BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Thursday, November 27, 2014

:solid food marissa:

tengok kawan kawan up entry solid food
aku pun nak up jugak hehehe
bukan nak bersaing cuma berkongsi cerita je
ala biasalah kan dah status pun mak mak
sah sah ler bercerita tentang anak anak sesaje

ok ini adelah sebahagian solod food marissa
banyak dah resepi yang aku dah cuba..termasuk pasta
tapiiiiiiii lupa nak captured gambar wat kenang kenangan
lepas nie asal siap je terus bergambar yeee


dua bekas means untuk lunch n dinner
aku takde buat stock frozen so pagi atau malam tue aku masak
masak arinie untuk makan arinie..esok masak menu lain pulak
nanti lepas nie aku nak tambah menu untuk breakfast pulak
lagipun marissa dah 10 bulan dan dah tumbuh gigi yeay yeay...
bolehlah makan dan mengunyah makanan dengan selesa


kadang kadang menunya
bubur nasi+labu+cheese+pisang
bubur nasi+epal+kurma+kismis
takpun bubur nasi+labu+kurma+kismis+cheese
pasta+carot+labu+cheese
pasta+broccoli+carrot+cheese
bubur nasi+sawi+ikan bilis goreng yang diblend
bubur nasi+kentang+carrot+ikan bilis goreng yang diblend


menu atas nie aku masak cam biasa pastu blend jer
resepi ader yang google ader ikut sesedap rasa
paling marissa suka kalau aku letak cheese dalam bubur dier
laju mak aihhh makannya....suap suap tahu tahu dah licin


arini aku buat pasta+telur+cheese
tapi boleh lupaaaaaa nak captured gambarnya
takpe takpe nanti kalau aku buat lagi menu tue aku captured siap2

sekarang marissa dah 10 bulan dan dah ader gigi
so lagiiii banyaklah menu aku boleh buat 
harapnya takdelah aku bermalas malasan heheheee

5 comments:

Tengku Fauziana said...

zaman kite untuk solid food udah berakhir...
tunggu baby no 3 pulok nanti..wakaka

antalya said...

comel je bekas nya. geram pulak tgk

Maimun Razali said...

ana...cecepat lah proceed no.3 hehehe

Maimun Razali said...

yun:bekas tupparware je yun....

IeRA said...

SAlam singgah..

Jika sudi, follow blog saya ye...tq

http://teratakcassia.blogspot.com/

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...