BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Tuesday, September 30, 2014

:fakta sebenar mengenai baby carrot:

Monday, September 29, 2014

:pertanyaan tentang patchwork:

aku dapat pertanyaan ini di emel aku pada hari yang sama
aku post entry berkenaann patchwork aku tue


first emel adik sara nie tanya murah ke aku beli patchwork nih?
lepas baca aku terus reply emel sara
aku cakap aku beli dari mak sedara aku dengan harga rm130
dan aku bagitau kalau dier nak boleh beli di GM KLANG 
sebab kat sana boleh tawar dan aku rasa rm100 satu set boleh dapat dah
pastu adik sara nih reply...dier kata dier duk Pahang...jauhnyeee dik
dan dier siap pesan suh aku rajin rajinlah update 
sebab dier suka baca blog aku (maluuuuuuu sekejap)
blog membebel ntah pape nih pun ader jugak pembaca nye
thanks to adik sara...thanks for the emel 
and also thanks sebab menjadi pembaca tegar blog akak...

Thursday, September 25, 2014

:patchwork idaman hati:

hye korang......
dapat jugak aku memiliki patchwork niii
sebenarnya lama dah mengidam nak pakai....
tapiiii tengok harga seme mahal mahal jek

sekali masa dalam pantang tue mak sedara bawakan
mak sedara iolls memang tokey pactchwork niee
banyak jugak dier bawa harituuuu
tapi aku amik satu set je bahahaha..jadilah kan
aku nak try dulu...tengok best ke idok cadar patchwork nih


ternyata memang bestttt sangat..sejukkk je cadar ni
nak nak kalau umah ader aircond lagilahhh nyenyak tido
cadar patchwork nih pun tak payah beria nak kemas sangat pun
sebab ianya memang tak renyuk pun...
macam tue ko letak macam tue jeee dier atas katil tue
memang sesuai lah bagi aku yang malas nak kemas katil nih
aku malas bukan ape...tilam tue berat sangat nak mengangkatnya
cadar aku pulak banyak yang jenis fitted.....
memang berpeluh jugaklah nak mengemasnya
so biler ader cadar patchwork nie keje aku dah senang
bentang n adjust jer atas tilam tue...dah siap

Thursday, September 18, 2014

:teaser Malbatt 850-2:

Monday, September 15, 2014

:ke BATU GAJAH PERAK:



Friday, September 12, 2014

:berempat:

biler dah dapat anak sepasang (alhamdulillah)
rasa complete dah keluarga aku nih
complete bagi aku lah yang taknak anak ramaiii
memula laki ku cakap begitu jugak 
cukuplah dua je anak kite yang....+_________+
dier kata dier kesian tengok aku beranak
(nih kes trauma sebab tengok aku sakit nak bersalin ritu ler)


tetiba baru nih....cakap hint hint dah kat aku
nak bagi adik pada marissa biler marissa dah besar sikit
besar sikit pada umur berapa tue dier tak mention pulak ler
seronok anak ramai kan...tapi tak tau ler boleh cope ker tidak
sebab aku anak dua nih pun rasa macam penatnye lahaiiiii
tapi ader orang kata rugiiiiii lah sangat kalau anak dua jerp
tang mana rugi pun aku tak tau ler kan....
papepun syukur alhamdulillah aku diberi peluang rezeki anak ini
harapnya aku dapat menjaga amanat ALLAH ini sebaik mungkin

