BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Wednesday, January 8, 2014

:persiapan terakhir sebelum bersalin:

memandangkan minggu nih dah 38 minggu
so hujung minggu lepas adelah masa
untuk aku kemas segala barang barang baby
yang ader untuk di bawa ke rumah mak
walaupun masa nak bersalinnya belum tahu lagi biler
tapi ape salahnyekan aku buat persediaan awal hehehe

untuk adik baby aku dah beli siap2 drawer 5 tingkat
ala...drawer plastik je pun..senang nak angkut dan alih alih
 memandangkan rumah mak aku dengan rumah aku dekat
so aku angkut sekali dengan drawer drawer tue 
senang okeh tak payah dah nak cari tempat simpan di rumah mak


 tingkat pertama untuk mitten,booties,cap dan kasut
80% adelah kepunyaan mirza...aku beli sikit jer buat tambahan
sebab yang ader masih duk elok dan boleh di pakai lagi


 tingkat kedua pulak aku letak baju2 baru adik baby
aku beli 5 pasang baju siang dan 5 pasang baju malam
takmo beli banyak banyak sebab baby kan cepat membesar
nanti adik baby dah kuar boleh jer beli lagi
dan jugak set toilettris.....


tingkat ketiga pulak napkin,selimut dan tuala
napkin tue ader lagi aku beli haritue buat tambahan
tapi tak sempat nak letak sebab baru basuh hehehe


tingkat keempat lebih kepada barang barang aku


tingkat paling bawah sekali baju baju newborn mirza
lagi sekali aku tekankan di sini aku tak pasti gender adik baby
so untuk selamat aku pilih kaler selamat
kalau nanti keluar baby girl YA ALLAH
alhamdulillah sangat sangat


 set tilam,bantal....pampers dan wet tissue
senang beli sekali banyak terus hahaha


akhir sekali Set Bersalin Anugerah aku punye ....
so seme barang barang nih memang angkut terus ke rumah mak
lagipun mak dah siapkan bilik berpantang untuk aku
senang buat awal awal..takdelah nanti kelam kabut sangat
lagipun for sure balik dari hospital nanti aku terus ke rumah mak

10 comments:

nanonano said...

adik mirza baby boy gak eh??
sama lah ngn aku beli drawer cmni gak, hehe
tp ko susun kemas, baju tu cmne leh susun menegak cmtu? nak tiru gak ahh..hahahha

Maimun Razali said...

nanonano:tak confirm boy or girl...scan pun baru 2 kali ...tapi dua dua doc kt girl...so amik kaler selamat hahahhaa

Fizah said...

sungguh kemas persiapan nak sambut baby..hehe..smuge semua urusan dipermudahkan ya :)

Maimun Razali said...

fizah:tima kasih...idea kemas mengemas nih pun mun amik dari geng organizing hehehehe

NURUL JAMIAN said...

rajinnya mun. nurul kemas baju dan barang baby semua sumbat dalam bekas ikea. punyalah pemalas. beg hospital tak kemas lagi. ni nanti nak kemas lah

NURUL JAMIAN said...

rajinnya mun. nurul kemas baju dan barang baby semua sumbat dalam bekas ikea. punyalah pemalas. beg hospital tak kemas lagi. ni nanti nak kemas lah

aziyana said...

cantiknya mun susun.. rilly organize.. nape la ai xde bakat macam ni..huwaaaa

Maimun Razali said...

nurul:hehehe tengkiu nurul....rajin sebab takde benda nak buat plus excited nak dpt bb

Maimun Razali said...

aziyana:tengkiu yana.....ala..yana pun boleh buat....

Hafizah Ibrahim said...

salam..hai..memang sangat tertaik dengan cara sis kemas drawer itu..kemas sangat2..salam perkenalan :)

http://suplemenuntuksemua.blogspot.com/

:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...