BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Friday, July 25, 2014

:6 bulan yang indah:

rabu lepas aku bawa marissa pergi checkup 
dan cucuk 6 bulan, alhamdulillah result semuanya ok

berat adik :6.3kg
tinggi pulak dalam 71.5cm



compare dengan mirza masa enam bulan
mirza lagi berat 7.1kg
tinggi pulak adik lagi tinggi 
mirza tinggi dalam 67cm jek

marissa sudah enam bulan sekarang
so sudah sampai masa nya untuk SOLID FOOD
haishh tak sabar nak bagi anak makan tau
kesian dier sebelum sebelum nih 
asyik duk betulkan mulut je tengok orang makan hahaha

*alhamdulillah complete sudah BF journey aku untuk 6 bulan pertama
walau macam macam dugaan yang menimpa huhuhu

Thursday, July 24, 2014

:sebulan yang lepas:


ekceli ini gambar lama marissa
saje je aku up gambar nih nak wat kenangan
petang haritue iaitu sebulan yang lepas selesai jee majlis akikah
aku suruh laki aku cukur semua rambut marissa
lepas cukur simpan..dan timbang berapa gram emas 
nilai rambut yang ditimbang tue akan di sedekahkan
alhamdulillah selesai dah semuanya

eh korang pasan tak biler adik dah botak
muka adik seiras muka abang..pasan tak????
aku pasan pun sebab ramai yang tegur gitu hahaha
kalau tak memang tak perasan sangat pun
ekceli muka adik sama copycat macam abang
cumanya adik nih susah nak senyum
susah sangat sangat hahahahaha

papepun aku harap anak2 aku membesar dengan sihat
tak kisahlah kan ikut muka sape pun
yang penting sihat sempurna semuanya

Wednesday, July 23, 2014

:#MH17:


-AL-FATIHAH BUAT SEMUA MANGSA MH17-


Saturday, July 5, 2014

:kehidupan selepas beranak dua:

assalamualaikum..harinie hari ke7 kite berpuasa
masih belum terlambat lagi untuk aku 
ucapkan selamat berpuasa 

ramai tanya kehidupan aku selepas beranak dua?
ekceli kehidupan aku sama je seperti dulu
cumanya agak sedikit kelam kelibut
mana nak layan adik..abangnye pun mintak dilayan
kang kalau aku boo layan pada abang,dier merajuk pulak
haishhh susah okeh jadi mak yang nak memuaskan hati anak

tapi itu dulu aku belum dapat serasi nak handle dua anak
so far sekarang selepas 5 bulan
keadaan aku bertambah baik sikitlah +____+
dah pandai nak handle ragam dua anak
dengan nak handle kerjarumah lagi
memasak,membasuh mengemas dan sebagai nya
nasib dapat suami yang banyak menolong aku
even kadang kadang keje dier tak seperfect keje aku
alaahhhhh pejam mata sudah..janji dier mau tolong

mirza pun dah pandai berdikari dan 
lebih kepada buat hal sendiri jer sekarang ni
cuma biler datang angin dier nak menyakat 
adik dier hurmmm aku ape pun tak boleh buat
lagi satu aku dah nampak peranan seorang abang dalam diri mirza
 dan dier pun sekarang dah bahasakan dirinya "abang"

beranak dua memang menbahagiakan 
terasa lepas nih mahu lagi beranak dan beranak hahaha
rasa seronok ader anak ramai tapi mampukah aku
yang duk ader dua nih pun tak cukup tangan hahaha
insyaALLAH kalau ader rezeki lagi selepas ini
aku terima dengan hati yang terbuka

Friday, July 4, 2014

:marissa 5 bulan:







bergambar dulu sebelum kepala di cukur hehehehe

*aqiqah dan cukur jambul sudah selesai alhamdulillah

Thursday, July 3, 2014

:cubaan nak merangkak:

marissa da lima bulan umurnya,dah pandai ape? 
dah pandai menjulur sekarang bizi nak merangkak tertonggeng tonggeng 
haa marissa nak merangkak pantang diletak terus meniarap 
pastu mulalah mencuba kadang kadang sampai merah mukanya 


menjulur dah lulus,laju bukan main lagi aku letak elok je kat tengah2 bagi tengok katun...
tau tau dah sampai ke pintu kadang dah sampai depan kabinet tv...


so far takat ni paling jauh sampai tikar abc lah,
tak lama lagi mau ke dapur.
huhu masa tue nanti kene pasang pagar balik semula la......
dapur memang kawasan no entry haha


oklah korang aku takde idea nak taip ape sebenarnya ni.....
nanti marissa dah merangkak aku update lagi muahahaha nampak sangat takde idea kan...

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...