BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, August 23, 2017

:Eczema Semakin Teruk:

okeh jom kite sambung bercerita 

hurmmm eczema Mardhiah menjadi semakin teruk
sampai luka dan berdarah huhuhuhu


bile dah luka begitu tentu pedih kan
nak mengelakkan dier menggaru lagi area yang dah luka tu
aku sapu aloe vera gel lepastu tampal plaster kecik
kadang memang kene tampal plaster
kalau tak tampal nanti darah tue nonstop mengalir huhu


bila worst aku kerapkan sapu aloe vera gel 
dan juga krim buds tue....
so cepatlah baik semula pipi Mardhiah


cepat baik cepat menjadi semula huhuhu
pening dah aku tak tahu nak buat cmner
macam-macam supplement dah makan tak jalan jugak
macam macam ubat dah makan pun tak jalan jugak

itu semua aku yang telan sebab aku breastfeed kan
dengan harapan aku makan dapat ke anak
kemungkinan ader yang menjadi la cuma tak nampak sangat

paling worst sampai Mardhiah demam
demam tak kebah kebah...jahat sungguh virus nie
tak pernah Mardhiah demam seteruk ini 
demam sampai kene neb...menangis nangis dier huhu


sian haaa demam dengan eczema tengah flare gitu
masa demam nie dier banyak tido je tau
 doc bagi ubat demam , antibiotics sebab demam dah lama,
lepastue ubat allergy dan ubat selsema
banyak sangat makan ubat kot tue tido je
kesian anak mama nie huhuhu


selepas tiga hari ...
demam dah takde..eczema pun menghilang
eczema mungkin hilang sebab makan ubat allergy kot
doc pun ader bagi ubat sapu iaitu 
krim aquos dengan krim atopiclair
aku sapu lah since doc kata krim tue safe dan takde steriod
alhamdulillah syukur sangat


yeahhhh happy baby


actually eczema Mardhiah still ader tapi tak terukla
teruk bermaksud sampai berdarah darah

masa seminggu sebelum puasa aku ke Jusco Seremban 2
untuk shopping baju raya anak anak
kebetulan sangat suami balik time tue kan haha

semasa di Jusco tue seme mata tertumpu pada anak aku
pipi Mardhiah merah merah gitu kan
so ramailah yang tegur dan bertanya kenapa 
Allahu masa nie rasanya aku sampai dah tak tahu nak jawab ape

dan sampailah mak aku terjumpa dengan sorang aunty ni di JJ
dier bagi petua untuk hilangkan eczema nie
bukanlah hilangkan terus....cuma kurangkan gatal eczema nie
petua nya:pucuk daun jambu rebus dan air rebusan 
tadi bila dah suam mandikan dan sapu 
pada bahagian yang ade eczema

balik rumah terus je aku cuba..,,,3 hari aku mencuba
alhamdulillah nampak hasilnya
Mardhiah kurang menggaru dan eczema menjadi kering

tapi proses nak hilangkan eczema tue lambat
aku dah tak sabar sebab tak lama lagi dah nak raya oiiiiii


aku pikir macam mana nak raya dengan muka anak begini
bukanlah aku malu ....aku redho sebab anak anak aku seme begini
cuma Mardhiah nie je yang paling worst eczema nya

aku pikir masa raya mestiiiiiiii ramai orang 
macam mana aku nak menjawab setiap satu soalan 
soalan yang keluar dari mulut depa tue
ader pulak yang cakap aku tak reti jaga anak haishh
ader pulak yang suggest stop breastfeed hurmmm
hanya yang pernah mengalami je memahami keadaan aku

*dah 3 bulan Mardhiah nye eczema begini sob sobs

0 comments:

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...