BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, June 12, 2018

:done kemas rumah:

alhamdulillah setel jugak misi mengemas rumah
tahun nie takde yang tukar beli baru pun..pakai yang ada je

semalam balik keje terus kemas ape yang patut
tukar langsir..tukar sarung bantal, tukar alas alas yang ada


nasibla minggu lepas dah setel buang sawang dan habuk semua
bilik pun dah tukar bedsheet baru....tuala semua dah basuh

ader jugak mulut mulut berbunyi
"apalah yang nak dikemas kan sangat tu...raya je pun..
entahkan ader orang datang rumah ke tidak"
ohhhemmmmgeeee...sian pada yang berkata kata tue


aku kemas rumah bukan nak menunjuk pada orang
aku kemas rumah untuk kepuasan diri sendiri
suka tengok rumah kemas teratur dan terusun rapi....
puas mata yang memandang.....mata aku lah hahahaha

kalau orang yang datang tue memuji 
alhamdulillah itu dah kira bonus lah kan...hahaha
ape ape pun aku buat sebab aku suka
suka tengok rumah kemas
suka tengok rumah teratur
suka tengok rumah cantikkkkkkkkk
so kepada yang tak suka tue silalah pejam mata haha

Friday, June 8, 2018

:berbaki seminggu je lagi:

yeahhhh seminggu lagi nak raya
macam mana persiapan raya korang semua
persiapan raya kami biasa biasa saja seperti dulu jugak
ape ape pun bersederhana je ...takmo melebih lebih sangat haha
anak anak aku pun dah tak sabar nak beraya tau
setiap hari duk la tanya bila nak beraya ni mama 


tahun nie giliran beraya di rumah aku dulu
schedule planning hari raya macam biasa...
hari raya pertama beraya di rumah sanak saudara di sini
hari raya kedua kami akan ke Perak ke rumah Mak Long
hari raya ketiga kami akan ke Melaka pulak
hari raya keempat berehat di rumah
hari raya kelima aku akan balik ke kampung suami
kemungkinan akan stay di sana 3 atau 4 hari
balik dari sana akan singgah di rumah adik di Pahang
kemudian keesokan harinya iaitu 23/6 kami akan ke Melaka 
kawan baik suami kawen...dah tentulah wajib pergi

itulah plan aku ....ape ape pun kite hanya merancang
semoga Allah permudahkanlah segala urusan kami nanti

Wednesday, May 30, 2018

:percutian singkat di Grand Lexis PD:

sebenarnya tak merancang pun nak bercuti di sini
tetiba pulak adik aku si bongsu tue mengajak
maka jom lah kite ke sini lagi buat kali ke dua
kali pertama pada 2015 


percutian pertama tahun 2018 hahaha
walaupun singkat masih lagi jugak percutian kan kan haha
awal tahun ini husband sibuk ulang alik ke US
maka tak sempat kami nak bercuti ke mana mana huhu


kami stay dua hari satu malam je (28hb April)
cukupla satu malam ...nak bagi anak anak mandi kolam 
sambil sambil tue abah dan adik aku memancing


seperti biasa biliknya memang luas gilaaaa


kali ini kami ambik bilik atas laut...


teruja haaa duk teropong dalam laut


lepas adik teropong, kakak pulak teropong 
mama nampak ikanlah.....ye ye je marissa ni
sekali aku tengok memang nampak ikannya


yang bestnya private pool lah
anak anak tengok kolam dah tak sabar nak mandi


jalan jalan yea tengok bilik


hamboiii marissa kemain posing atas katil
dier kata ini katil dier....katil mama sebelah sana haha


yang nampak pintu tue toiletnya


dapur...bersusun dah makanan kami haha


duk spotcheck ape lagi lah tue 
abang takde....ikut tokwan n adik aku p jenjalan kat luar


akhirnya dapat jugak mandi pool ye
marissa acah acah takut
dah pakai pelampung pun takut jugak
nak mama nak mama sighhh


adik jugak yang relax....takde hal lah budak ni
memang tak tahu takut langsung huhuhu
keje diorang mandi mandi mandi
mama lepak dalam bilik tengok movie hahaha


sebelum checkout meh kite jenjalan dulu


gambar kenangan tepi bilik...
dah dah jom kite p cari makan dulu lepastu balik rumah

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...