BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Friday, November 7, 2014

:cerita tentang persekolahan Mirza:

yeahh next year Mirza akan bersekolah
pagi akademik petangnya pulak pra tahfiz
so jadual mirza full dari pagi sampai ke petang
in between antara sekolah pagi n sekolah petang tue
aderlah lunch...mandi dan nap sekejap
sebab sekolah petang mula pukul 2.30ptg


lama jugak aku mencari sekolah yang sesuai untuk mirza ni
aku bukanlah cerewet sangat cumanya 
banyak aspek yang aku perlu teliti sebelum 
aku decide nak pilih yang mana
yelahkan parents mana yang tak mahu yang terbaik 
untuk anak anak mereka kan (aku salah seorang darinya)

sekolah yang bakal mirza belajar nie
so far aku tengok ok..kemudahan semua lengkap
student pun tak ramai sangat dalam satu class
so biler tak ramai senanglah cikgu nak bagi perhatian ye dak
nanti kang kalau ramai ramai sangat 
bukannya belajar pun..main jee lebih (ini cikgu tue sendiri cakap ye)

lagi satu sekolah nya dari pagi sampai ke petang
so senanglah takde nak transit transit bagai
sebabnya pagi aku hantar, petang aku ambik lah dier

dan yang aku suka sekali sekolah nie bercirikan islamic
akademik penting..agama pun sama penting bagi aku
sebab nak didik anak anak ni bukannya senang terutama zaman ni
walau orang duk kata Mirza kecik lagi tapiii
bagi aku dari keciklah senang kite nak mengajarnya
bak kata pepatah melayu "melentur buluh biar dari rebungnya"
dah besar esok esok baru nak ajar..susahlah kotttt

1 comments:

Tengku Fauziana said...

mcm caya anak kite dh nk sekolah kan moon..
dh besar anak kite..tisk..tisk..

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...