BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, October 27, 2017

:therobekkk raya 2017 - Hari Raya Pertama:

 Ahad 25 June 2017

Selamat Hari Raya Aidilfitri

lepas sembahyang raya dan sudah bermaaf maafan
jom kite pergi makan dulu
alang alang pihak hotel dah sediakan makan tue


makanan seme tema makanan Arab
owner hotel nie orang Iraq tau 
berkawen  pulak dengan orang terengganu
lepas tue bukak hotel style arab gini


adik takde baju kurung so pakai jelah gaun di pagi raya


aku tak makan sebab nak simpan perut
 nak makan kat rumah mertua


husband pun tak makan jugak minum teh je
nampak tak belakang tue ramai
tue orang kampung suami jugak
stay di sini sebabnya alasan sama macam aku

gambar di rumah mentua tak ada huhuhu
bapak mentua tak sihat...
mak pulak sibuk dengan orang datang umah
aku pulak sibuk menolong mak di dapur..
ecehhhh sibuklah sangat kan
makanya takde gambar kami sefamili di sana


ini gambar dalam kete nak ke rumah sedara
berlemuihhh dah muka aku huhu
pipi Mardhiah pun dah mula merah masa nie panaskan


sampai umah sedara Mardhiah p bantai menangis
orang geram nak dukung dier, dier pulak takmo kat orang
sebelum orang amik dier..baik dier menangis dulu haha

sudahnya aku try masukkan dalam buaian
memula dier macam tak nak sebab tak pernah tido buai
lama lama dier tertewas jugak hahahahaha
lama okeh dier tido, baru senang mak nak borak borak

dalam pukul 3 kami balik ke bilik
Mirza n Marissa pun mengantuk haaa nak tido
malam lah pulak kite sambung jenjalan ye



jom kite ke rumah sedara 


ini mak sedara laki aku
budak budak suka datang ke sini
sebabnya kawasan rumah luas lepastu ader gazebo diluar rumah


adik pun suka haaaa, nasiblah tak menangis macam siang tadi

dah jom balik ...bapaknya ajak pergi rumah kawan pulak


kawan husband dari bujang sampailah anak 3
dari badan kecik sampai badan dah mengembang masing2
ini lah rumah last malam tue..
dah dah le tue, kita sambung esok pulak ye


balik bilik masing masing kelaparan
nasibla ader bawa bekal makanan (yang agak banyak) haha
mirza tengah makan bubur nasi segera haha
makanan lain ader je tapi dier takmo


kakak nak makan jugak tapi nak makan nasi impit
nasi impit kosong je takmo rendang takmo serunding


makanlah kakak ...
nak makan atas katil haa jangan terabur sudah


adik dah kenyang....mata duk tengok tv je


pipi nampak dah merah sikit sikit huhuhu......
k nextttt day pleaseeeeeeeeee

0 comments:

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...