BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

:feel free to click me:

Monday, September 30, 2013

:bergantungan:

assalamualaikum seme +____+
aku tau hari ini hari isnin
so seme nya dalam mood MONDAY BLUES
 termasuk lah aku maka mehla aku 
up cerita sikit supaya uolls tak blues sangat haha.

haritue aku ader kemas baju-baju lama mirza
mana yang dah tak ok tue aku decide untuk buang je
tak ok tue maksud aku baju tue penuh tahi lalat ke
atau dah lusuh sangat keeee 
atau pun dah banyak sangat onar pada baju tue
so aku malas nak pikir panjang sangat aku buang

hamboiii hamboiii buang terus ko eh
macam kan banyak duit sangat hahaha
okeh ini bukan masalah duit
tapi masalah baju mirza terlampau banyak
2 kotak okeh..2 kotak aku simpan
so untuk meminimize kan baju baju yang 
sampai ader dua kotak tue maka aku tengoklah selai selai
mana yang elok lagi dan boleh pakai aku amik
mana yang dah tak leh pakai dan lusuh sangat
aku buangkan jelah...buat pe nak simpan banyak2
 nanti untuk adik baby nak membeli lagi hahaha

aku kemas..asingkan dan yang dah taknak pakai
aku minta tolong anak teruna aku aka mirza
untuk tolong aku buangkan baju-baju tue dalam plastik sampah

dah selesai mengemas kesemuanya
sekali aku pergi dapur tengok hah hambik kooo
 (okeh abaikan benda benda yang lain kat situ)


bergantungan semuanya baju yang aku reject tadi
aku tanya mirza kenapa tak buang dalam plastik tue?
dier cakap mirza dah cuba tapi plastik tue dah penuh
sebab tue mirza gantung kan jeee 

homaiiiii....dah jadi ape dah kat dapur aku nih
patut ler lama sangat dier pegi membuangnya
rupanya dier sangkut satu persatu
tengok lah kat bawah tue..sapu tangan pun dier sangkut
dari nak marah terus tergelak gelak aku kat situ jugak
takpelah mirza...tak kisah lah camner pun hasilnya
janji awak rajin nak tolong mama tau hehehe

Tuesday, September 24, 2013

:choiiiii lah sangatkan:

hye korang +____________+
aku la nih nak update personal blog pun malas
nak update ape pun tak tau hahaha
choiiii lah sangatkan padahal
blogshop boleh jer aku update tetiap hari

hurm hurm hurmmmmmmm
ape eh aku nak taip hahahaha
ekceli ramai duk menanya aku sihat ke tidak
pastu akan di susuli dengan soalan ini
kenapa dah lama tak update blog? hahaha
 
aku macam biasa sajer.........sihat walaifiat
mirza pun sihat sihat jerp alhamdulillah


dier membesar sebagai abang to be yang baik
tiap tiap hari menanya aku 
"biler adik mirza nak kuar nih mama"
"mirza tak sabar nak ader kawan"


 muka seronok habis dapat kete control
dah janji kan kene lah bapaknye membeli hahaha
 ituelah lenkali jangan berjanji dengan anak
sebab kalau janji selagi tak di tepati
selagi ituelah anak duk berzikir kat telinga tue


 yang nih keje mirza kat kampung 
biler takde ape nak buat ginilah jadinya
budget comel sangat lah tue hahahaha

hurm gambar anak ajer pun aku boleh tempek
nak tempek gambar sendiri macam segan lah pulak
sebab badan dah mengembang
perut pun dah membesar
dagu pulak dah berlapis hehehe
 tapi takpe nanti lepas aku bersalin
(next year insyaALLAH)
kenelah aku berpantang betul betul 
nak slim kan badan nih balik....hahahaa
ok daaaaaa korang jap lagi aku nak pegi
Annual Sports Club Meeting....

Tuesday, September 10, 2013

:pertanyaan tentang dekorasi ruang dalaman:

  tengahari semalam aku dapat satu emel pertanyaan
bertanya tentang dekorasi ruang dalaman
emelnye tertulis begini 

From: Aqil Zafran <xxxxxx@yahoo.com.my>
To: "rmun_07@yahoo.com" <rmun_07@yahoo.com>
Sent: Monday, September 9, 2013 12:05 PM
Subject: hai kak mun


assalamualaikum... 
hai kak mun..salam perkenalan... 
saya ade terbaca blog kak mun 
dan begitu tertarik dengan dekorasi dalaman tue 
urm...boleh x nk minta pendapat kak mun
bagaimana nk mencantik kan ruang n bg nmpk x serabut??? 

