BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, January 23, 2015

:Happy 1st Birthday Marissa:


happy first birthday sayang
semoga kamu menjadi anak yang solehah 
semoga kamu menjadi anak yang pandai dan berjaya
semoga kamu menjadi anak yang mendengar kata kedua orang tua nya

Tuesday, January 20, 2015

:perasaan:

perasaan aku tak sama dengan yang dulu
perasaan aku kini lebih stabil
yeah lebih stabil..walau kadang kadang terpesong jua
biasalah manusia...aku bukan patung cendana
duduk berdiri tegak tanpa apa apa perasaan
perasaan ...perasaan....perasaaan
tak tahu ape yang nak diluahkan oleh perasaaan ini

Monday, January 19, 2015

:lajuuu je:


sejak sejak dah boleh berjalan nie laju je
 tak sempat aku nak kejar
lagiii dikejar lagiii laju dier lariiii
jatuh pun selamba rilek jeee bangun berjalan balik
takde adegan nangis nangis kememeh 

selamba rilek pun tapi dengan rumput dier allergik
aku saje try letak dier atas rumput ...dier kaku je kat situ haha
pastu marissa menyangkung....buat buat cabut rumput 
dier tak nanges tapi kaver..kecik kecik dah pandai kaver ye

hari jumaat nie genaplah setahun..insyaALLAH
papa takde maka kite celebrate kite jelah ye nak huhuhu

Wednesday, January 14, 2015

:tak memilih:

tak tau dah nak cuba menu ape
 main belasah je letak ape yang ader dalam peti ais
kadang ader kubis bunga aku letak  campurlah papepun
kadang ader kentang jee aku masak campur dengan cheese
kadang ader carrot dengan tomato jeee...jadiiiii
kalau dah takde sangatttt stok terpaksa la pergi beli


nasiblah marissa jenis tak memilih 
makan je ape yang aku sediakan hehehe


ini pulak pasta telur campur cheese kesukaan marissa
bosan jee dier tiap hari makan nasi
saje haritu aku try pasta...suka pulak marissa
nak nak aku letak cheese..lagiiii dier suka hahaha

setakat nie aku just bg marissa sayur n buah je
ikan dan ayam tak diperkenalkan lagi
nie dah nak masuk setahun boleh kot cuba

Monday, January 12, 2015

:Taski & Tahfiz Elit Al-Furqan:

alhamdulillah pagii tadi aku hantar mirza pergi school 
orang lain seme mak bapak hantar
mirza je mama yang hantar +_____+
takpelah nak...tak kisahla sape yang hantar 
janji awak belajar rajin rajin yeeee


malam tadi dah pesan siap siap pada Mirza
mama tak tunggu tau..mama hantar pastu pergi keje
Mirza pun jawab..."ok mama....."
Alhamdulillah pagi tadi Mirza ok jeeee.
cikgu cikgu pun seme dah kenal Mirza alhamdulillah
sebab aku start hantar Mirza dari minggu lepas lagiii
saje je hantar awal bagi Mirza biasakan diri di sana

 school mirza sebenarnya ader dua sesi
Sesi Pagi dan Sesi Petang
Sesi Pagi belajar akademik
Sesi Petang pulak belajar agama dan tahfiz
boleh je kalau nak amik sesi pagi je...
tapi dah alang alang aku amik terus dua sesi

Thursday, January 8, 2015

:separuh jiwa ku pergi:



Wednesday, January 7, 2015

:ww:percuma:


beli headband dapat bekas comel percuma
kat mana?kat ig ohbabygirlheadband

Tuesday, January 6, 2015

:1st day in school:

arinie 1st day mirza pergi school tau


hurm ekceli school mirza bukak 12 hb....
tapiii di sebabkan ramai parent tak tau nak letak anak
diorang kat mana minggu nie 
so pengurus tadika mirza decide untuk bukak awal
tapiii tak belaja lagii lah..just suai kenal jee dulu
dan tak perlu pakai uniform lagiiii...

malam tadi sibuk benar anak aku tue menyiapkan beg dier
amik buku..baju..seluar dan keperluan harian
pastu isi air masak dalam bekas air dier
dan dier siap tanya aku lagi esok mirza nak bawa bekal ape
sebenarnya tadika mirza sediakan je makanan
tapiii kalau nak bawak makanan sendiri pun boleh jugak
so pagi tadi aku bekalkan bihun goreng jeee

nampak happy je Mirza nak pergi sekolah
bangun awal..mandi dan bersiap
takde dah nak merengek rengek macam sebelum ni
sampaikan ticer Mirza pun tegur...
bagus mirza happy dan ceria je pagi pagi
harapnya berterusanlah keceriaan Mirza tue hehehe

:hello 2015:


permulaan tahun baru yang baik
alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah


:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...