 4 tahun
tapi saya masih gigih minum susu dari botol
 bukan senang nak buang botol tue
sama je masa nak putus susu ibu begitulah 


kalau bergambar suka buat muka gitu
mana entah dier belajar


teman mama pergi sports day abang Mirza


baru baru nie sibuklah nak pakai tudung
nak pakai tudung pun style shawl
mana lah mak kamu reti nak
mak reti pakai tudung bawal je hahahaha
nasib la ader bokitta, sarung ke dia terus senyum mukanya

Wednesday, September 20, 2017

:Jom ke Kota dan Muzium Lukut:

Assalamualaikum semua
aktiviti hujung minggu baru baru ni
beriadah di Kota & Muzium Lukut

aku memang plan lama dah nak pergi
cuma masa tue takde..masa yang ader pun tak cukup haha
akhirnya malas nak plan plan sangat lah
jom redah je terus ke sana


takde bayaran pun nak datang sini
semuanya free of charge
masuk muzium pun takde bayaran 


dari jauh dah nampak tangga nak menapak ke Kota Lukut tu


sebelum tue kite bergambar dulu dengan meriam
meriam nie semuanya ader nama
tapi maaflah aku tak ingat hahaha
aku ingat satu je nama meriam kat sini  iaitu Meriam Lela


Mardhiah pun suka jenjalan 
cuaca tak panas redup redup je masa aku pergi tu
mungkin sebab pagi lagi kot masa ni 


jauh beno gambar tak nampak muka janji nampak Meriam


tadaaaaaa akhirnya berjaya menapak ke atas


jomlah Mirza kita teruskan perjalanan kita
Mirza suka dan excited je dapat berjalan jalan 
tak sangka anak anak aku semuanya suka jenjalan begini

tapi ini tak sampai lagi ke Kota Lukut tue
Kota Lukut kene naik ke atas lagi huhu


ini jalan menuju ke Kota Lukut


dah tengok ape ader di Kota Lukut
jom kite turun pergi ke Muzium Lukut pulak


berehat sebantar melepaskan lelah 
Mardhiah with nenek...


sejarah Kota Lukut
dibangunkan oleh Raja Jumaat


ini Meriam Lela


sebelum masuk muzium kite bergambar dulu


takde orang pun so kite buat macam rumah sendiri
aku anak beranak dah habis round
tunggu mak aku tak sudah sudah lagi membaca


bersih betul muzium nie sampai boleh baring la anak2 aku
dahla bersih sejukkkkkk pulak tue
kesimpulannya best sangat
sebab ape sebab orang tak ramai hahaha

sedikit info tentang Muzium Lukut bolek klik di sini

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...