Wednesday, September 10, 2014

:marissa dah bersunat:

semalam cite pasal abang..harinie pulak cite pasal adik
marissa sekarang suka sangatttt tengok rancangan Hi-5 tau
kalau aku bukak Hi-5..mata dier tertumpu je pada tv...
bila geng Hi-5 tue dok menari dier pun sama duk goyang2 menari

marissa lagi seronok biler abang pun join menari sama
terkekek kekek dier ketawa tengok abang menari ntah ape2
so nak bagi marissa duk diam bukak je Hi-5 tue
kalau tak keje merayap satu rumah sambil bersihkan rumah


anak dara nih pun dah selamat aku sunatkan bulan lepas
sunat kat mana??haaa jenuh jugakler aku cari clinic yang boleh buat
area Enstek memang totally seme clinic aku pegi diorang cakap tak buat

nasiblah ader geng wasap aku 
bagitau Clinic Fauziah di Bukit Changgang buat
so aku amik no fon dan terus col tanya biler boleh datang buat

pagi 30.08 sebelum aku pergi aku col dulu
after dah confirm pagi tue doc Fauziah ader terus aku pergi ke sana
sekejapppppp sangat procedure sunat tue
tak sampai 5 min kot...dah siap seme
marissa pun takde menangis sangat...cuma ek ek sikit jee
alhamdulillah..selamat dah marissa sunat

Tuesday, September 9, 2014

:mirza dan eczema:

dah lama aku tak cerita pasal mirza
sebelum raya ritu.mirza kene eczema kat leher
puncanya aku syak kulit dier kering

so biler gatal dier akan garu...
biler makin lama makin garu makin menjadilah ruam tue
dari ruam terus mak aku syak mirza eczema
ekceli sepanjang aku membesarkan dier selama 4 tahun lebey nih
tak pernah pulak mirza kene eczema..
takat gatal kene gigit nyamuk adelah



masa mirza kene eczema ritu kan....
malam malam tido berperang jeee aku dengan mirza
sebab aku tak bagi dier menggaru sangat
yelahkan nanti dah garu...berdarah,biler berdarah sakit
biler sakit menangis tak berenti huhuhu

so untuk itu macam macam krim aku dah cuba tau
orang cakap ini elok aku cuba tapi tak ok pun
pastue orang kata ce cuba krim nih...aku cuba xok jugak
lastnyaaa aku cuba beli Aloevera Gel dari cosway
Gel nih biler apply...ko akan rasa sejukkk jeee
sehari dua aku sapu pada mirza tengok 
eczema mirza macam dah ok skit..alhamdulillah lah kan
tapi sehingga ke saat ini aku masih lagi mencari krim yang sesuai
masa tue makan pun mirza kene pantang tau
hanya makan nasi n sup sayur je..sampai mirza pun bosan

makan masa sebulan jugak lah eczema mirza nak ok
eczema tue naik kat leher je..kalau menjadi memang buruk
dahla buruk tak boleh nak cover pulak tu
sampaikan masa raya ader hamba ALLAH ni kata 
mirza kene kurap...: ( sedih pulak aku dengar statement tue
so sekarang eczema mirza dah pulih tapi makan kene jaga lah
kalau tak jaga.....aku rasa ader potensi eczema tue datang balik

Tuesday, September 2, 2014

:dah sampai:

dah dua minggu sampai sebenarnya barang nih
tapi saje je nak up kat belog jugak hehehehe
aku order alfafa,esp n mealskhake dengan member opis


mealshake untuk mirza untuk tambah selera makan
mirza kan picky eater....so bile consume mealshake nih
aku tengok selera makan dier dah ok..
susu pun nak minum...nak makan jeee sepanjang masa
harapnya berat badan mirza bertambahlah 
biar chubby sikit, takdelah nampak kurus jeee (dahler tinggi) 

esp n alfafa pulak untuk aku ....set menyusu bajetttttt 
production so far alhamdulillah masih lagi boleh maintain
tapiii saje jee aku nak try bagi up sikit production susu nih

ekceli memula aku try makan 3 biji sekali makan (9 biji sehari)
tapi kesian marissa tak tahan...asyik berak berak jee dier
so sekarang aku try makan 6 biji dulu tengok camner
biler aku kurangkan dos aku tengok marissa ok jeee
takdelah berak berak sangat macam masa memula dulu
so tunggu jelah hasilnya nanti.....

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...