BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, April 30, 2014

:WW:kembar tak seiras:


Tuesday, April 29, 2014

:celebrate birthday mirza 4 tahun:

birthday mirza 23 march haritue
disebabkan masa tu aku baru jer habis pantang
dan esoknya 24 hb aku dah naik keje
so takdelah aku plan pape untuk birthday mirza
sebab aku plan nak postpone dulu dan
dalam next 2 week ke aku baru nak buat.......

tau tau hari sabtu malam 22 hb abang aku col nak mai umah
hurm masa tue aku dah balik rumah dah
seminggu before naik keje aku dah balik rumah sendiri


sekali diorg datang dengan makanan n kek bagai
katanya nak celebrate birthday mirza
surprise ler konon kan tapi budak tue dah nampak
kek tue dari awal diorang sampai lagiiii...tak menjadi ler haha
  time diorang sampai tue marissa dah tido
so bolehlah aku melepak dan melantak sekali hahaha


makanan semua mak aku yang bawakan
mak bawa nasi lemak sambal sotong
pastu ader kek..ader sata...
pastu dengan ayam n kambing yang dah
diperap tunggu nak dibakar
aku pulak sponsor air je hahaha
tuelah sape suh mai tak habaq awal2....nasib ler


abang aku dengan wife die
yang tudung hijau tue mak aku
yang berdiri jauhhhhh pakai singlet tue laki aku

gambar membakar ayam n kambing tak dapat ler aku nak tunjuk
sebabnya gambar tu sensored..abang aku tak pakai baju
laki aku pulak dengan singlet jer malam tue.....


suka sangatttt mirza dapat kek ader ultraman n jet


eksaited nak tiup kek..sampai muncung bibir2 tue


 dah besar dah kamu mirza...cepat sangattttt masa berlalu
pukul 1pagi jugaklah settle semuanya...hahaha
merasalah tido lambat nasib esok tak start keje lagi...

after 2 weeks abah aku ajak makan di Q'thai Steamboat
abah ajak nak belanja makan ler tue haha
katanya belanja sempena birthday mirza sebab masa
bbq kat rumah aku haritue abah aku takde dier keje malam


 syukur marissa tido masa nih (dalam stroller)
boleh aku makan dengan senang hati..


mirza menyempit je kat mak bapak aku
cucu yang dimanjakan sangattt


apesal aku senyum macam tue..jangan ditanya
sorry lah eh ..itu je gambar yang ader
ekceli semua orang malas nak amik gambo
sebab semua duk makan..makan n makan jeeee
lepas makan, lepak2 n sembang kami terus balik rumah
takde kemana pun sebab mirza pun dah mengantunk
adiknya pulak sambung tido terus sampai esok pagi....

Wednesday, April 16, 2014

:kerap pam....susu makin kurang:

aku takdelah arif mana bab penyusuan susu ibu nih
cumanya aku rasa statement tue macam tak kena jer tau hahaha
sebab ape yang aku baca dari blog penyusuan dan blog orang lain
makin kerap kite pam makin banyak susu terhasil
maknanya di sini makin kerap kite kosongkan breast kite
maka makin banyak susu akan dihasilkan
oleh itu tips nak banyakkan susu...aku
kene kerap susukan anak aku dan
kene kerap mengepam (jangan skip)..........
pendapat korang pulak macam mana????

*aderlah beberapa orang hamba ALLAH 
nih yang bagi statement tue pada aku..so aku pun DIAM jelah

Monday, April 14, 2014

:MIL kata aku GEMUK:

serius korang mak mentua aku cakap camtue
masa dier cakap camtue 
aku bukan takat malu...dan terkejut
rasa terus nak ajak laki aku balik terus hahaha
dahle baru sampai....tetiba mak mentua cakap camtu pulak
terasa sungguh hati kecik aku nih huhuhuhu

*takpelah bersangka baik jelah..
mungkin itu kata kata semangat nak suh aku KURUS lagi

Friday, April 4, 2014

:mencari car seat baru:

plan asal takmo beli car seat baru
sebabnya car seat mirza masih elok dan boleh pakai lagi
tapi malangnya marissa hanya sempat pakai seminggu je
lepas seminggu car seatnya buat hal +______+
nak lock safety belt tak boleh...
kadang kadang lock safety belt tue jam


 so untuk keselamatan marissa aku decide nak beli baru
dulu time peknen banyak je car seat yang aku berkenan
tapi time tue tak pikir nak beli baru pun hahaha

tapi bile sekarang aku memang betul betul urgent nak beli
takde pulak car seat yang aku berkenan huhuhu
nampaknya kene lah bersabar dan mencari lagi
sehingga berjumpa dengan car seat idaman hati (idaman lah sangat)

kalau boleh nak cari yang boleh guna dari newborn until 3 years
ehhhh......kenapa sampai 3 years jek??
sebab after 3 years marissa boleh guna pulak 
car seat toddler yang abang mirza pakai sekarang ni
insyaALLAH

Thursday, April 3, 2014

:bukan tak mahu cerita:

harinie bos tak masuk opis
so dalam pikiran nih bolehlah aku update blog
tapi dari pagi tadi aku duk berpikir pikir je
tapi tak update update pon (sebab otak tepu)
sudahnya baru sekarang nak update
 
 ekceli bukan aku takde cerita best nak cerita
kawan aku Sue suh aku cerita tentang bersalin
dan Dayu pulak suh aku cite details tentang bentan
cerita birthday mirza pun aku tak update lagi
eh banyaklah cerita yang nak diceritakan tapi masa je takde
 
lagipun bukan aku takmau cite...aku dah karang dah
cuma aku tak publish lagi untuk tatapan korang
 sebabnya aku rasa cerita aku tak berapa nak lengkap lagi
nanti dah lengkap ceritanya aku publish lah yerp...

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...