BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, January 16, 2018

:Bandar Melaka & Melaka Rivercruise :


the next day....pagi jenjalan area bandar melaka


ramai dah orang lepak area sini
memula kami letak Mardhiah dalam stroller 
pastu dah separuh jalan rasa leceh pulak 
simpan stroller dukung saja senang
papa die kan ader so bagi papa dier dukunglah hahaha


adik pakai topi dier pun nak jugak 


tak naik pun tak larat nak mendaki atas sana


haaa ramai orang kan


tengok je tak masuk pun kali nie sebab penuh orang


jenjalan sudah lah hahaha


panas dah time ni hohoho


Mirza lah ni yang beria ria nak naik sangatttttt
maka jomlah kite naik Melaka Rivercruise


sukalah dier dapat lepas bebas


senyum cover gigi dier hahahaha


Marissa muka masam takmo naik cruise
sebab katanya nanti ader buaya hahahaaaaa


tengoklah Marissa tue muka masam je
saya pasrah saja hehe


jauh jugak cruise nie pergi
masa 15 min pertama Mardhiah ok lagi
lepas tue tralalalalala lah aku Mardhiah dah mula meragam


bagi air lah..bagi biskut lah takmo bagi dier merengek
jenuh jugaklah nak bagi dier duduk diam hahaha

dah sampai darat legaaaaa....
berjalan pulak ke dataran pahlawan


pergi sana bukan nak shopping tapi nak makan mcd
saja cari tempat sejuk nak bagi anak anak bertenang sedikit
alhamdulillah semuanya makan dengan tenang

makan kenyang kenyang ye..lepas nie nak berjalan lagi
ke manakah kite....okeh nextttttttttttt

Monday, January 15, 2018

:Asam Pedas Gearbox dan aktiviti malam hari:




yaaaa jom makan asam pedas gearbox melaka
tak pernah pun makan di sini ..saja mencuba mana tahu sedap


ini budak tak reti duduk diam tau


yeayyy dah sampai..husband dan anak anak je makan
aku makan nasi goreng pattaya je
asam pedas ai tak boleh makan tau sebab ader belacan


kite berdua makan nasi goreng pattaya je 
tanya husband sedap tak asam pedas nya
husband cakap sedap sangat terbaik
anak anak pun makan banyak
jarang anak anak aku makan banyak ni
mungkin kenelah tue selera dengan mereka


lepas makan kite ke sini pulak..nasib ader parking tau
meriah gileeee kat sini..semua ader tau
beca kalerful, foodtruck, pastu uptown eh meriah sangat lah


Marissa request nak naik beca Hello Kitty


waaa bukan anak je suka...mak nye pun suka jugak
aku kan peminat Hello Kitty


Mirza dan papa nya naik beca lain....Didi n Friends 


lepas naik beca seround kite jenjalan area foodtruk
tengok tengok aje...tak beli pun sebab kenyang lagiiiii


dah tak tahu nak kemana jomlah kite naik Menara Taming Sari
kebetulan sangattt....last trip tak ramai orang 


kali kedua bagi Mirza
kali pertama bagi Marissa dan Mardhiah


naik malam banyak tengok lampu lah


dah semakin tinggi..dari atas nampak deretan beca


sungai Melaka dan kapal di atas darat


ok done jom balik...tak larat dah mama dari pagi berjalan

Thursday, January 11, 2018

:menyesal stay di Bayou Lagoon Park Resort Melaka:

ye ye yeeeee aku menyesal book hotel ni
lepas nie kalau nak ke Melaka lagi aku nak cari hotel lain
menyesal gileeeeeeeeee okeh!!!!!


reason aku book sini sebab hotel nie ader taman tema air
so bolehlah anak anak aku enjoy kan
takde makna nya nak enjoy...bilik pun kotor inikan pulak pool tue
dahla orang ramai..confirm confirm kotor
memang takla nak bagi anak anak aku mandi kat situ
lepas nie no more lah...inilah kali terakhir
 yang TERAKHIRRRRRR


bilik kotor ye puan puan


lantai bercapuk macam tak disapu dan mop


bilik air pun takdelah bersih sangat..so so jeeeee


 dan tadi masuk je dah bau lain macam tau
aku mencari lah satu bilik nie bau ape nieeeeeee
rupanya cadar selimut dan sarung bantal bau kepam
yeeeeeeeeeeeee bau kepam orang dah tido
tak tukar ke ape nie..hadoii teruk benar servis diorang nie
aku bayar kot...lepastu aku stay untuk dua malam okeh please la


aku sudah tidak dapat menahan sabar dah nie
aku suruh suami col dan komplen
dier kol bahagian room servis takde orang angkat
kemudian dier call direct ke receptionist 
dier komplen sekian sekian sepertimana aku komplen tadi
nasibla laki aku yang col so nada tue boleh di kawal lagi
kalau aku ....memang tak boleh dikawal dah la

lepas komplen lama pulak nak tunggu room servis tue datang
datang kemas tukar pun aku still tak puas hati jugak
buat keje ala kadar je....tukar cadar n selimut pun tak reti okeh
dahla yang datang bau badan busuk gileeee satu bilik berbau

gerammmm okeh.dahla tunggu punya lama baru dapat bilik
bila dah dapat bilik..bilik nya macam TAIK..
maaflah memang aku geram dan tak puas hati sehingga ke hari ini


makanan pun so so je..
aku tak turun malas nak makan di situ


malam jomlah kite keluar membawa hati yang lara
lepak bilik pun tak best sangat...sendu je

*laki suruh cancel je stay di sini cari hotel lain
tapi kan musim cuti sekolah confirm hotel lain pun penuh

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...