BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, December 10, 2014

:SABAH 2014 DAY 1:

agagaggaa dah nak penghujung tahun baru sibuk nak update kan
nak buat camner..masa takde nak update
gambar banyak..kene edit edit dulu
nasib ader photogrid...bolehlah combine gambarnya
nak upload satu satu malas (padahal dulu rajin je)


ekceli aku sekeluarga pergi SABAH pada 18-19 Oct
percutian ini memang unplanned sangatttt tau
hari sabtu nak pergi..hari isnin baru 
terkedek kedek nak booked tiket n hotel nasib ader je

percutian memang singkat jee dua hari satu malam
sebab unplanned so sampai sana redah jelah
hari sabtu pagi naik flight ke Kota Kinabalu


anak dan mak dedua teruja sebab tak penah naik flight
bapak budak takde nak teruja dah 
sebab dier dah banyak kali fly +_______+
alhamdulillah dapat jugak bawa anak2 berjalan naik flight


selfie bersama anak anak
marissa muka mengantuk so abaikan saje
perjalanan dari KUL ke KK memakan masa dua jam
selama dua jam kat atas tue macam2 lah berlaku
sampai sana kul 10:30..kul 11:00 pagi keluar airport


kami takde amik pape kete sewa pon
dah kata percutian unplanned..redah sajaaaa
aku ajak laki naik bas persiaran dari airport ke tempat penginapan
memandangkan mirza tak pernah naik bus sokay lah kan
kite bawa anak anak merasa naik bus pulak
tiket bus rm5 sorang ....baby percuma


inilah penginapan yang aku amik Promanade Apartment
harga untuk semalam tak sampai seratus pun seingat aku rm95 je
booking online..bayar pun online...so just pergi bagi ic je
lepas dapat kunci jom masuk bilik rehatkan badan..
nanti petang nak kuar jenjalan lagiiii

petang kami keluar jenjalan ke PASAR
pergi Pasar Ikan Masin
Pasar Malam Kota Kinabalu
Pasar Malam Kampung Air
Pasar Filipin atau Kraftangan.....
haaaaaa banyak giler pasar kat cnie


mirza muka kelat sebab nak mainan tapi xdapat
adik kat hotel takmo tido..biler bawa kuar dibantainya tido


tengok bot bot dari seberang sana bawa masuk ikan ke darat
lepas jenjalan n shopping beli pape yang patut lakiku ajak makan
hariii dah nak gelap..tapi jam baru pukul 6 petang hahaha
kat sana cepat siang dan cepat malamnya


sana memang makanan seafood sesaje
memang daebak lah sebab
aku dan incik b hantu seafood 


ini makan malam untuk kami berdua
ketam..sotong...udang...dengan ikan bako
perghhhhhhh sedap giler..memang puas hati lah 


mirza muka dah ceria sebab dah dapat mainan sabo jelah


kami makan kene bergilir sebab takde baby chair nak letak adik
takpelah dah ader anak kan..memang susah lah nak makan sekali
papepun aku dan incik b memang puas hati lah 
makanan malam tue memang segar dan sedap......

lepas makan kami jenjalan lagi area pasar malam pastu balik tido

0 comments:

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...