BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, May 30, 2014

:bubur barli:

hoihh lama giler xupdated,sebelum blog aku bersawang baik aku update dulu.,hehehe
semalam suami iolls buat bubur barli...sedap korang,aku makan mengalahkan orang pregnant yang mengidam okeh.
ekceli memang mengidam pun...
pegi kenduri haritu..dapat makan skit je.hampa sangat sangat sebab bubur die sedap sangat sangat..
pagi tadi aku bangun sahur,aku pack untuk mak siap siap sebekas.jiran sebelah umah pun aku bagi gak tapi aku bagi malam td.lepas buat aku terus bagi...sebabnya nak pulangkan pinggan die.lama gila kot pinggan die tu kat aku....
dan tinggal sebekas je untuk aku sekeluarga...cukupla,tak payah simpan banyak banyak nanti tak habis,eh,panjang pulak aku cerita. padahal cite buat bubur je pun haha

Monday, May 12, 2014

:sepasang:


dua amanah ini ALLAH bagi pada aku
untuk aku jaga mereka
untuk aku besarkan mereka
untuk aku didik mereka
untuk aku berikan yang terbaik buat mereka
dan untuk menjadikan mereka berdua
hamba ALLAH yang soleh dan solehah INSYAALLAH

ramai yang tanya aku ape tips nak dapat sepasang?
aku hanya jawab..ini semua rezeki dari ALLAH
ader jugak yang tanya aku ape perasaan biler dapat anak sepasang?
ofkos aku gembira tetapi tanggungjawab aku lagi berat selepas ini tau
ader pulak yang tanya biler plan nak menambah lagi?
buat masa sekarang aku tak pikir lagi pasal menambah anak
 cuma yang aku pikir cabaran membesarkan anak2 pada zaman ini
tapi kalau diberikan rezeki...alhamdulillah..aku tak menolak..
papepon mama sayang mirza dan marissa selamanya

Friday, May 9, 2014

:breastpump patah:

 ape perasaan biler pam korang PATAH
 tentu korang sedih kan...aku pun sedih
tak sempat aku nak review pam unimom mezzo ni huhu


aku sempat pakai pam nih dua bulan jer tau sobs sobs
sebulan selepas bersalin...n sebulan selepas cuti bersalin
 aku pam kat opis 3 kali...kat rumah pulak tengok keadaan
kalau marissa tido..so bolehlah aku pam.....
tapi kalau dier asyik mengempeng jer dengan aku
memang tak sempat ler aku nak mengepam
 ekceli aku pernah jugaklah 2-3 kali try buat 
tandem nursing menggunakan pam nih
means sebelah pam sebelah lagi  susukan marissa...
hasilnya memang memuaskan....alhamdulillah
cumanya biasalah biler manual nih susah sikitla nak pegang
nak pegang anak lagi...pastu nak pegang pam lagiiii
tapi alah bisa tegal biasa...memula je kekok pastu dah oklah



so far pam nih memang tak pernah mengecewakan aku
biler pam ko takkan rasa sakit kat nipple...
pastu ko akan rasa 2-3 kali let down refleks

seriusly aku cakap..aku tak pernah rasa lenguh masa guna pam ni
pam..pam n pam tengok2 dah penuh sebotol alhamdulillah
tak payah pon ko nak press kuat sangat.....
memang bestlah pakai pam unimom mezzo ni 
tapi tuelah sayang...tak bertahan lama dengan aku huhuhu
so sekarang aku ader pam baru..itu nanti aku cerita kemudian hahaha

Thursday, May 8, 2014

:private blog:

assalamualaikum korang....
ekceli aku rasa aku nak private blog aku
dah 2-3 hari aku asyik duk pikir benda nih
takde sebab pun..cuma aku rasa malas nak up cerita untuk tatapan umum
tapi bukan bermaksud aku nak berhenti berblogging..
aku still akan berblog tapi hanya untuk bacaan aku sahaja
kalau ader kawan kawan pun yang jadi invited reader aku jer
haishh tengoklah macam mana....jadi ke tak jadi nak PRIVATE

Friday, May 2, 2014

:buih ketam:


dah mula dah berbiuh mulut +_____+
 tapi takdelah selalu sangat..kadang kadang jerp
hurm orang kata "buih ketam"
maksudnya aku mengidam tapi tak dapat
tapi mengidam tue takdelah teruk sangat
kalau teruk dah meleleh dah air liur anak aku nih
tapi masalahnya aku tak ingat aku mengidam ape hahaha

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...