BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 20, 2017

:Bercuti di Resorts Wolrd Kijal - Day 1:

Ya Allah malasnya lahaiiii nak update blog nie
kenapa entah padahal banyak je benda nak cerita huhu


kakak tido dalam carseat..adik tido atas riba mama
adik takmo duduk dalam carseat nie tau
nasibla sepanjang perjalanan dier tido dan tak banyak kerenah


hahaha abaikan muka sememeh takde makeup tue
bertolak pukul 6 pagi memang takdan lah nak makeup bagai
lepas solat subuh je sarung tudung dah sudah
alaaaa pagi pagiii takde sape pun nak tengok kan 


pukul 11 pagi kamidah selamat sampai di Kijal
pukul 12 tengahari dah boleh checkin hotel
kali nie aku book Resort Wolrd Kijal
tiga hari dua malam di sana


cantik bahagian lobinya...five star lah katakan


checkin sekejap je tak payah nak tunggu lama
masa checkin pun staff tue tanya nak bilik macam mana
katil king atau dua super single...aku pilih king senang besar


walaupun interior dalaman nya berwajah lama
 tapi seriusss bersih sangat tau..sangattt
karpet tue ko takkan nampak langsung habuk ke rambut ke
betapa bersihnya bilik ini..memang 5 star lah aku bagi


husband tengah menyusun barang barang


kakak tue ape lagi mengadap kartun lah tu



adik pulak amik kesempatan nak merayap
sampai ke bilik mandi dier pergi tau, memang kene tengok


takde balkoni..hanya ader tingkap
bukak tingkap nampak pemandangan dibawah


pemandangan luar bilik..nampak kolam kanak kanak
cuaca haritu mendung..angin pun kuat


yang nie kolam orang tua...6 kaki ye dalam nye
nampak laut bergelora di hujung sana


bath tub memang wajib ada


bilik shower yang bersih


toilet macam nie lulus sebab ader paip air


besar bilik mandi nie tau...
yang penting semuanya di asingkan


panaskan lauk yang ada lepas tu makan dalam bilik
aku bawa bekal ayam masak merah, daging masak bali
pasta goreng, lepat cendol dan buah


lepas makan ingat nak keluar tapi sebab hujan lebat sangat
lepak lah dulu dalam bilik bagi anak anak mandi tub
dah penat mandi main air...diorang tido pulak


pemandangan dari bilik kami


nampak menarik lantai lobby hotel nie kan
orang ramai je tapi sebab hotel nie besar takde nampak crowded


petang jugaklah kami baru gerak ke rumah tokki 

0 comments:

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...