BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, February 14, 2018

:percaya dengan rezeki Allah:

harini 14 February sudah setengah bulan 2
adik aku pun dah selamat kawen 2/2/2018.......
alhamdulillah Allah permudahkan segala urusan 
walaupun bermacam macam rintangannya
hurm selamat dah semua adik beradik aku dah kawen


husband aku pulak dah dua bulan tak balik Malaysia
bukan sengaja tak balik tapi tak dapat nak balik
hujung bulan 1 haritu die dihantar ke US keje di sana
katanya selama 9 bulan huhuhu...harap raya dapatlah balik
kalau tak dapat balik nak buat macam mana kan 
dah masuk tahun ketiga nie redha jelah
aku ok je kat sini dengan anak anak..lagipun parents aku dekat
dioranglah yang banyak menolong aku uruskan hal anak anak

ikutkan memanglah rasa bersalah menyusahkan diorang
tapi itulah diorang yang willing nak buat itu semua
lagipun anak aku 3 orang tue jelah cucu cucu diorang
plan asal memang nak ambik maid tapi diorang cakap tak payah
tak percaya diorang dengan maid maid nie semua
diorang lebih rela menjaga cucu sendiri dari bagi maid yang jaga
alhamdulillah lah dapat parents begini.....
yang tak berkira dengan anak cucunya...haha
janji  diorang hepi dapat tengok cucu membesar depan mata

Mirza dah Tahun 2, Marissa pulak dah masuk tadika
tinggallah Mardhiah peneman duka lara nenek n atuk di rumah

aku pulak masih di tempat keje lama (setiaaa sangat nie)
bersama kawan kawan lama (yang nie pun setia hahahaha)
tahun ni nampak macam positif sikit ah keadaannya
alhamdulillah kami semua dapat bonus...rezeki terpijak
walaupun tak banyak tetap bersyukur ader jugak rezeki anak anak
rasa misi mencari kerja baru dah lama berkubur kot haha
bukan tak mahu ke tempat lain tapi dah selesa di sini
kalau ke tempat lain banyak benda lain nak pikir pulak
takpelah aku percaya rezeki Allah ada di mana mana

Wednesday, January 31, 2018

:Muzium Kapal Selam Melaka:

hari terakhir di Melaka...lepas checkout
 kami menuju ke Pantai Klebang


sebab ke sini adalah kami nak ke Muzium Kapal Selam
dah berjanji dengan Mirza nak bawa dier ke sini
Mirza memang jenis sukakan kapal kapal ni
tak kisahlah kapal tue di udara ke atau di darat


ramai dah orang kat sini


walau cuaca nampak mendung tapi panas sebenarnya


tue haaaa kapal selam di belakang sana


excited Mirza dapat naik kapal selam
macam macam soalan tanya tak sempat nak study dulu
tanyalah papa kamu Mirza dier lebih tahu


Marissa takmo naik takutttt hahaha


Mardhiah muka masam je kenapa tue ..bosan eh???


dalam nie memang sempit..muat muat je
kalau tertembung dengan orang lain 
pandai pandailah selisih supaya tidak bersentuh


bilik tido seorang tentera laut
kecik sangat katilnya..


ini dapur mereka...kecik dan sempit
pandai pandai la sesuaikan diri hahahahaha gitu


dah jem ...sebab ader area area yang sempit 
memang susah kalau nak selisih


bilik enjin


apa pandang pandang...


bilik pelancar topedo

dah setel jomlah turun...berjurai dah peluh mama


bawah perut kapal selam nie ader
 kawasan di mana korang boleh tengok video


kapal fighter pulak



tak tahulah ape nama nya...


fighter jet dulu dulu


ini kot nama nya....hahaha.aku tak tahu

dah setel cepat cepat masuk kete..panas gileeee
lepas tue jenjalan area klebang dan makan di situ
lepas makan terus gerak balik ke rumah
setel percutian 3hari 2malam di Melaka..alhamdulilah

Tuesday, January 30, 2018

:Toy Museum The Shore Melaka Part 2:


Mardhiah in action


jamu mata dengan macam macam jenis mainan


atuk dan pakcik dino


apelah yang diorang bincangkan tue


Mardhiah pun dah pandai pilih pilih mainan


suka lettew..tengok aje tau..
nasibla bukan sejenis meraung nak jugak toys tu


Marissa bersama orang kerdil


its mine +_____________+


apelah yang ditengoknya tue..geram tak dapat gapai kot


Marissa tak sudah dengan barbie dan princess


haaaaaaaaaaa melekap ko muka kat cermin


ok dah jom pusing lagi sekali hahaha


tengok lah puas puas Mirza


beria nak posing



banyak jugak jenis iron man ni


layan jelah 


tak sudah lagiiiiiiiiiiiiiiii


IRONMAN


Marissa main game 
tak sampai tapi gagah melompat lompat sambil tekan skrin


mak nak jugak hahahahaha


HULK


Mirza dengan Lori tak dapat dipisahkan


kumpulan pakaian seragam


TRANSFORMERS


mehla bergambar dengan mama pulak


main bergambar je tapi tak kenal sape tu


yang nie pun tak tahu makhluk ape
ULTRAMAN mungkin


si sut hitam tue adik SUPERMAN mungkin
dahla jomlah balik.....mama dah lapo
adik pun dah takmo duduk diam tue nak susu


area lego...tapi bukan legoland tau


byeeee jumpa lagi
nextttt entry hari terakhir kite di manakah....

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...