BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, November 22, 2017

:rumah banyak habuk:

haishhh bertabah lah rumah banyak habuk nie
sehari sapu dua kali pun tak cukup masih berhabuk
setiap minggu pulak memang wajib vakum rumah
kalau tak vakum macam tak kene je rasa hahahahahaha
lagipun anak aku si Mardhiah kan ader Eczema
makanya kenelah selalu bersihkan rumah


vakum baru hasil rembatan dari senheng
personal review aku memang best pakai vakum nie
ader button pada pemegangnya.
button on/off, min/max and medium

sebenarnya tak plan pun nak beli yang baru
 sebab vakum yang lama masih elok lagi
 bawah tue vakum lama aku (vakum free hadiah kawen)


dah lama okeh vakum tue dah nak masuk 9 tahun dah
tapi sebab paip nye semua pecah dah tak boleh pakai
cari spare part pun payah beno sampai berbulan tak jumpa
kalau ader pun tak fit dengan vakum aku tue
sudahnya pasrah jelah beli yang baru 


tudiaa hasil memvakum satu rumah,banyak giler habuk
ini rumah aku lah yang setiap hari sapu nie
kalau rumah jenis tak bersapu tue 
tak tahulah kan banyak mana habuknya oppsss


vakum done
mop done
susunatur done
lap habuk done
tukar sarung bantal dan alas done
dah selesai semuanya baru boleh belunjur kaki lepak tengok tv

Friday, November 17, 2017

:my home - new sofa,new look:

alaaaaaa takdelah baru sangat pun
hari ini genaplah setahun sofa baru aku tueee


kejadiannya berlaku sebelum bersalin Mardhiah lagi 
haritu dalam meniti hari nak bersalin kan Mardhiah
sempat lagiiii aku mengajak laki pergi shopping sofa baru
kemengidaman apekah ini ??? aku pun tak tahu


bila dah beli sofa baru mulalah alih sana alih sini perabot
alang alang dah kan buat sampai puas hati haaaa gitu


tv nya alih di tengah ini
akhirnya berjaya jugak memujuk laki
 supaya alih tv ke kedudukan ini


meja kopi nie biar ditengah tengah senang


ini kawasan tetamu jika tetamu datang bertandang nanti
sediiihhhh rumah tak besar mana beginilah
alih sana alih sini begitu jugak..apepun syukurrr alhamdulilah


dan ini pulak kawasan lepak lepak sambil tengok tv
bila dah selesai semuanya, tup tup esoknya bersalin lah aku


*ader sebab kenapa aku tukar sofa nie ,itu kite cite lain ye

Thursday, November 16, 2017

:bekal minggu ini 4:

hurmm tak tahu nak cerita ape, makanya jom layan bekal aku
throwback namanya sebab minggu nie aku berpuasa



nasi+salad+ayam goreng kunyit plus halia banyak sikit


nasi+salad+ikan masak asam (cencuan)


hari malas kite bawa ini saja


nasi+ikan goreng+salad+ ikan singgang pedas


nasi+salad+kari daging

last mesti daging jugak.tak lalu jugak hari hari nak telan ikan

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...