BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, November 1, 2017

:Raspberry Leaf Tea sebagai natural inducer:

sebelum bersalinkan Mardhiah tahun lepas aku minum teh ni
rasanya sedap rasa masam masam manis gitu
manis buah ..so tak payah nak tambah gula 
sepatutnya minum masa usia kandungan 36 minggu
tapi aku lambat sebab 38 minggu baru nak minum



aku google baca teh ni bagus sebagai natural inducer
aku baca di blog irine nadia lah
sebenarnya banyak je kebaikan raspberry tea leaf ni

- memudahkan menghadapi gejala lemah di waktu pagi (morning sickness)
-mencegah gusi dari berdarah terutamanya untuk wanita mengandung
- mengendurkan otot otot di sekitar pangkal rahim (uterus)dan pelvis ketika "contraction" bagi membantu proses kelahiran bayi dan juga placenta.
- ianya juga mengurangkan pendarahan berlebihan selepas bersalin
- menenangkan rahim ketika peringkat akhir menunggu kelahiran

dan banyak lagiii...nak tahu lagi ape kebaikan raspbery leaf tea nie
korang boleh google sana haha

*entry throwback lagi hahaha

0 comments:

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...