BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, September 20, 2017

:Jom ke Kota dan Muzium Lukut:

Assalamualaikum semua
aktiviti hujung minggu baru baru ni
beriadah di Kota & Muzium Lukut

aku memang plan lama dah nak pergi
cuma masa tue takde..masa yang ader pun tak cukup haha
akhirnya malas nak plan plan sangat lah
jom redah je terus ke sana


takde bayaran pun nak datang sini
semuanya free of charge
masuk muzium pun takde bayaran 


dari jauh dah nampak tangga nak menapak ke Kota Lukut tu


sebelum tue kite bergambar dulu dengan meriam
meriam nie semuanya ader nama
tapi maaflah aku tak ingat hahaha
aku ingat satu je nama meriam kat sini  iaitu Meriam Lela


Mardhiah pun suka jenjalan 
cuaca tak panas redup redup je masa aku pergi tu
mungkin sebab pagi lagi kot masa ni 


jauh beno gambar tak nampak muka janji nampak Meriam


tadaaaaaa akhirnya berjaya menapak ke atas


jomlah Mirza kita teruskan perjalanan kita
Mirza suka dan excited je dapat berjalan jalan 
tak sangka anak anak aku semuanya suka jenjalan begini

tapi ini tak sampai lagi ke Kota Lukut tue
Kota Lukut kene naik ke atas lagi huhu


ini jalan menuju ke Kota Lukut


dah tengok ape ader di Kota Lukut
jom kite turun pergi ke Muzium Lukut pulak


berehat sebantar melepaskan lelah 
Mardhiah with nenek...


sejarah Kota Lukut
dibangunkan oleh Raja Jumaat


ini Meriam Lela


sebelum masuk muzium kite bergambar dulu


takde orang pun so kite buat macam rumah sendiri
aku anak beranak dah habis round
tunggu mak aku tak sudah sudah lagi membaca


bersih betul muzium nie sampai boleh baring la anak2 aku
dahla bersih sejukkkkkk pulak tue
kesimpulannya best sangat
sebab ape sebab orang tak ramai hahaha

sedikit info tentang Muzium Lukut bolek klik di sini

0 comments:

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...