<nurul>

alamak alamak terkejut aku sekejap tau
ai nih bukan ler perunding hiasan dalaman
apetah lagi pereka pereka hiasan dalaman hahahaha

aku nih cumalah insan biasa sahaja...biasa means biasa lah
rumah aku pun aku hias ala kadar jek beb
hias ikut citarasa sesuka hati hahahaha
aku pun takde menetapkan tema untuk rumah aku tue
yang penting kemas dan simple
simple means tak serabut dan xbanyak barang 
tapi kan macam kejamlah pulak kan 
kalau aku tak sudi membalas emel adik nih
sudah ler dier sudi nak membaca belog aku
dan akan bertambah kejam kalau aku tak reply sebab
 dier sudi nak emel kan aku pertanyaan
so memang amat kejam sangat lah 
kalau aku tak membalas emel pertanyaan dier tue
so nih balasan aku untuk adik nurul

Walaikumsalam...
hye nurul...salam perkenalan untuk awak jugak....
thanks sebab awak sudi membaca blog akak ni
dan thanks jugak sebab sudi hantar pertanyaan itew.....
kat sini akak ader bagi sikit tips camner nak mencantikkan ruang dan bagi ianya nampak tak serabut..hopefully tips yang akak bagi nih berguna lah yerp untuk kamu...

- pertama sekali jangan guna or letak banyak perabot..(hanya beli perabot asas saje)
- jangan gantung banyak frame gambar sehingga penuh ruang rumah
- kurangkan atau jangan guna langsung benda yang bercorak...macam langsir..karpet....bantal kecik atas sofa.....alas meja....dan sebagainya....kalau adik guna yang plain lagi bagus dan kalau nak bercorak cuba cari corak yang agak tak berserabut sangat.....
- seeloknya gunakan langsir yang plain....dan cerah
- gunakan kaler yang plain macam...putih atau cream untuk efek ruang nampak luas dan tak serabut....dan kurangkan penggunaan kaler yang gelap


tadi kan aku cakap aku nih bese bese je
so aku bagi tips pun tahap bese bese jelah haha
nak bagi tips yang gempak gempak pun tak pandai
so aku harap adik nurul puas hati lah dengan jawapan aku
kalau still tak puas lagiiii takpe adik boleh jer emel lagi akak
nak lagi best bagi jek gambar contoh rumah adik 
mungkin dari situ lagi senang akak nak tolong adik
papepun ini adelah pendapat akak
if pembaca ader pape nak tambah boleh jer
dipersilakan tambah komen uolls di ruangan komen yerp 
sekali lagi thanks uolls sebab sudi baca blog aku hehe

Friday, September 6, 2013

:nak bertanya :) :

Assalamualaikum sis mun..
sy ada bc entry awk pasal bersalin di hospital serdang tu
ni baby 1st so mmg byk benda yg sy tak tahu.. ada beberapa soalan yg sy nk tya ni

- kalau 1st class nk book time bila tu ke waktu nk bsalin tu br ckp nk diletakkan dlm 1st class??
- awk bersalin book sblum bersalin ke atau time nk bersalin tu baru pilih wad?
- perlu tak bawak surat dr doc waktu book (surat yg nyatakn kat mana kt nk bsalin)
- nurse kk kata hosptal serdang tak yah book walk in je putrajaya br kena book?

harap awak dpt bg sy tips:)
TQ so much

......
Fynas

Walaikumsalam Fynas....

Firstly thanks sebab sudi baca blog saya dan thanks lagi sekali sebab awak sudi nak emel saya...
Saya harap persoalan awak terjawab lah ye...if ader pape lagi yang awak musykil awak boleh contact saya thru emel yerp

- ooo masa awak dah nak bersalin tue..time registration tue lah awak ckp nak book 1st class kat nurse tue.
- time nak bersalin tue baru saya bagitau kat nurse tue nak book first class nye wad.....(masa pendaftaran eh)
- saya takde bawa pape surat pun awak....biler dah kuar tanda nak bersalin terus je pegi Hospital Serdang..pastu daftarkan diri dan masa daftar tue awak cakap awak nak book 1st Class nye wad
-yup betul....just walk in je hehehee....
- untuk rujukan awal boleh lihat link nih HOSPITAL SERDANG

TQVM

......

mun


:feel free to click me:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...