BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, September 6, 2017

:My Home- English Style lah sangatttt:

ala ala english style lah sangat kan hahaha
asal decoration rumah aku bukan begini
asalnya deco rumah aku takde tema 
temanya asal boleh saja hahaha yang penting matching

haishhhh entah bile la tetiba TETIBA okeh
TERMINAT pulak dengan english style
tak tahulah kene tema ke tak nie hahaha
hentam sajalah walaupun semuanya perabot murah jek


itu daybed kesayangan aku, aku beli preloved jeeee...
rezeki aku dapat harga murah siap dengan tilam dan sarung lagi
tuan asal siap hantar depan rumah lagi hehe 
condition tip top macam tak pernah guna..tilam pun bersih
bila aku tanya tuan asal tue..dier jawab memang tak guna pun
beli daybed nie buat perhiasan je lastnya letgo pada aku


walau susah nak tukar alas nya tapi aku gagahi jugak
sebab ape??? sebab aku MINAT.bila minat semua boleh jadi


disebabkan banyak corak bunga dalam rumah aku nie
makanya langsir kite beli yang plain gitu sudah
tempah di mana? semestinya aku tempah di Nilai3 



semua sarung bantal nie aku beli sikit sikit
ader murah aku ambik...kalau mahal tak amik hahaha
bukan kedekut cuma kene jadi pengguna yang bijak
ader yang di beli online dan ader jugak yang di beli offline


perhiasan perhiasan nie ader yang di beli 
dan ada juga yang diberi orang 
dan ader jugak hasil kumpul suka suka
rak bentuk rumah tue ihsan dari mak aku
asal warnanya coklat memang tak cantik (di mata aku la)
tapi aku cat semula warna putih (baru nampak cantik)


yang ini keje anak dara aku Marissa...
Marissa nie suka sangat main susun susun kat sini tau
teddy bear hasil kumpul dari zaman aku bujang
dah kawin turun pulak ke anak anak....


tengok rumah orang ader "hanging pillow" 
aku pun teringin jugak hahahaha 
rak putih tiga tingkat tu aku beli di Nilai 3 je tau
seriusssssss murah sangattttt berbaloi la beli di situ 


nie haaa satu set hanging pillow aku tempah hahaha
tempah di mana? tempah kat instagram
aku punyalah suka masa dapat benda alah nie, comel sangat


meja nie sekejap alih ke sana, sekejap alih ke sini pulak
lampu tue aku suka sangat sebab ianya menepati tema aku
first time aku tengok terus aku booking
nasib ader satu je berkenan kalau ader 2-3 habisla poket


maafkan frame gambar yang masih kosong haha
tukar alas lagi....patchwork pun banyak dah dalam koleksi aku
ader yang 2 in 1, 4 in 1, 6 in 1 ikut lah corak mana yang aku suka
setakat ini pembelian yang dilakukan memang membuahkan hasil
tahu kenapa??? memang aku duk pakai selalu pun ...
maknanya takdelah beli pastu simpan tak pakai pakai langsung


last but not least perhiasan di atas nie
asal nya main letak letak je tau, sekali dah jadi begini
maafkanlah tangan aku yang tak berapa nak kreatif nie hahaha

ape ape pun aku masih sukakan tema english style ini
cuma satu jelah yang ko kene bertabah...HABUK
entah kenapa rumah aku nie banyak sangat habuknya
ko kene rajinla lap habuk habuk di semua perhiasan ini
aku dulu rajin sekarang ader malas sikit laaaa
tapi since anak aku tak boleh kene habuk so aku kene rajin semula

adekah ini petanda untuk aku supaya membeli "air purifier"? haha

asalnya malas nak cerita pasal deco deco rumah nie
tapi atas permintaan seorang kawan makanya wujudlah entry ini.
sebenarnya nie deco lama sebelum bersalin kan Mardhiah lagi
selepas bersalin rumahnya dah di deco cara lain pulak haha
perubahan tue nanti kite up pada entry yang lain pulak okeh byeeeee

0 comments:

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...